Šta je novo?

Nece da se upali iz prve

Shakal

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2005
Poena
319
...vec iz druge (ne radi se o mojoj masini konkretno). Naime, pritisnem dugme za on/off, cuju se kuleri kako rade ali monitor ne reaguje kao da je komp ugasen, a posle nekog vremena (desetak sekundi) iskljuci mi se kuler na grafickoj kartici. Ja onda zadrzim on/off dugme da bi se ugasio. Probam ponovo i tako palim gasim sve dok se ne startuje masina. Za sada sam uspeo da pronadjem nacin kako da upalim iz druge (malo cekam kod tog drzanja dugmeta, nebitno). Juce mi se desilo da nije hteo da se pokrene kolko god da sam se trudio. Zamenio sam kabl sa drugom, pokrenuo ali problem nije resen.

Pokusao sam da promenim: maticnu (za isti model), napajanje, kabl za napajanje. Da li je neko imao slicnih iskustava ili mozda zna kako resiti problem? Jer nam ponestaje ideja za resavanje problema a i zivaca. :mad:
Konfiguracija je:

HD - Maxtor 6Y120L0 (120 GB)
CPU - Athlon XP 2000+
MB - PCChips M811 (KT266A+8235)
Memorija - 512 MB DDR Infineon 64D64300HU5B + 512 MB DDR No Name
Napajanje - 400 W verovatno kinez
GPU - Asus 9600 XT

Inace imam ovaj problem vec pola godine i sad nam je prekipelo. Ako ga ne resim, bice :crash:

Unapred Hvala

Ja sam imao isti problem na jednom kompu, ploca je Asus A7v8x-x, i resio sam ga jednostavnom zamenom napajanja, i to kakvog ....
Bio je prvo neki frontier, pa stavim neki LC a ono isti problem.... i onda turim neko staro JNC kad ono radi ko ludo...
Licno mislim da je u pitanju napajanje i kod tebe, mada kazes da si ga menjao.

Napajanje sam stavio novo novcijato. Bilo je ono od 250w (sa kojim je takodje postojao isti problem) pa stavio od 400w (mislio sam da mi je staro slabo da napaja graficku) i prva dva tri puta nakon stavljanja novog je radio iz prve a posle... :(

Poslednja izmena:
Mene je tako modem mucio. Ne uvek, ali ipak cesto. Onda sam presao na cable i od tad nista. Vratio sam ga da proverim i uverio se. Potpuno ispravan modem, a pravio probleme. I ja morao da trpim...

LM, izbaci ako imas nesto u PCI slotovima, probaj modul po modul RAMa, zameni im mesta, probaj drugu graficku... Ma sve probaj pre nego sto :crash:

Srecno :wave:

Probaj neko kvalitetnije napajanje...to sto na kinezu pise 400W je cist optimizam :).Ja sam imao slicne probleme kad je poceo da mi crkava Frontier od 350W...kad sam ga zamenio sa DTK 300W :) problemi su nestali.

Ovakvi se simptomi dešavaju i ako se naduvaju elektroliti na matičnoj ploči.

skydiver021 je napisao(la):
Ovakvi se simptomi dešavaju i ako se naduvaju elektroliti na matičnoj ploči.
Meni se isto desavalo to sa paljenjem na starom kompu i bili su elektroliti!

rastafarian je napisao(la):
Meni se isto desavalo to sa paljenjem na starom kompu i bili su elektroliti!
Lako je okriviti velike debele :d dakle i ja sam imao isti problem i trenutno imam isti problem, ali posto ne gasim masinu i bas nisam u fazonu "nije mu dobro" ne smeta mmi nek radi dok ne izgori... A sad malo da se vratim na temu... kuciste ti nije dobro uzemljeno... dakle to mi se desavalo i na prethodnoj i na ovoj ploci ali na prethodnoj sam izolovao sve komponente tj maticnu sa onim plasticnim drzacima i izolovao sve pci karte a na ovoj nisam tako da imam taj sugavi problem... a toplo ti savetujem da zamenis to celo kuciste nekim normalnim i problem ces resiti... Osim naravno ako nije graficka, memorija, procesor ili nesto trece da mu smeta ali nesto su mi simptomi poznati mnogo pa ono...

Problem moze da pravi bilo koja komponenta, a desava se da cak i graficka kartica moze da bude.
Proveri sve.

Menjao sam maticnu tako da ne verujem da je problem do tih elektrolita. Kuciste koje posedujem je inace prilicno staro (ima par godina) ali mi se jako svidja i trenutno poslednje sto zelim da menjam je kuciste... Da li je uzemljenje ona gomila zicica (ne mislim na one hdd led, reset switch i tako te) vec ima jos jedna gomilica? Mislim kod mene tog nema.

Shakal je napisao(la):
Menjao sam maticnu tako da ne verujem da je problem do tih elektrolita. Kuciste koje posedujem je inace prilicno staro (ima par godina) ali mi se jako svidja i trenutno poslednje sto zelim da menjam je kuciste... Da li je uzemljenje ona gomila zicica (ne mislim na one hdd led, reset switch i tako te) vec ima jos jedna gomilica? Mislim kod mene tog nema.
Ma za uzemljenje je ona oznaka uspravna crta pa ispod nje 4 crtice... ma treba da iz napajanja bude povezeno sa kucistem(obicno je nekim srafom da se ne vidi) ali ovo moje znam da nije posto sam video konektor na napajanju i naravno posto su ga kinezi pravili nacrtan je samo... ali nema nikakvu fizicku konekciju... ali ako ti se svidja onda nemoj ko ga j*be... meni se ovo moje ne svidja i baio sam oko na neko sa nekim ogromnim ventilatorom napred... i nije skupo negde oko 35 evra posto me ovo ne privlaci nesto izgledom cisto sam sa njim zato sto se tako lepo sali sa mnom :d mu %^$#@#@$^# :smash:

Mozes li malo opsirnije da objasnis to oko tog uzemljenja, gde bi tacno (ili bar otprilike) mogao da pogledam gde bi to trebalo da bude povezano. A druga opcija bi mi dakle bila, da probam sa drugom grafickom? Ili RAM?

Evo sad smo ja i drug zavrsili menjanje konfiguracija. On je sve iz njegovog kucista (i IDE kablove, ma sve sve) prebacio u moje i ja kod njega. Sa njegovim kucistem, moj komp je radio ok, a u mom kucistu njegova konfig nije htela da se upali nizasta. Probao sam jedno desetak puta ali nema sanse. Vratili smo na staro, i evo, moj komp u mom kucistu opet ne radi... Da li to znaci da 100% moram da menjam kuciste ili moze nesto da se uradi po tom pitanju?

sasvim mogutje da kuciste nema uzemljenje! ono treba da ga dobija preko kabla za napajajanje,a sasvim moguce je da je napajanje nekako izolovano od kucista,ako je kuciste ofarbano ili lakirano.Probaj da osmirglas malo mesta gde su srafovi kod napajanja i pci-kartica

Hm, kad smo vec kod toga kuciste je ofarbano auto-lakom! by myself. ali samo od napred i od gore, nazad nije dirano. znaci, srafovi koji drze napajanje za kuciste predstavljaju neku vrstu uzemljenja?

Poslednja izmena:
Drago mi je da sam superherojski ispao u pravu :d (obicno se resava preko srafova) ali posto samo po sebi pravi problem savetujem ti da zamenis celo kuciste da se ne bi *****avao svaki cas... ima ploca koje su ekstremno osetljive na napone pa je moguce da ti nece raditi prilikom buduceg Uprade-a kupi ono na koje sam ja bacio oko (izgleda slicno zvucniku) ogroman entilator sa prednje strane 12-ca ako ne i nesto vece 35 evra imas ga u Imtel megastore. Ili zovni nekog sa nekim instrumentima(valjda se tako radi to :d)

Mislis ono frontier vito-gladiator? extra je. pogledao sam i slike po netu, super izgleda, jedino sto mi se ne rastaje od mog starog kucista... toliko smo preturili zajedno :( al life goes on :p tako da cu onda morati da uzmem novo.

Codegen

Imas ok/dobro kućište Cogegen 6099 400W, u silver i crnoj varijanti,kuleri+plavi led gore i napred:hair: ,mikrofilteri sa svih strana (zbogom prašino unutar kućišta). Dobri su i svi šrafovi koji "drže kućištena okupu".U globalu gledano,sve je kako treba.:wave:

Ja imam slican problem, ali na laptopu. U pitanju je IBM PII thinkpad 390X. Kada ga resetujem, reste uradi normalno, ako ga iskljucim i ponovo pokusam da ga ukljucim, netje. Hard se pokrene, i svetli dioda power, ali netje da se upali. Ako ga iskljucim i skinem napanje sa adaptera i skinem bateriju, sve to vratim upali iz prve. Isto tako ako je laptop ugasen vise od pola sata, upali se normalno. Ima neko ideju u cemu je problem ?

Vrh Dno