Šta je novo?

Ne uspelo flesovanje biosa

jerichon

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2009
Poena
319
Nakon fleshovanja biosa, biosom koji verovatno nije bio odgovarajuci za moju plocu ( mislim da je bila pogresna revizija ploce ), ploca ne daje nikakve znake kada se power dugme ukljuci.
Na ekranu je samo crna slika kao da se nista ne desava iako se sve pokrene: ventilator na procesoru se zavrti, na grafickoj, i napajanje. Sve je kao sto treba da bude. Cak se ne cuje nikakav zvuk, tipa kao kad je pogresno instalirana memorija ili sl. Kupio sam novu plocu i sve radi kako treba. Interesuje me da li mogu staru plocu nekako da vratim u normalu.
Hvala unapred

Poslednja izmena:
Isto se i meni desilo jednom, bice da si izbrisao bios sa cipa. Javi se ovom gospodinu, rijesice ti problem. :)

Poslednja izmena:
Odnesi je u neki servis gde imaju programator, trebalo bi da proradi, jedino ako se nije čip oštetio. :)

Ako imaš dve identične ploče onda prebaci iz ispravne ploče bios chip u neispravnu i startuj je. Otiđi u DOS mod redovno kako i flešuješ, otkucaj sve komande za flešovanje i pre pre samog fleša, na živo izvadi bios čip i vrati neispravan. Pokreni fleš sa ispravnim biosom i to je to ;) ovako sam rešio 5-6 ploča sigurno.

Jesi resetovao bios posle update istog?

Jel može sa tim programatorom, da se vrati prethodna verzija BIOS a ?

Poslednja izmena:
Ako imaš falj predhodne verzije, a verovatno ima da se skine sa sajta proizvođača, može. :)

Ma sve može , vraćamo stare , nove , polovne i malo korišćene biose :)

Ledeni, ozivljavate i graficke posle loseg flash-a?

To mozes i sam da uradis ukoliko imas integrisanu na ploci, PCI gpu ili jos jednu graficku.

Ako imaš dve identične ploče onda prebaci iz ispravne ploče bios chip u neispravnu i startuj je. Otiđi u DOS mod redovno kako i flešuješ, otkucaj sve komande za flešovanje i pre pre samog fleša, na živo izvadi bios čip i vrati neispravan. Pokreni fleš sa ispravnim biosom i to je to ;) ovako sam rešio 5-6 ploča sigurno.

+1

Ok, da znam za ubuduce, fala na kratkom usmerenju. Bio sam u situaciji da mi je trebalo, ali sad nisam. Te prodah kartu kao neispravnu, a ubedjen sam da je bilo do flash-a i sad mi krivo. :D

Vrh Dno