Šta je novo?

[Ne]tacan sat

Dusan2510

Čuven
Učlanjen(a)
27.07.2004
Poena
609
pozdrav,
imam problemcic koji iritira do maximuma!!!!
kad upalim WinXpSp1 sat mi pobrljavi i nikad ne pokazuje tacno vreme. U biosu ga namestim kako treba i kad ponovo udjem uredu je ali je u
Xp-u suprotno. Nikad tacno vreme. Da li je do baterije na Biosu? To mi je prvo palo na pamet ali da je ona u pitanju i vreme u biosu bi
brljavilo i ne samo vreme vec i ceo sistem bio bi "down". Konfiguracija je sledeca: MB Asus A7V-266-c + AMD Athlon 1700 ~ 1.48GHz + DDR 256
itd.
P.S. Mozda je Bill Gates ponovo zabrljao :)
P.P.S. Da dodam da sam updateovao sat po "onom" vremenu ali posle sledeceg boot-ovanja ponovo neko suntavo vreme.
P.P.P.S. Kakav je to kompjuter kad ne pokazuje tacno vreme.

lud. Baterija je verovatno. Mada kad je baterija ona te cima da podesis bios svaki put kad upalish komp. Mozda je i neki virus. Nikad se ne zna a mozda te neko *****ava i dok nisi tu ti namerno menja vreme hjehe

Ja imam problem sto mi sat zuri!
Naime za oko 10-15 dana pozuri oko 2-3 min,
problem je sto taj komp sluzi za evidenciju radnog vremena :crash:

Menjaj bateriju nema tu mnogo mudrosti :wave:

Vrlo je malo verovatno, ali ipak.
Da ti nije upaljen servis Windows Time i setovana neka neodgovarajuća vremenska zona?

virus nije - Nod32 je aktivan i non stop se update-uje a windows time i zone je sve kako treba pa cak i regional settings su ok. promenicu bateriju pa javljam

Probaj sa baterijom, verovatno je to. Probaj na svakom novom boot-ovanju da udjes prvo u bios i da vidis da li je i tamo sat poremećen.

Na koje vreme se resetuje?

Mada, čudno, meni se čini da pri brljavljenu baterije često neće ni ceo sistem da se digne odmah, već mora da se odradi nekoliko restarta na power taster.

Ovo mi liči na drugačije simptome. :-devil-:

Ali, ko će znati, kad nemamo pacijenta pred očima... :bottle:

Poslednja izmena:
Možda je glupo, ali da nemaš i Linux. Kod mene se posle logovanja u linux, sat u Win pomeri za 1 sat. :(

:)
nemam linux a bas sam se spremao da instaliram ubuntu 5.10
resetuje sat definitivno posle fizickog restartovanja na dugmetu ili nestanka struje. to sam sinoc zapazio kad mi je nestajala struja i kad ga stavljam na hibernaciju. to je ispitano tako da cu da mu udarim novi XP i da zamenim bateriju pa valjda ce da sljaka.

Jednom sam video takav problem - vreme/datum u BIOS-u je tacno, ali ga Windows nekako pobrljavi. Ne secam se vise da li ga je brljavio kod gasenja ili podizanja sistema. Menjali smo baterije pa cak i napajanja ali nista nije pomoglo. Stvar je resilo kada smo u BIOS-u ukljucili Power On Date/Time (ili kako se vec zove). Jeste da je glupo i da se jednom mesecno ukljuci kada ne treba, ali je pomoglo :smoke:

Zuri mi sat u windowsu ?

Sta je sad ovo?
Sednem popodne da pogledam postu.. nesto mi cudno, jos je dan a 19:30.. kada ono 17:30 u stvari :trust:

Dobro, podesim sat ponovo, odem do grada, vratim se oko 19, kada ono vec 20 na racunaru :zgran:

Preskenirao sam sa AVGom i ZoneAlarmom, to imam.. i nsita nisu nasli.

Sta je sad to? :crash:

Ja mislim da je mozda problem do baterije ili tako nesto.Meni se desavalo isto to ali kad resetujem bude sve normalno

odstikliraj automatically synchronize with an internet time server meni je to pomoglo.......

poz

Time zone je GMT +01, normalno. Hm, ne znam sto bi mu automatska sinhronizacija to radila, svakih nedelju dana se sinhronizuje, cini mi se :trust: , ali probacu i to, hvala
Nisam ga par dana gasio, mozda ce da se sredi kada ga ugasim sada.
Inace i dalje isto, vratim ga rucno ili sinhronizujem preko onog tajm servera i malo po malo ode....
Evo kod mene je jos malo vreme za ustajanje :)

a kako je podeshen sat u BIOS-u?

pozdrav

Mozes da probas jedan mali program,Chameleon Clock for Windows. Na njemu je po defoltu namesteno da ti vrsi sinhronizaciju svakog sata automatski

Hahah Lappy to se i meni desavalo ovde na poslu. Krenem kuci u 16h a svi me bledo gledaju i pitaju gde ces ti ranije? :) :D

Gasenje "automatic synchronize" opcije je pomoglo - jer je na internetu izgleda Srbija menjala ovih dana vremenske zone setajuci se sa kontinenta na kontinent :d

Ako je u pitanju automatic synchronize, zašto ne izaziva isti efekat kod svakog kome je ta opcija čekirana? A po default-u jeste, pa samim tim i kod većine ljudi...

Izvinjavam se, probao sam prvo pretragu, ali kada se ukuca sat windows i tako to, dobio sam 100 stranica :S:

I dalje sve isto. Kada se restartuje bude tacan, pa onda odeee.. :bottle:

Inace u biosu mi se cini da ide tacno, mada ne mogu da udjem bez restarta jel', a i ovaj nakon restrta deluje tacno :smash:

E, spojena su dva threada u jedan, pa ga nisam nasao pre.

Nisam promenio bateriju, a sada je opet sve normalno :trust: Sve se sredilo kada je windows skinuo neki update pre neki dan ..? Ne znam da li ima neke veze sa tim, ali to je jedino sto se desilo novo ..

Pre toga sam iskljucio automatic synchronize, pa posle ponovo ukljucio.. i dalje je ok, vec par dana.

Nemam dakle pojma sta i kako, ali mislim da ipak baterija nije, onda bi bios imao problema skroz valjda. A i u biosu je sat radio uvek tacno, pa bi pri restartu windows pokupio tacno vreme, a onda bi tek poludeo.

Sve u svemu, nista nisam shvatio :crash:

Nisam ni ja a imam isti problem. Sat cas radi kako treba cas ne radi - ode napred i po 4 sata. Kako baterija da bude u pitanju? A mozda i jeste ...probacu da je zamenim.

Vrh Dno