Šta je novo?

Nece da se "UGASI" win xp

nikad_prvi

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2006
Poena
319
Pomalo čudan problem.

U pitanju je win xp sa svim zakrpama i ostalo, radi bez problema samo što kod postupka gasenja ide u restart a nece da se isključi komp.????

Postupak je standardni start>shut down a komp umjesto gašenja ide u restart?

Ako si mozda skoro flashovao nov bios probaj opet.
Meni se skoro to desilo. stavim novi bios i nece da se gasi komp vvec se restaruje. mozes samo na dugme da ga ugasis. vratim se naprethodnu evrziju i sve je bilo OK, dok drugi na toj istoj ploci nisu imali slican problem. nisam ga probao opet, probacu...

Pomalo čudan problem.

U pitanju je win xp sa svim zakrpama i ostalo, radi bez problema samo što kod postupka gasenja ide u restart a nece da se isključi komp.????

Imam isti problem od pre par dana, a nisam uopšte dirao BIOS. Da li si i kako rešio ovaj problem?

desni klik na my computer-properties-advanced-(stratup and recovery) settings-system failure, pa destikliraj automatically restart.

probaj ovo.

Imao sam ranije slican problem i resio sam ga fleshom BIOS-a

desni klik na my computer-properties-advanced-(stratup and recovery) settings-system failure, pa destikliraj automatically restart.

probaj ovo.

Hvala na odgovoru. Probao sam to i posle klika na "shut down" pojavio mi se plavi ekran a potom sam ugasio ručno (na dugme).

Verujem da je fleshovanje BIOS-a rešenje, ali me malo strah da to uradim (imam Abit NF7-S 2.0).

Poslednja izmena:
Probaj sa novim biosom ...

Poslednja izmena:
Pomalo čudan problem.

Prvo probaj da ga skeniras nekim softverom od raznoraznih trojanaca i ostalih napasti sa neta,pa se onda upustaj u ostalu problematiku.Trojance su doveli do savrsenstva kako znaju da :smash: racunar,juce popodne sam imao situaciju
da samo ispisuje plavi ekran i non stop vrti restart umesto gasenja racunara.
Po prici vlasnika ta masina nije dirana 3-4 godine u smislu odrzavanja racunara,
pa je pao jedan C:\ :type: i sada radi ko zmaj.Tako da ti je to moj savet,a ti vidi sta ces

PS

Hoce neki puta u ekstremnim slucajevima SP2 da zeza ako si ubacio neki novi hardver (imao sam slucaj da DLink 520+ wireless kartica nije htela da proradi na SP2 vec samo na SP1) pa vidi da nije i to slucajno

Poslednja izmena:
@stefan
Da slucajno nije bio pokusaj instalacije SP3 pa zbog toga...

juce popodne sam imao situaciju da samo ispisuje plavi ekran i non stop vrti restart umesto gasenja racunara.

za MIB-a
Ma kakav SP3,fasovao je lik trojanca samo nisam zapisao koji mu je naziv posto ih je bilo malo vise
pa mi je bilo smor zapisivati,ali na jos par mesta sam imao slicne probleme sa gamadima i na nekima sam uspeo da ocistim rucno ulazeci u reg.bazu,a neke sam morao formatirati.A i ovog juce sam pokusavao preko "safe moda" odraditi pa sam na kraju i formatirao particiju na zahtev vlasnika racunara.

Pre reinstalacije si mogao da proveris u registry sledeci kljuc
powerdownaftershutdown, vrednost mora da bude na 1.

A, kad si već dobio plavi ekran, bilo je na njemu informacija gde je greška.
Lepo se da proguglati ta informacija i rešenje.

Možda samo neki driver pravi problem.

Ja sam imao isti problem i promena napajanja je resila taj problem 🙂

na poslu imam prastari p3 550 mhz dell,na win 2000 se gasio bez problema
a na xp kad idem na shut down onda ga na karaju moram rucno da iskljucima
jer na ekranu pise kao sad je sigurno da se komp iskljuci,znaci nece do kraja da odradi shut down ?

Rešio sam problem, ipak je bio virus. Obrisao ga i sad se kompjuter gasi ili resetuje bez problema.

imam isti problen od juce

Poslusao sam savet za iskucivanje automatic restart ali i meni se pojabljuje plavi ekran sa nekim slovima i brojevima.
Koji je virus bio u pitanju i cime si ga skinuo.
Ja imam bitdefender i ad ware.
Unapred hvala

Ja sam godinama kuburio s tim problemom, sve sam probao, izmedju ostalog i flash biosa i novo napajanje. Nista nije pomoglo. Kad mi je riknula ploca, bio sam prinudjen da je zamenim i od tada je nestao taj problem => ploca je u pitanju 😉

Poslednja izmena:
meni se XP gasi tek iz drugog pokušaja. Cime bi ovo mogao da sredim ?

Pre reinstalacije si mogao da proveris u registry sledeci kljuc
powerdownaftershutdown, vrednost mora da bude na 1.

Boro, boro ...... gde nalaziš ovo. :zgran:

Naravno, rešio sam problem :banana:

Kod mene je na powerdownaftershutdown=0, a ipak se gasi normalno.

Po meni to je jedan od problemcica koje donose zakrpe za windows... i meni se desavalo, ali apsolutno ni u jednom trenutku nisam imao trojance ili viruse... U stvari ako se komp gasi iz drugog pokusaja - najverovatnije su krive zakrpe, ako se komp gasi iz 3., 4. ili nece da se ugasi - e onda je problem sa trojancima, spywareom ili virusima!

Problem sa zakrpama sam uvek resavao sa skeniranjem registryja sa nekim od programcica i to je uglavnom ispravilo problem... naravno ako je virus, mora i on da se odradi...
U svakom slucaju u 0.000001% nije hardverski problem (sto neki kazu MB,PSU, itd....) vec prosto Windows XP (SP2 ili SP3 uglavnom).... znaci ili scan regystrija i opravka ili reinstall...

Moram i da napomenem da ovih problema nema na Windows XP 64-bit... pa ko je u mogucnosti moze slobodno da predje na 64bitni OS.... WinXP 64-bit je po meni lepa alternativa za ljude koji imaju 4GB+ RAM-a a nece da idu na Vistu... sasvim lepo radi...

Citat sa MS sajta:

PowerdownAfterShutdown
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

Description
Windows 2000 does not use this entry. The entry remains in the registry to support programs designed for Windows NT 4.0 and earlier.
In Windows NT 4.0 and earlier, this entry controlled the Shutdown and Power off option. This option is not available in Windows 2000. Instead, when you shut down Windows 2000, it automatically turns power off on all computers that support this feature.
Note
The power off feature is not supported on all computers.
Caution
Do not delete this entry from the registry or change its value. These changes can cause serious, unexpected results.
Related Entries

-All it does is notify the hardware (BIOS) to power down. But, it
only works with certain HALs and those might be the difference
between the machines. Also check for any related BIOS power/shutdown
settings.

Znaci moze se reci da Borin predlog resava problem, ali je vise vezano za BIOS... Znate kako to ide, svaki komp je svoja prica... negde pali jedno negde drugo... Samo prvo treba ipak probati srediti to u windowsu pre nego sto se ode na Flashovanje BIOS-a i menjanje hardvera 😀

U svakom slucaju u 0.000001% nije hardverski problem (sto neki kazu MB,PSU, itd....) vec prosto Windows XP (SP2 ili SP3 uglavnom).... znaci ili scan regystrija i opravka ili reinstall...
Pazi, ja sam nekoliko puta bio reinstalirao Windows, sa sve SP2 i ni to mi nije pomoglo. I meni se uvek gasio iz drugog pokusaja. Ne kazem da je 100% ploca u pitanju, ali tek kad sam je zamenio je nestao problem...

Nazad
Vrh Dno