Šta je novo?

Nece da nareze DL diskove

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Vec drugi disk sam upropastio zaredom. Prilozio sam sliku dole, pa da ne pricam mnogo. Isto to sam rezao i prvi put. Diskovi su Omega DL 8X. Prvi put sam rezao 6X brzinom a drugi put 8X. U cemu je problem? Koristim Nero Micro 8.3.2.1 cini mi se, ako nisam pogresio verziju. Vec sam rezao ove diskove ovih dana, narezao sam 2-3 igre od oko 8GB. Rezac je ovaj Samsung u popisu komponenti. Glupo mi je vise da pokusavam, jer cu samo da upropascavam diskove bezveze. :wall:

Nisi ti nikakvu sliku prilozio :)

Zaboravio sam. ****ga. Evo prve a evo i sta kaze CDBurnerXP. Znaci jos jedan disk sam sjebao.

Prilozi

• Clipboard-1.jpg
    Clipboard-1.jpg
    419.8 KB · Pregleda: 87
  • Clipboard-2.jpg
    Clipboard-2.jpg
    57.5 KB · Pregleda: 107
Potraži novi firmware za taj rezač i uflešuj ga. Ako i dalje bude isto, diskovi su škart.

Flashovao sam ga i opet isto. Sada samo sto sam poceo rezanje, nije stiglo ni do 1% izbacilo mi je disk i pise kao na drugoj slici. I pogledajte kako mi je sada u softveru posle fleshovanja. Gore umesto imena rezaca sada stoji gomila znakova ??????

Inace narezao sam malopre jedan obican CD bez problema.

Prilozi

• Clipboard-1.jpg
    Clipboard-1.jpg
    17.9 KB · Pregleda: 82
Ja ti mogu reci moje iskustvo sa DL diskovima...
Pre nekoliko meseci sam kupio neki disk mozda je bio taj omega, a mozda i gresim dusu...
Uglavnom kada sam ga ubacio u rezac krenuo je da ga przi ali nije mogao vise da izdrzi i skoro pred kraj je otisao i disk i rezac u raj.
I morao sam da kupim drugi rezac i naraucenije NIKADA vise ni jedan disk sem Verbatim-a!
Eto jos i rimu sam sklep'o ali kraj nije bio hepi end :D
P.S. I da, sada ovaj pioneer reze normalno diskove DL ali Verbatim.

Posto su Verbatim DL diskovi? Ovi omega su oko 600 din pakovanje 10+1 gratis.

Ja sam ih placao 110 dingera po komadu, kupujem ih ispod Doma omladine(Beograd) tamo su najjeftiniji :D
Hm, batali ti te diskove dok jos mozes, jer ipak 8 giga je veliki zalogaj, jos pogotovo ako ti je rezac malo stariji to ga za cas slomi...

Ја кад убацим Verbatim 2.4x DVD+R DL Nero 8 ми даје опцију да га снимам 4x и тако и радим. До сада ми ни један није пукао, а увек снимам на брзини већој од декларисане!
Толико о квалитету :smoke:.

Ja sam imao problem sa mojim Pionirom 109 D.Rezao je Cd i DVD,ali dual layer nije hteo.Probao sam na drugom compu i sve je radilo_Ovih dana vise nece da mi reze nijedan disk.Mislim da ti odlazi rezac i da je vreme za kupivinu novog sto cu ja i uciniti.

Kupio 3 DvD+DL u Dzona Kenedija, narezao 2 komada. Na jednom krs igru od FC2, a na drugom cak 9 Divx-a, brzinom 6x. Posle verifikacije sam uradio scen. Finalni quality skor 97%.
Platio sam jedan oko 110.-, atko da stvarno nisam siguran u kvalitet ovih od 600.- ( 10+1 dvd) ?

Vrh Dno