Šta je novo?

Nece da se restartuje pri O.C.

Zoran_KS

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2006
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X - NZXT Kraken X53
Matična ploča
Asus TUG Gaming B550M-E
RAM
Kingston Fury Beast 32GB DDR4 3600Mhz
GPU
Gigabyte RX6800XT OC 16GB
Storage
1 TB Kingston NV3
PSU
Thermaltake SE630W
Kućište
Lian Li A3
Monitor
Asus ProArt PA278QV
Miš & tastatura
Redragon K596 red switches & Logitech G402
Imam Athlona 64 AM2 3000 i maticnu M2N-E,i sve radi ok.
E,sad,prilikom o.c. konkretno na 2600 mhz(290 x 9),memorija radi na 744 mhz,Ht link je x3(voltaze nisu dirane).Sve radi stabilno sa Prime95,igre rade bez problema,ali....
Kad hocu da restartujem kompjuter on ugasi windows,ail se ne restartuje,monitor se zacrni i tako stoji pa moram rucno da to odradim.Gasi se bez problema.
Nije neki problem samo iritira.
Znali neko za za resenje problema?

Imam Athlona 64 AM2 3000 i maticnu M2N-E,i sve radi ok.
E,sad,prilikom o.c. konkretno na 2600 mhz(290 x 9),memorija radi na 744 mhz,Ht link je x3(voltaze nisu dirane).Sve radi stabilno sa Prime95,igre rade bez problema,ali....
Kad hocu da restartujem kompjuter on ugasi windows,ail se ne restartuje,monitor se zacrni i tako stoji pa moram rucno da to odradim.Gasi se bez problema.
Nije neki problem samo iritira.
Znali neko za za resenje problema?

Standardan tzv. soft reset m2n-e problem, update-uj bios 0402 i resices problem.

Standardan tzv. soft reset m2n-e problem, update-uj bios 0402 i resices problem.
Kada sam uzeo ovu plocu probao sam update biosa na 0402 verziju,update mi se prekinuo na polovini tako da nisam mogao da upalim komp.
Jedva sam uspeo da je zamenim za novu,tako da me je nesto sad strah da probam ponovo.

Kada sam uzeo ovu plocu probao sam update biosa na 0402 verziju,update mi se prekinuo na polovini tako da nisam mogao da upalim komp.
Jedva sam uspeo da je zamenim za novu,tako da me je nesto sad strah da probam ponovo.

Da li ti je masina bila OC-ovana kad si pokusao flash?
Samo sledi uputstva za flash biosa i ne bi trebalo da bude problema. Ja sam fleshovao taj bios i nije bilo nikakvih problema, naravno masina je u tom trenutku bila na default-u.

Nije bila OC-ovana.Doduse ja sam to probao sa onim budjavim asus update programom(ne live update).Mozda sam tu pogresio?

Sta znam,ja se trenutno ne usudjujem da probam.Vrteo sam 3dmark05,na defoltu postize 5298,a na gore opisanom O.C-u 5457.S obzitom da je O.C. u mom slucaju 45%,da li se to sve isplati(znam da 3dmark prvenstveno opterecuje grafiku).
Vidim da se povecala brzina pisanja i citanja memorije kao i da je pala latencija memorije(to sve po Everestu).

Kolko znam nista manje nije sigurno fleshovati tim programom iz wina nego iz dosa.Cak mi uliva vecu sigurnis nego iz biosa tamo mi sve izgleda crno/belo...:D

Poslednja izmena:
@Zoran
skini sa ovog site-a bios 0402:
http://drivers.softpedia.com/get/BIOS/Asus/Asus-M2N-E-BIOS-0402.shtml

snimis ga na racunar, otpakujes i preko tog "budjavog" asusovog update-ra lepo flashujes BIOS sa tog file-a ... ne traje dugo, sigurno je 100% jel vec imas download-ovan file na HDD, tako sam ja uradio i nije bilo problema. Sto se tice "on-line" flashovanja problem se javlja prilikom "kacenja" na ftp server asus-a koji je prebukiran pa ti i prilikom update-a moze praviti problem.

@Zoran
skini sa ovog site-a bios 0402:
http://drivers.softpedia.com/get/BIOS/Asus/Asus-M2N-E-BIOS-0402.shtml

snimis ga na racunar, otpakujes i preko tog "budjavog" asusovog update-ra lepo flashujes BIOS sa tog file-a ... ne traje dugo, sigurno je 100% jel vec imas download-ovan file na HDD, tako sam ja uradio i nije bilo problema. Sto se tice "on-line" flashovanja problem se javlja prilikom "kacenja" na ftp server asus-a koji je prebukiran pa ti i prilikom update-a moze praviti problem.

Tako je, samo da sazmem u dve:D reci: iz win-a DA, online NE. :smash:

Nisam ja ni radio online,vec sam skinuo novi bios,pa sam tek onda uzeo da update-ujem bios sa Asus Update-om.On je onda obrisao stari i poceo da pise novi,dosao je do pola prijavio gresku i nije hteo da nastavi.Ja sam probao jos dva tri puta i ono nista.E,tu sam se *****ao,sto nisam probao da ucitam stari vec sam restartovao komp i ono k***c.

Poslednja izmena:
U mom slucaju nije hteo ni da se upali

Da, da samo vi radite update iz windoza :p Ja sam se jednom opekao tako sa Abitom NF7 i nikad vise. Iz dosa mi se nikad nije desilo da syebem bios :banana:

Poslednja izmena:
Vrh Dno