Šta je novo?

ne znam resenje

dimacar

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2006
Poena
309
ne mogu duplim klikom da otvorim particiju
vec moram da desnim klikom pa open
nema virusa ni spyware-a...proverio

pa pokretao sam nekoliko registry skenera
cak sam i formatirao disk i instalirao novi xp
ali opet nista
deluje nemoguce zar ne
molim za pomoc

Jel samo particuju ne mozes da otvoris duplim klikom ili sve "foldere"?

Poslednja izmena:
pa pokretao sam nekoliko registry skenera
cak sam i formatirao disk i instalirao novi xp
ali opet nista
deluje nemoguce zar ne
molim za pomoc

Jesi radio reinstall ili full XP - tj. nov?
Stvarno deluje nemoguce. Ali mozda je neki tvoj obicaj da instaliras neki 3rd party program odmah cim instaliras Win kao sto neki ljudi odmah instaliraju Winamp. Da li ima neki nekonvencijalni program koji koristis ?

Jesi radio reinstall ili full XP - tj. nov?
Stvarno deluje nemoguce. Ali mozda je neki tvoj obicaj da instaliras neki 3rd party program odmah cim instaliras Win kao sto neki ljudi odmah instaliraju Winamp. Da li ima neki nekonvencijalni program koji koristis ?

butovao sa cd-a,uradio format i instalirao xp sp2
sta podrazumevas pod nekonvencijalnim programima
ma cim sam usao nije hteo da udje

Jel samo particuju ne mozes da otvoris duplim klikom ili sve "foldere"?

samo particiju

a sta se desi na dvoklik?

nista samo kao pocne da ucitava i ne bude nista

proveri da li na toj particiji nemas u root-u neke *.ini fajlove ili neki autoplay fajl.

a format te particije?

ja sam imao slican problem sa iPod-om. Nije radio dvoklik nego samo desni klik pa open. jednostavno ga je vido kao program a ne usb drive.
U medjuvremenu sam se malo igrao pa sam sa njega obrisao neke .dll i .ini fajlove koji su se tu pojavili niotkuda (verovatno ostaci nekog virusa ili neki njegovi delovi, who knows?). Sve u svemu, dozvolio sam da se vide svi fajlovi i skriveni i sistemski i ekstenzije) i resio sam problem kad sam obrisao msvcr71.dll, AUTORUN.INF i desktop.ini, koji su se na player-u pojavili niotkuda, a mislim da tu nisu bili ranije.
AKo neko zna sta je to i da li je cemu sluzilo neka javi.
Uglavnom sad mi radi dvoklik i ne pravi mi nikakve probleme u radu mp3 player-a.
p.s. Nadam se da sam pomogao.

@dimacar:
daj screenshot onoga sto dobijes kada uradis desni klik na particiju

nista se ne desava na desni klik?
kako onda uradis desni klik pa open k'o sto kazes u prvom postu?

Isti problem sam imao na pre dve godine novom maxtoru. radio kao master, posle toga kupio novi wd na kome sam uradio mirror, i stavio maxtor kao slave na istoj grani. tada se particija na maxtoru na kojoj je bio win otvarala kako treba, a druga samo na desni klik => open kao kod tebe, ali ne mogu da se setim da li je to pocelo odmah ili nakon nekog vremena. Svo to vreme na wd-sve radi kako treba iako su to diskovi sa istim podacima Uglavnom, resenje je bio format sa ubijanjem particije, ali nije jos dugo poziveo, sto ne mora da bude uzrocno povezano.

probaj ovako u my computer tools->folder options->kartica file types->nadji drive->pa izaberi advanced i onda na ovom najmanjem prozoru stavi da umesto "auto" default opcija bude "open"

Prilozi

• a.webp
    a.webp
    56.8 KB · Pregleda: 62
verovatno ti se skrsio boot sector na hardu... moraces, izgleda, da obrises sve particije pa ponovo da ih kreiras... probaj da chekiras disk sa Fdisk-om. btw, koji je fs?

@skoro svi
polako ljudi sa tim savetima: format, brisanje particija i sl...

@Nenad Vranjanac
mislim da Open ne moze da se postavi kao default (a inace bi trebalo da bude Explore, a ne Open), jer nije definisan kao akcija, vec je deo nekog context handlera iz shell32.dll
mozda bi moglo da pomogne:
Kod:
regsvr32 shell32.dll
...mada sumnjam

@dimacar
start->run->gpedit.msc<enter>
pa iskljuci autorun prema slici, a onda javi da li se sta promenilo

Prilozi

• gpedit.webp
    gpedit.webp
    71.5 KB · Pregleda: 47
he he
kad sam ovo uradio na dvoklik mi izadje search prozor
ajoj kako cu da formatiram i to ne samo particiju nego ceo hard

sad sam resio poblem tako sto sa u procesima ubi proces
spoclsv
isto se i mom cimeru desavalo, potrebno je da ga izbrises i uklonis iz msconfiga
probaj

Nazad
Vrh Dno