Šta je novo?

Nece da prodje SPi 32m

mackOpolo

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
Dakle problem je u naslovu a masina iz potpisa i klokovi iz potpisa.
Sve teestove prolazi samo nece spi na 32m
Memara je na 2.0v nece ni na 2.1v ni na 2.15v nezanm da li ta teram memoriju vise od toga.
S&M memory test prolazi prime prolazi ali SPi nece
Sta moze da bude uzrok. Inace u realnom radu odlicno radi.

Izgleda da niko nije imao ovaj problem.
P.S. Prestelovao sam tajminge memoriji sada radi na 800mhz 4-4-4-12 (2.1v)
Isto sve sljaka bolji je skor u spi 1m a spi 32m nece da prodje.
Jel ima neko ideju.

Dakle problem je u naslovu a masina iz potpisa i klokovi iz potpisa.
Sve teestove prolazi samo nece spi na 32m
Memara je na 2.0v nece ni na 2.1v ni na 2.15v nezanm da li ta teram memoriju vise od toga.
S&M memory test prolazi prime prolazi ali SPi nece
Sta moze da bude uzrok. Inace u realnom radu odlicno radi.

Ako prime prolazi onda samo moze biti memorija
Jer prime za razliku od spi32 ne opterecuje toliko memaru
ako hoces 100% siguran da budes da je problem memorija onda postoji pouzdanija alatka
za testiranje memorije.

skini goldmemory i testiraj ...

P.S Spi32 takodje daleko vise opterecuje memoriju od SPI1M

SPi1M nije merodavan ni sto se stabilnosti CPU'a ni sto se tice memorije.

Ako uopste postoji neka generalna odrednica za testiranje stabilnosti pnda je to kombinacija vise alatki :

Prime95 (kod visejezgarnih procesora , vise instanci) + paralelno 3dMark
kasnije Goldmemory nekoliko prolaza bez greske.

Poslednja izmena:
Nocas je radio Prime95 i sve je prosao bez greske nekih 5-6 sati.
Posle toga sam pustio da vrti 3dmark i to je proslo, znaci ostaje samo da poteram goldmem pa da vidim sta ce biti.

Meni je orthos pukao posle 11 sati i 47 minuta (blend test), tako da tih 5-6 ne znam da li su bas merodavni ...

Imao sam slucaj sa P 631. Bio je oc sa 3.0Ghz na 3.6GHz. Svi testovi su prolazili osim taj Super Pi 32M.

Ne znam sto se toliko opterecujete oko testova stabilnosti? Mozda stvar ukusa?
Meni je cpu rock-stable na 2.75G/1.56V ali ram prolazi samo SPI 1M i nista vise, 2.5-3-3-6 229MHz/2.88V. Ali mi u realnom radu ni u kakvoj situaciji ne pravi probleme.
Rade igrice, dvd->divx, PS, obrada zvuka, svi 3DMark-ovi... Naravno da mi je i vga OC, ali sto se nje tice, ogranicava me napajanje.
Meni ne smeta sto mi nije komp stabilan u SPI, prime i sl. Jer mi sve ostalo Radi odlicno.

Ne znam sto se toliko opterecujete oko testova stabilnosti? Mozda stvar ukusa?
Meni je cpu rock-stable na 2.75G/1.56V ali ram prolazi samo SPI 1M i nista vise, 2.5-3-3-6 229MHz/2.88V. Ali mi u realnom radu ni u kakvoj situaciji ne pravi probleme.
Rade igrice, dvd->divx, PS, obrada zvuka, svi 3DMark-ovi... Naravno da mi je i vga OC, ali sto se nje tice, ogranicava me napajanje.
Meni ne smeta sto mi nije komp stabilan u SPI, prime i sl. Jer mi sve ostalo Radi odlicno.

Rade ti igrice ????? a ram prolazi samo 1M i nista vise ?
Ti se salis ili ?

Koje su to igrice ? Donkey Kong ???? :)
Mene recimo kod nestabilnog rama NFS puca nakona nekoliko sekundi igranja...

Da se razumijemo , daleko je veca vjerovatnoca da kod sirog kruga korisnika bude ceo sistem nestabilan zbog nestabilne memorije u odnosu na tvoj izuzetak....

Tako da generalizacija tipa "zasto se bakcete sa testovima stabionosti ?" ne pije vodu.

Druga stvar je cinjenica da ako si vec namijenio da overclockujes sistem da se neminovno moras baviti testovima stabilnosti ....

Poslednja izmena:
Far Cry, Flatout 2, HL2, Prey i stara dobra Quake III Arena.
Sve provereno idu po celu noc ;) sem Flatout-a koji retko pukne posle sat-dva a uglavnom
radi kao i ostale.

Pazi ako te ne nervira pucanje...( ja recimo ludim od toga :mad:)
npr pustim neki ozbiljniji video rendering iz Vegasa i josh da mi pukne u nekom momentu.... (sat vremena sa efektma znao je da renderuje po 12h na [email protected] GHz)Klasichan Wasted Time. Pa ispochetka i da molim boga da prodje... No thanks
Pravo je pitanje shto ga drzish na 2.75 Ghz ako ce da pukne, bolje ga spusti na 2.6 i smanji voltazu,a raliku teshko da cesh da primetish ;)

24/7 radi na 2700Mhz i 197MHz za ram (delilac 140), uz iste tajminge i napone.
Samo kad podignem cpu na (10x) 275 i ram na /166 onda ne prolazi nista sem SPI 1M.
A i tada mi sve navedeno lepo radi kao i na 2700/229 MHz...

pa drzi ga onda na 2.7 :)
shta se tripujesh sa tih 50 MHz...aj da je 2.8 pa da Te razumem :)

pa i drzim ga na 2.7 i mem na /144 za 24/7 i (to pokusavam da vam kazem) i tada prolazi samo SPI 1M i nista vise od slicnih testova koji opterecuju vise MEMORIJU nego cpu.
Sve ostalo u REALNOM radu je OK.
Znaci, komp mi je jednako (ne-)stabilan na 10x275/166 ili na 10x270/140 dok sve savremene igrice, divx kompresija, SForge, FruitiLoop itd. rade bez problema.
ps. moj komp se gasi samo subotom uvece (ne pitajte me zbog cega), znaci radi 24/6ipo

Nazad
Vrh Dno