Šta je novo?

Nec ili Samsung monitor?

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Prateći forum vidim da ima mnogo oprečnih mišljenja po pitanju kvaliteta monitora. Mene zanima mišljenje ljudi koji se stvarno razumeju u monitore (ne po principu onaj koji ja imam je najbolji), jer monitori se ne kupuju svaki dan, a s druge strane, na žalost, retko gde možete kod prodavca na licu mesta probati monitor koji vas zanima. Konkretno, da li je bolje kupiti Samsung 957p (19") ili Nec MultiScync FE 771 (17"). Cena Nec-a je oko 200€, a Samsunga 190€. Privlači me veličina Samsunga, čiji kvalitet slike neki osporavaju, ali za nešto manji Nec sam čuo samo lepe reči. Veličina ili kvalitet? Ovih dana se spremam da nabavim monitor pa bi mi vaše mišljenje mnogo značilo.

Pa cim pitas tako nesto, onda ti je i samsung dovoljan, jer da si u poslu, i da imas iskustva, do sada bi vec bio u prilici da vidis i probas stotine monitora u raznim dizajn studijima, osvetljivacnicama i sl...

A NEC je u istoj klasi uvek odlicna kupovina, samo sto je dosta skuplji, ali zato zaista ima dobru sliku. Pre par godina, njihovi 21'' su bili hit u mnogim prepress studijima i osvetljivacnicama...

Sada je to mesto polako zauseo Samsung, zbog cene prvenstveno, mada i kvalitet nije los za ono sto se plati.

Mica je napisao(la):
Pa cim pitas tako nesto, onda ti je i samsung dovoljan, jer da si u poslu, i da imas iskustva, do sada bi vec bio u prilici da vidis i probas stotine monitora u raznim dizajn studijima, osvetljivacnicama i sl...
.
Da sam u poslu i da imam iskustva sa monitorima, sigurno ne bih postavio ovo pitanje. Ali zato imam oči koje me dobro služe i ne bih hteo da im naudim.

Mislim da ti tu tesko moze neko pomoci.
Ali nikad nisam voleo proizvodjace tipa SONY,NEC koji su
uvek bili bezobrazno skupi,cesto i nerealno.

Ako neces ocima da naudis kupi neki TFT :cuss: .
cheers

Ako ima TFT 17" za 200€ odmah uzimam. :D

Samsung

Uzmi samsung ili stedi za TFT

Možete li još malo da me :hump: :mrgreen: I niko mi ne odgovori vredi li dati za navedeni Nec 200€?

Vrh Dno