Šta je novo?

Ne ukljucuje se....

Turbo

Čuven
Učlanjen(a)
15.04.2002
Poena
620
Pozdrav....

Da pocnem od pre par dana, mozda ima veze...

Znaci nista se ne radi na kompu, preko kmplayera ide neki crtani koji gleda klinac...

Odjednom se zaglupi zvuk (drndanje) a komp je smrznut...

Restart, sve se lepo podigne, pokrenem klincu ponovo crtani u istom momentu komp se sam restartuje.

Prilikom restarta dodje do crne slike Welcome to Windows (btw XP je u pitanju) i tu slika stane, cujem da hardovi krckaju, kao da se sistem normalno dize, ali se slika ne menja...

Restartujem ponovo, pojavljuje se slika sa "neispravno iskljucenim windowsom" izaberem da pokrene normalno win i sve sljaka kako treba... pokrenem i crtani i sve u redu... i tako radi par dana, do jutros...

Evo jutros, hocu da ukljucim komp i desava se sledece....

Popale se lampice, zaukaju se ventilatori i posle par sekundi se sve gasi....

On sam ukljucuje sve ponovo, radi malo duze, mozda 15-20 sekundi, i opet se gasi, i tako sam se pali gasi, u medjuvremenu monitor trazi signal jedno vreme i na kraju se iskljucuje u stand by, znaci signal do monitora ne stize...

Pustio sam tako 7-8 ukljucivanja-iskljucivanja, pa iskljucio sam sa dugo drzanim dugmetom.

Ukljucio ponovo, krenuo je sa biosom, pojavila se slika, doslo je do crnog Welcome screen-a i ponovo se zamrznulo, nakon cega opet samoukljucivanja i iskljucivanja bez slike...

Pa sam morao da krenem na posao, pa evo da pitam da li neko ima ideju sta se desava????

Komp je iz potpisa.

turbo

probaj da zamenis napajanje ono moze da izaziva ovakve stvari to ti je savet iz iskustva doziveo sam slicne simptome (seckanje zvuka prvo,pa posle nekog vremena zamrzavanje kompa i na kraju vise sistem nece da se podigne ovo moze(a ne mora) i da izazove da se windows uslogira pa i kad zamenis napajanje da nece da digne windows ili da radi sporo dok se ne preinstalira),napajanje nije potpuno crklo al nema dovoljno snage da pokrene sve uredjaje istovremeno kad podize sistem zato stigne do negde i zaglavi pa pokusa ponovo i tako u krug,vidi ako mozes od nekog da pozajmis napajanje da probas

druga stvar koju bi ja probao je ako imas 2 ili vise modula za memoriju da ih skines pa ostavis samo jedan ili da im izmenjas mesta na ploci

ja ipak tipujem na napajanje da izaziva probleme,ovo je ono sto bi ja probao prvo da proverim

Hvala na brzom odgovoru, za sada nemam pri ruci drugo napajanje, nisam ni pomislio na to, niti je staro niti je slabo napajanje, ali sasvim je moguce da je to to....

Ono sto je meni prvo palo na pamet, da je graficka kartica, posto ne salje nikakav signal prema monitoru, a iako se desi da krene ucitavanje win-a, prvo sto se smrzne je slika, do ostale stvari u kucistu nastavljaju sa radom (mada ovo moze da bude i iz razloga sto je graficka jedna od najvecih potrosaca struje) tako da smo opet stigli do napajanja...

Nisam pametan, ali cu pokusati da izkopam po jednu graficku i jedno napajanje da isprobam...

turbo

Ne verujem da je grafička u pitanju, i ja mislim da te zeza napajanje (tj. prvo bih to probao) a za svaki slučaj proveri i ispravnost hard diska jer po opisu rada računara me vuče i na to...

Sve ovo ok sto kolege kazu ali hajde vidi koje su temperature za pocetak. Zanci i procesora i graficke.

Drugo, prije nego sto eliminises hardware, digni novi sistem i otkloni sumnju da je sistem ostecen ili da su driveri (sto je i moguce).

I da to nije neki modovani XP SP3 ?

Ja ih licno ne bi preporucio ali ako imas mogucnost, digni neki XP SP2 bez nekih dodataka.

I ako komp nekada radi normalno, za to vrijeme pokusaj opteretiri procesor na 100% i skini furmark i tetsiraj graficku. Neka je optereti.

Poslednja izmena:
I ja mislim da je napajanje otislo. Slaba struja je uzrok dosta kvarova na racunarima.

Sve ovo ok sto kolege kazu ali hajde vidi koje su temperature za pocetak. Zanci i procesora i graficke.

Drugo, prije nego sto eliminises hardware, digni novi sistem i otkloni sumnju da je sistem ostecen ili da su driveri (sto je i moguce).

I da to nije neki modovani XP SP3 ?

Ja ih licno ne bi preporucio ali ako imas mogucnost, digni neki XP SP2 bez nekih dodataka.

I ako komp nekada radi normalno, za to vrijeme pokusaj opteretiri procesor na 100% i skini furmark i tetsiraj graficku. Neka je optereti.

Sistem ne mogu da podignem.... od preksinoc radi samo ukljucivanje na par sekundi i posle par sekundi iskljucen, i to tako sam radi...

Temperature su pracene redovno, bez ikakvih problema, i win radi skoro 2 godine, mozda mi je najduze radio sistem bez reinstaliranja od kada se bakcem racunarima :)

Sto se hardova tice, bas nedavno je bilo problema sa nekim hardom u familiji pa sam instalirao HDD sentinel da malo testiram, i ujedno sam odradio testove i svojih (ovog momenta 5 komada u masini), sa mojim hardovima nije bilo problema.

turbo

PS - trenutno je u servisu, cekam "dijagnozu" - na zalost garancija istekla na sve bitnije komponente (grafa, MB, napajanje, proc)

Cekaj, ti ne dodjes ni do loading-a ?

Onda nije sistem.

Ako se sistem ne pregrijeva, ako su temperature normalne, onda napojna ili ram obicno budu uzrok, mada sam u poslednje vrijeme dozivio da vidim iste simptome kod covjeka nekoliko dana prije nego mu je maticna ploca zamrla nacisto.

Hvala svima na odgovorima, ipak je bilo samo napajanje...

Moze CLOSE!

turbo

Nazad
Vrh Dno