Šta je novo?

nece da se startuje xp sa HDD[boot problem]?!

martins

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
320
pitanje je-da li je moguce iz DOS-a listati sadrzaj HDD-a jer ovako nemam pristup da odradim start-run-cmd-bootcfb/default/id#.aj molim vas sto pre za pomoc

Ubaci xp cd, idi na recovery console i kucaj fixmbr

nije mi sad tu boot CD a s obicnim verovatno ne mogu nista da uradim.jel ima jos neka mogucnost?iz DOS-a,jel moguce ista da se uradi?

Poslednja izmena:
Iz dos-a ne jer ne podrzava ntfs, jedino da nadjes Readntfs koji cita ntfs i da sa tako napravljenom disketom izlistas foldere.

pod FAT32 mi je xp al ok snacu se valjda da uradim nesto

Nabavi staratnu disketu,digni sa nje, i kucaj fdisk/mbr

A kako mislis da uradis ovo "start-run-cmd-bootcfb/default/id#" kad izlistas foldere u dos-u, pa start, run je u Win okruzenju.
Uostalom ako si na Fat32 fajl sistemu sta te sprecava da izlistas foldere, stavis obicnu boot disketu za 98, butnes sa flopija i eto ti dos.
Uopste mi nije jasno sta ti se desilo i sta u stvari pokusavas da uradis.

probao sam iz DOS-a sa CD-a da povucem xp i uspeo sam ali nisam uspeo da ga repariram sad vise ni sam neznam zasto tj koji sam medjukorak pokusavao u cilju da skratim ceo postupak.inace i iz DOS-a moze da se pokrece instalacija xp tako sto iz drajva d: ukucas cd i386 pa winnt i krece kopiranje pa instalacija

Poslednja izmena:
Ma znam ja kako se pokrece iz dos-a rucno, nego mi nije bilo jasno sta hoces uopste da radis.
P.M. mi je pojasnio problematiku.

inace zbog ovih zezova imam instalirane dve PRIMARNE particije na HDD i sad koristim ovu drugu.uspeo sam da prvu[primarnu] prikacim na drugu kao logicki drajv i sad vidim obe particije.ali sad sta dalje? jel vredi da kopiram nesto iz system32 na ovu ostecenu i sta, da bi imalo efekta?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno