Šta je novo?

Nece da se klokuje:(

rossi-old

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
350
Naime,nekada davno😀 su mi dobri ljudi objasnili kako se klokuje,shta se radi,tamte vamte,ja sam sve to uradio po protokolu,sve je radilo kako valja...
E onda sam ja jednog dana ne vezano od svega toga neshto cacko i sje*o i morao sam da vadim baterijicu,naravno sve se resetovalo...
I komp od tada radi na default-u...

Mene je to smorilo pa reko daj opet da vratim stare vrednost,2.4 ghz i memoriju na 680,i stavim ja FSB na 340,multiplier na 2 stavim save & exit,ukljuci se komp,pa se iskljuci pa se opet ukljuci i napishe mi da radi na 1.6 ghz:wall: :crash: (a def je 1.86)...

Ja opet restartujem,reko ajd da probam sa manjim vrednostima,pokusham sa FSB na 300,save & exit,ukljuci se iskljuci,radi na defaultu opet...

I tako u krug:smash:

Shta da radim,znaci odbija ploca poslushnost,neshto nece a sad ako mozete pomozite mi da reshim problem...

Unapred zahvalan:wave:

e za pocetak izmeni opis u moja masina na Core 2 Duo Conroe (hm nije 6300 Conroe) @1.6GHz 🙂

Salim se naravno (osim conroe dela 6300 nije conroe)
E sad probaj da stavis sve na default pa digni magistralu za 10, cisto da vidis jel se nesto promenilo, onda 20 ..... itd pa vidi jel se dize brzina proca.

nishta se ne menja🙁
a promenio sam conroe,ne znam ni kad sam to napisao

uh ..... cudno .... nemogu da ti kazem tacno jer nisam se jos igrao sa c2d procesorima, da nema mozda neka zestita od OCa u biosu ? Vrlo cudno da nece da podigne brzinu procesora ni pri tako maloj promeni FSBa, da mu mozda ne manja mnozilac? vidi postavi rucno mnozilac na koliko vec treba da ide.

stavio mnozilac na 7,i ne vredi,ne bi trebala da bude nikakva zashtita je rje proshli put sve radilo ok,tako da ne znam stvarno u cemu je trik

Uradi "clear CMOS"......mozda se ploca zbunila sto i nije retko sa Gigabyte-om .

znaci opet baterijica napolje...Ajd i to cu da odradim,pa ce valjda pomoci...

da dignem thread iz mrtvih, mada je ovo prilicno off...

@shiki
mozes slobodno (i ponosno) da vratis Conroe u potpis :d, jer tvoj procesor jeste Conroe kao i sve ostale 6-ice
cinjenica da ima 2Mb cache-a ne znaci da nije Conroe

da dignem thread iz mrtvih, mada je ovo prilicno off...

@shiki
mozes slobodno (i ponosno) da vratis Conroe u potpis :d, jer tvoj procesor jeste Conroe kao i sve ostale 6-ice
cinjenica da ima 2Mb cache-a ne znaci da nije Conroe
chinjenica da ima 2 MB cache znaci da NIJE conroe, vec Alendale! 😉

flash bios...
verovatno je se korumpirao

e to vec ne znam kako da uradim,pa ako moze postupak?

Pa zar nije Allendale u sustini po arhitekturi isti Conroe, samo tom Conroetu ne radi jos 2MB cache-a?
upravo to je E6300/6400, a ne Allendale

facts 1:
Allendale ima 200MHz (800MT/s) FSB, a Conroe 266MHz (1066MT/s) FSB
Allendale (native-no) ima 2MB cache-a pa je povrsinski manji od Conroe-a koji ima 4MB (bez obzira da li je polovina iskljucena ili ne)
Conroe podrzava IVT, a Allendale ne
i last but not least Allendale ima L2 stepping i 6F2 CPUID, a Conroe - B2 stepping i 6F6 CPUID

facts 2:
E6300/6400 imaju FSB 266MHz, 4MB cache-a na chipu (iako je samo 2MB aktivno), podrzavaju IVT i imaju CPUID 6F6, a stepping B2

edit:
@Shiki Mozak
How to
GA-965P-DS4 (rev. 1.0) bios
GA-965P-DS4 (rev. 2.0) bios
GA-965P-DS4 (rev. 3.3) bios

Poslednja izmena:
meni je revizija ploce C1,dakle koji onda od ovih postupaka?

postupak je isti ("How to"), menja sa samo verzija biosa
na GB sajtu se ne pominje C1, ali prema rezultatima google-a rekao bih da je to rev. 1.0, sto i ima smisla 🙂

ovaj prvi rezultat mi je najrazumljiviji😀

shalu na stranu,probacu,nadam se da se nishta ne moze sje*ati,jer to najmanje zelim:S:

sad sam malo bolje pogledao - poslednja verzija (F8) biosa je ista za sve 3 revizije (a i ostale verzije su iste, ali su za novije revizije izlistane samo novije verzije - pogledaj sve tri liste i bice ti jasno)
inace sve gb ploce vec duze vreme imaju dual bios tako da ne bi trebalo da moze nesto da se sj*** - ja, doduse, licno nikada nisam posedovao njihovu plocu pa ne pricam iz licnog iskustva - ako nije tako, ispravite me

ne javlja se niko da te ispravi shto bi trebalo da znaci da sam speman za rad🙂

slobodno
evo na slici je objasnjeno kako radi dual bios
ti prilikom flash-a menjas primarni bios - ako ne prodje sve kako valja (mada za to nema razloga; ja sam bez dual biosa flash-ovao bios bar 20-30 puta, samo na ovoj trenutnoj ploci preko 10 posto ima milion verzija biosa pa da vidim koji najbolje radi) ostaje ti sekundarni sa kojim mozes da bootujes (tj. cizmis) normalno ili da opravis taj primarni (verovatno kopiranjem sec-a preko prim-a)
vrlo koristan izum...

Prilozi

• dualbios.gif
    dualbios.gif
    52.8 KB · Pregleda: 46
hvala,bash korisna stvarcica...Probacu ovih dana,malo sam u frci sa ispitima

evo vadio baterijicu i opet nishta,znaci definitivno ce morati flash🙁

Nazad
Vrh Dno