Šta je novo?

NEC 7800A & Nero 5551 problem?

Bahati [SiD]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
680
buffer (onaj mali indikator) stalno siba gore dole i disk se na 16x reze 8 do 12 min. probano na dve potpuno razlicite konfiguracije na smart buy 24x diskovima. na 8x se ovo ne desava.
totalno sam neiskusan na ovu temu, al' predpostavljam da se radi o losem podesavanju koje ce iskusni pirati odmah prepoznati.
BANE JAVI SE! :D

Bahati [SiD] je napisao(la):
buffer (onaj mali indikator) stalno siba gore dole i disk se na 16x reze 8 do 12 min. probano na dve potpuno razlicite konfiguracije na smart buy 24x diskovima. na 8x se ovo ne desava.
totalno sam neiskusan na ovu temu, al' predpostavljam da se radi o losem podesavanju koje ce iskusni pirati odmah prepoznati.
BANE JAVI SE! :D

1. ako je via chipset - da li si instalirao via 4 in 1?
2. da li si probao sa nekim drugim diskovima na 16x?

realno vreme rezanja 700mb na 16x je oko 5:50

Ja ti savetujem da probash neki drugi program za rezanje. Ja imam isti rezach i za pochetak sam unishtio dosta diskova sa NERO-m. Onda sam fino uzeo Easy CD Creator 5 Platinum, iscimo' se ko majmun :mad: da skinem patcheve da proradi na mom XP-u pa opet nije radio :mad: , onda su izbacili novu seriju patcheva i sad radi stvarno OK :D. U medjuvremenu sam koristio neki demo Easy CD Creator 5.02.
To ti je moje kompletno iskustvo, pa ti vidi shta cesh.....;)

Re: Re: NEC 7800A & Nero 5551 problem?

D-KEE je napisao(la):
realno vreme rezanja 700mb na 16x je oko 5:50
Ispravka! Zvanicno je navedeno da NEC NR7800A reze Verbatim CD od 700 MB za tacno 5:00 min!
I Peca je ovo naveo u testu ovog rezacha na benchmarku......

:wave; ;) ;)

Bili su neki issues oko rada Nera i NEC rezaca.

Pretpostavljam da je ovo za tebe mmc.dll

samo prekopiraj taj dll u nerov dir . Pazi ovo nije sto osto ispravka ZA BAS TO ali vredi pokusati jer je ta zakrpa najavljena kao ispravka za kompatibilnost Nera i NEC razaca.

Iskljuci UDMA za rezac stavi PIO4. ;)

Prvo da razjasnimo modele - ako imaš 7800A ili B to je 16x pisač, pa nema ništa od 24x. A ako si se zbunio pa napisao 7800 a imaš 7900 onda je sve OK.
Provere idu po sledećem redosledu:
1. najnoviji 4in1 za VIA platformu, a za Intel i845 takođe ne treba zaboravljati drajvere (Win2000 i Me ih sigurno nemaju, za XP nisam siguran);
1a. proveriti da li je uključem DMA za uređaj;
2. za 7800A i Nero treba upotebiti MMC.dll koji je neko ovde postovao;
3. ako ne pomogne 4in1 treba skinuti sa www.viahardware.com bus mastering drajver za VIA čipsete (copyright rešenja by Bane).
Ako i dalje ne radi javi se da smišljamo dalje.

Imam isti rezac i sa nerom 5.5.5.1 radi odlicno i u 98se i xp-u. Rezac mora da bude master i udma treba da bude ukljucen, sto predpostavljam da si uradio, onda jedino da je nesto do tog primerka...

RamOne je napisao(la):
Imam isti rezac i sa nerom 5.5.5.1 radi odlicno i u 98se i xp-u. Rezac mora da bude master i udma treba da bude ukljucen, sto predpostavljam da si uradio, onda jedino da je nesto do tog primerka...

Ne mora da bude master. Evo meni zbog specifičnosti odnosa (dužinskih mera) kućište ploča, dvd, nec, fijoka moram da ga držim kao primary slave i radi bez ikakvih problema...

Nedavno sam kupio taj rezac i samo sam ga ubacio u mashinu kao slave i instalirao neki Nero 5.5.5.1 bez ikakvih dodataka i sve lepo radi, narezao sam nekih 30 diskova do sada i svi funkcionisu!!!

Ok, mada sam ga ja stavio na master cim sam ga uzeo, a moguce i da me Gedza istripovao :p

Fabricka preporuka za sve rezace je da budu vezani kao secondary master, ali niko ne kaze da nece raditi i u nekoj drugoj kombinaciji. ;)

Ovako:

Bahati hvala sto si postovao za mene!

Ovako momci rezac je moj (7800a), Ploca abit BE6II, WinXP itd.
Juce narezah jedan CD na 16x i ovog puta je bilo bez problema! Frka je u tome sto XP kod mene cesto sam promeni u pio 2 ili Pio4 pa onda cima! Sad je Na UDMA 2 i sve lepo radi

hvala

Uzgred, ja malo svrljao po onim sajtovima na kojima ima mnogo hakovanih firmware-a i nadjoh za ovaj nec 7800A verziju 1.0B i skinuh ga ali nisam hteo da ga instaliram posto je fabricka verzija 1.3 koju ja vec imam! Da li da instaliram ovaj firmware?

Ugljesa_kv1 je napisao(la):
Uzgred, ja malo svrljao po onim sajtovima na kojima ima mnogo hakovanih firmware-a i nadjoh za ovaj nec 7800A verziju 1.0B i skinuh ga ali nisam hteo da ga instaliram posto je fabricka verzija 1.3 koju ja vec imam! Da li da instaliram ovaj firmware?

Vidiš to i mene isto interesuje?

Zasto bi to radio ako sve radi kako treba ? Sta ocekujes da ces poboljsati ?

ocekujem da ce mozda moci da reze na 12x :(
Nemoj stavljati prazan disk u rezac dok radis u neru, bez diska ce ti biti ponudjena opcija za sve brzine pa i 12x, kad sve uradis klikni na burn , nero ce otvoriti vratanca jer nema diska ubaci prazan cd i on ce narezati na 12x ili koliko si vec stavio, tako sam ja uspeo par puta, znaci hoce i na 12x :p

Meni se i Easy par puta za***ao pa mi ponudio 12x:D
Al' shto da rezem 12x kad 16x savrsheno dobro radi ???:D :D

Sentenced je napisao(la):
Meni se i Easy par puta za***ao pa mi ponudio 12x:D
Al' shto da rezem 12x kad 16x savrsheno dobro radi ???:D :D
Jer neki diskovi ne mogu da se narezu na 16x vec max 12x.

RamOne je napisao(la):
Jer neki diskovi ne mogu da se narezu na 16x vec max 12x.

Mislis disk koji ima propisanu brzinu rezanja od 16x ne moze da izvuce tu przinu nego nesto manje recimo 12x, 8x....?

Ali to je samo kod losih medija i procenat je veoma mali.....
:wave;

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Mislis disk koji ima propisanu brzinu rezanja od 16x ne moze da izvuce tu przinu nego nesto manje recimo 12x, 8x....?
Ne nego mislim da diskove koji imaju max brzinu rezanja 12x.

NEC ne daje tehnichku podrshku za svoje CD-RW pisache. Ti firmware-i koji se nalaze po net-u nisu hackovani, vec predstavljaju razne verzije firmware-a koje je NEC dostavljao proizvodjachima kojima je isporuchivao svoje CD-RW pisache (npr. taj 1.0B je od DELL-a).

Bane

RamOne je napisao(la):
Nemoj stavljati prazan disk u rezac dok radis u neru, bez diska ce ti biti ponudjena opcija za sve brzine pa i 12x, kad sve uradis klikni na burn , nero ce otvoriti vratanca jer nema diska ubaci prazan cd i on ce narezati na 12x ili koliko si vec stavio, tako sam ja uspeo par puta, znaci hoce i na 12x :p

Bez obzira shto si selektovao 12x na ovaj nachin, Nero ti nije dozvolio da snimash sa 12x. Naime, kad nema diska u pisachu, Nero iz svoej baze pisacha chita samo maksimalnu brzinu snimanja.
U trenutku kad ubacish disk, Nero se obraca firmware-u koje brzine su na raspolaganju, a ako izabrana brzina nije na raspolaganju, Nero spushta brzinu snimanja na prvu posle nje uz poruku: "Changing speed due to media".

Bane

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Ali to je samo kod losih medija i procenat je veoma mali.....
:wave;

Nije zbog loshih medija, vec zbog velikog uticaja ATIP-a i InitOPC-a na odredjivanje brzine snimanja po disku.
To moze biti od izuzetne vaznosti, jer ako to nije dobro odradjeno, uredjaj ce po svakom disku dozvoljavati maksimalnu brzinu snimanja, i time dovodi u pitanje kvalitet snimljene medije.

Bane

Nazad
Vrh Dno