Šta je novo?

NEC ND-4551A problem

GhostFace

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2002
Poena
645
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i5 750 @ 2.67GHz + CM Hyper 212+
Matična ploča
Gigabyte Technology Co. Ltd. P55A-UD4 (Socket 1156)
RAM
12 Gb DDR3
GPU
ATI AMD Radeon HD 5850
Storage
Silicon Power 500GB + Seagate Barracuda 3TB
Zvuk
Tascam external
PSU
Chiftec CFT 600
Kućište
CM 690 II Advanced
Monitor
Samsung
Miš & tastatura
Logitech K740 + Logitech MX Revolution
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dugo nisam rezao diskove, i pre neki dan sam pokusao i nije hteo ni jedan disk da nareze , koristio sam Verbatimove dvd-r medije. Pokusao sam sa promenom firmwera ali opet ista stvar, nravno rezao sam sa nerom micro verzijom a zatim i sa CDburnerXP'om ... jel mu ima spasa? :)

NEC rezaci serije 355x i 455x su imali cudnih problema, posle izvesnog vremena su prestajali da rade sa DVD-R diskovima. DVD+R diskovi rade normalno. Ciscenje sociva nazalost nije pomagalo...

Dugo nisam rezao diskove, i pre neki dan sam pokusao i nije hteo ni jedan disk da nareze , koristio sam Verbatimove dvd-r medije. Pokusao sam sa promenom firmwera ali opet ista stvar, nravno rezao sam sa nerom micro verzijom a zatim i sa CDburnerXP'om ... jel mu ima spasa? :)

Nema, pomiri se sa tim da si uzeo los DVD-RW, ko i ja uostalom, to ti je to, meni je flashovanje sa 4550 na 4551 privremeno pomoglo, al samo privremeno, sad ga koristim kao roba za umnozavanje CD-R

NEC rezaci serije 355x i 455x su imali cudnih problema, posle izvesnog vremena su prestajali da rade sa DVD-R diskovima. DVD+R diskovi rade normalno. Ciscenje sociva nazalost nije pomagalo...
Upravo tako posle odredjenog vremena prestaju da citaju dvd-r diskove.Interesantno da na visti funkcionisu bez problema

Upravo tako posle odredjenog vremena prestaju da citaju dvd-r diskove.Interesantno da na visti funkcionisu bez problema

Tako je, na Visti radi, doduse treba mu dosta vremena da prepozna disk, ali ipak radi.
A sto se tice XP-a, od rezanja dvd-r diskova nema nista, dok je citanje cak i bilo moguce koriscenjem programa IsoBuster. Bas cudan rezac je to bio...

Tako je, na Visti radi, doduse treba mu dosta vremena da prepozna disk, ali ipak radi.
A sto se tice XP-a, od rezanja dvd-r diskova nema nista, dok je citanje cak i bilo moguce koriscenjem programa IsoBuster. Bas cudan rezac je to bio...
ISO BUSTER jedini lek za nec rezace.Ja sam takodje preko njega kako tako radio na XP-u

Boze kakva glupost, sada moram da jurim novi pata rezac? mislim da nec necu uzimati nikada vise !

Koji antivirus program koristis? Da nije Kaspersky? Moze i to biti problem.

sve to sto je pomenuto se i meni desavalo sa NEC 4550A.
sad nece da cita originale, a od DVD-R sam davno odustao. (doduse reze ih ok, ali nece da cita)
presao sam na Linux i nisam primetio neku promenu. DVD+R ne prepoznaje uvek, tek iz par pokusaja.

probaj da se zezas sa podesavanjem booktype-a, mozda pomogne, ali verovatno je najbolje ipak kupiti neki novi BD combo.

Koji antivirus program koristis? Da nije Kaspersky? Moze i to biti problem.

@precepv
ne koristim kaspersky.. korisim nod32. ali i bez instaliranog antivirusa se desava ista stvar..

@orange47
sta ti je BD combo?

pa blueray combo, tj samo cita bluray diskove (ne snima ih), ali reze DVD (a valjda i CD)
planiram da nabavim jedan, izgleda da ih ima i za svega 20eur..

BTW, imao sam dobra iskustva sa LG i Pioneer drajvovima.

ovaj, pogresio sam, izgleda da je najjeftiniji bluray citac trenutno oko 60eur..

A jos veca ironija u tome je sto ih je Plextor uzeo za svoju seriju 8 :mad::mad:

Nazad
Vrh Dno