Šta je novo?

Nece da udje u bios?!

kljajajunior

Cenjen
Učlanjen(a)
15.08.2010
Poena
169
Pokusao sam da upalim masinu koju pustam da radi s vremena na vreme.Sklopljena je zbog nostalgije i ljubavi prema racunarima,i verovali ili ne vise mi znaci od svega sto imam :)
Imam sledeci problem.Kada pokusam da upalim racunar,nema onog normalnog beep zvuka vec se samo vrte ventovi na napajanju i procesoru,a na monitoru se nista ne prikazuje.Ne dolazi do biosa uopste(masina je super radila pre 40tak dana),za to vreme je bila iskljucena i stajala u kutiji.
Pokusao sam sa clear CMOS,vadjenjem baterije na 24 sati,menjanjem RAM memorije(koja je ok).
Ako nesto znaci u pitanju je intel s478 3.2 Extreme Edition,Asus P4P800-E Deluxe 3gb rama i 7950GT grafika,napajanje Chieftec gpa 400w.
Ono sto mogu da uradim je da promenim napajanje grafiku(fx5200 da nadjem) i hdd.
Da li neko ima resenje za moj problem?
P.S. Kada se izvadi RAM nema onog beep zvuka?

Poslednja izmena:
Znaci da MB ne radi. Dal nema pravi V na ploci pa da starta ili je ploca kaput.
Proveri plocu dal su kondenzatori ok a naravno i PSU, ja sam duuugo imao tu plocu i elektroliti su prvi otisli.

Moguce je da je do kondenzatora jer je jedan na ivici pucanja,to sam tek sad video(djubre malo se sakril ispod grafike).
Medjutim kada ciftek zamenim rex power koje su mi u servisu dali gratis da testiram ploca nece ni ventilatore da zavrti,iako je napajanje novo satro 500w,a recimo moj drljavi ciftek star 4,5 god gura ventove ali ne dolazi do biosa?!
U krajnjem slucaju kupicu te kondenzatore(samo nemam pojma gde da ih nabavim?),ako to ne uspe,kupicu istu polovnu plocu.

Aj probaj sledece: uzmi cetkicu, izvadi memorijiske module i graficku pa slotove dobro ocisti, sve vrati pa probaj ponovo.

Nazad
Vrh Dno