Šta je novo?

nece da se digne (windows)

mknez

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
309
Kad krene da zeza onda stvarno zeza,
Pre jedno mesec provalim da win7 nece da se podigne svaki put nego pri boot-u kad se oni prozori skupljaju t.j. ona cetiri prozora krenu da se sklapaju u jedan samo se zakoce i tako stoje (neznam da li je problem u stolariji :) ) stim sto mi se stanje pogorsalo i od juce ni sistem sa drugog hdd-a win xp isto samo pri boot-u dodje do loga win xp i taman da krene ona crtica da ide sa leva na desno i onda izbledi i zakoci se, tako da je stanje alarmantno ni win 7 ni xp nece da se podigne, samim tim sam dosao do zakljucka da je hardver nesto tu kriv samo odakle poceti

Počeo bih prvo od HDD-a, ali pošto si već napomenuo da si startovao i XP sa drugog harda, onda bi trebalo proveriti matičnu ploču...Najjednostavniji sistem je onaj putem eliminacije...Menjaš deo po deo dok ne dođeš do onog koji je "ukucan" u tu stolariju :)

Neznam, jutros sam se probudio u 4h ujutro nisam se prilagodio novom racunanju vremena i odlucio da ubijem stari win7 32 na prvom hdd-u i da stavim 64 win7, zavrsio sve pre 6h sve se lepo instaliralo driveri, programi radilo sve od testova do igrica i posle jedno 3-4 restarta cvrc.
Zato sada skupljam ideje da kad dodjem home sa posla imam isplanirano gde da primenjujem silu

Jesi li rešio problem?

Istestiraj memoriju sa memtestom.

Neznam da li sam resio problem, ceo sledeci dan sam instalirao testirao i nisam mogao pronaci uzrok samo zakoci pri boot-u.
Reset cmos, promena napajanja , memorije hdd-a itd i nista nije urodilo plodom.
Nakraju ponovo formatirao hdd instalirao win7 64 i osnovne programe i nakon cele premetacine za sada nije zakocio pri boot-u ali tako mi se desavalo i ranije da me zeza i proradi sa drugom grafickom, memorijom, hdd i cpu tako da ostaje jedino do ploce, mada sada radi iako sam vec bio zvrcnuo servis da nosim plocu ali sada nemogu kad kao radi...

Vrh Dno