Šta je novo?

Nece da otvori CD

chedomil

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2008
Poena
304
Imam MATSHITA DVD RAM UJ-850S i sve je fino radilo do nedavno, citao i DVD i CD, medjutim sada nece da procita CD, i kao javlja da je CD prazan, a onda taj CD ubacim u drugi komp i sve radi normalno. DVD cita bez problema i filmove i podatke sa njega. Da napomenem da je u pitanju Noteebook racunar (ako je bitno ASUS A9RP). Interesuje me u cemu je problem i moze li se otkloniti ili treba mijenjati?

Da li nece da procita samo taj cd ili i ostale?
Probaj da ubacis nov firmver za tvoj model ako postoji, svojevremeno kod mene je tako proradio stari dvd rom.

Moguce da ti je riknuo namotaj za CD, poshto koliko ja znam na isto jezgro za laser se namotavaju 2 namotaja(jedan za DVD i jedan za CD). Dodushe ne mogu sa 100% sigurnosti da kazem da je to tako kod kompa, ali znam kada je burazeru riknuo SonyPS( isto nije hteo da chita CD-ove, samo DVD), mi odneli kod lika da zemeni laser, on ga otvori, premeri neshto sa unimerom(najverovatnije otpore namotaja), i ustanovi da je namotaj za CD crkao.

Velika je verovatnoca da se i tebi tako desilo, ali opet ne mora da znachi(pogledaj temu Veoma neobican problem sa LG DVD rezacem, meni rezac ponekad nece nishta da ocita(ni CD ni DVD), a nekad radi ko Doxa).

Probaj prvo sa firmware-om, mozda je malo zabo, pa ga malo osvezi, pa javi shta si uradio. Ako resish super, ako ne, valjda ce se naci neko ovde ko se malo bolje razume u te stvari, pa ti pojasniti shta ti je chiniti. PozZ

Imam MATSHITA DVD RAM UJ-850S i sve je fino radilo do nedavno, citao i DVD i CD, medjutim sada nece da procita CD, i kao javlja da je CD prazan, a onda taj CD ubacim u drugi komp i sve radi normalno. DVD cita bez problema i filmove i podatke sa njega. Da napomenem da je u pitanju Noteebook racunar (ako je bitno ASUS A9RP). Interesuje me u cemu je problem i moze li se otkloniti ili treba mijenjati?

Isti problem imam sa Liteonom.....proveravao kablove....novi firmware .....ma nista samo Dvd cita i reze....:wall:

Meni pre neki dan LG DVD ROM nije hteo da chita DVD-e a hteo CD-e. I lupao sam glavu celu noc deinstalirao, vadio iz kucishta, chupao kablove, chistio laser, da bi iz chista mira opet proradio.
brickwall.gif

Meni NEC vec poodavno (mesec dana nakon isteka garancije) prestao da cita CD. Bez problema cita i reze DVD pa sam ga ostavio kao 2nd DVD.
Nema tu pomoci !

Ja sam imao slican problem, ali meni nije hteo da cita dvd a cd je hteo ... ako oces da ga ocitas, probaj ove programe za citanje osteceni medija. Meni je svaki put ocitavao. (npr. IsoBuster) ...

Meni jednostavno iz cista mira prestao da reze DVD-ove.I nece da ocita neke cd-ove kao npr. drajvere za plocu(nov cd) :D....

ja sam imao problem na jednom pioneer-u, nareze dvd ili cd ali nece posle da ih procita nema sanse, a na drugim citacima sve ove diskove sto sam na njemu rezao procitaju bez problema.
samo sam update-ovao frimever i ocistio laser i proradio je. :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno