Šta je novo?

Nece da obrise folder!

nele11

Cenjen
Učlanjen(a)
28.05.2011
Poena
170
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
imam neke foldere koje treba da obrisem posto su mnogo veliki(snimci od nadzorne kamere)ali kada hocu da obrisem izbaci mi "You Need Permission to Perform This Action"ili "you require permission from administrators to make changes to this folder"
u pitanju je windows 7
ps:ako sam omasio podforum zamolio bih moderatore da premeste gde treba :)

Iskljuci User Access Control iliti UAC pa probaj. Razlog je verovatno tu negde, ali moze biti i relativno trivijalan kao sto bi bili neki specijalni karakteri u imenu foldera.

properties/security/advanced (permissions)/change permissions i stikliraj obe opcije kao na slici:
unledoic.jpg

Isto može praviti problem ako u tom folderu imaš skrivenih fajlova. Omogući da se vide skriveni fajlovi, pa probaj prvo da obrišeš fajlove i ondah folder.

nema ni jedan sakirven fajl...
@dkdnt ne vidi se slika,ali sve sam stavio na full control i ponovo nece...
@lazabd UAC stoji iskljucen...
da li postoji neki program koji moze to da obrise?

nema ni jedan sakirven fajl...
@dkdnt ne vidi se slika,ali sve sam stavio na full control i ponovo nece...
@lazabd UAC stoji iskljucen...
da li postoji neki program koji moze to da obrise?

Treba da ti budu štiklirana oba checkbox na pomenutom polju, tj. da ti dozvole koje važe za taj folder važe i za sve podfolder (replace child permissions...). Ako neće sa oba checkboxa, onda idi u nadfolder i probaj da preuzmeš kontrolu nad njim kao sa ovim (ako je folder u rootu, onda samo štikliraj ovo za child objects, a prvi checkbox ostavi prazan, pa probaj tako.)

evo sad slike:
http://img35.imageshack.us/img35/2269/unledoic.jpg

probao sam tako kako si mi rekao,i dalje nece...probao sam sada sa tim programom i nece...ne znam da li da obrisem taj program pa da probam onda da ga obrisem?

Poslednja izmena:
Verovatno neki program koji je startovan drzi te foldere i OS ne dozvoljava brisanje. Rekao si da je to folder sa snimcima kamere za nador. Ugasi program za snimanje pa probaj ponovo.

ugasio sam program ali i dalje nece...jedino da probam ako hoce da se obrise iz safe mode-a

obrisao sam iz safe mode-a!
hvala na pomoci :)

Još jedna mogućnost kad neće čak ni i z safe mod aje da s epodigne live verzija linuxa i onda se obriše

Nazad
Vrh Dno