Šta je novo?

Ne reze preko 703MB

overclocker

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2004
Poena
309
Imam mali problem, Prekopirao sam sa no-name diska DivX film na HDD,
ali film ima tacno 703.9MB, a ja najvise mogu da narezem 703MB!
Neznam da li je problem u rezacu ili softveru ali sam probao sa vise programa.
Posto nisam uspeo sa nero 6, a drug ciji je disk sa filmom kaze da ga je on narezo sa nero 5.5.9.9, onda sam ga ja instalirao medjutim ista stvar!!!
Izbaci disk i kaze : molimo vas da ubacite veci disk (ili tako nesto) :wall:
Molim za pomoc :angel:
P.S pokusao sam i sa diskom od 800MB medjutim i njega prepoznaje kao
703MB...

Koji rezac imas? Da li si pravilno podesio duzinu u "expert features" Nero-a?

CD od 800MB ti ne pomaze ako ne mozes i obican do 708MB

Pozdrav!
MrBigJump.gif

C,c,c... overclocker, pa jos i expert, :d a ne zna ni Nero da podesi za overburn. File-->Preferences-->Expert features, pa stikliraj "enable overburn..." i kao length, navedi, recimo 92 min. ;)

P.S. Promeni nick, slabo ti pasuje. :d

Ma verovatno je zbog Nera... ja nekim ljudima ne mogu da objasnim da je 6.0.0.x eksperimentalna verzija...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ma verovatno je zbog Nera... ja nekim ljudima ne mogu da objasnim da je 6.0.0.x eksperimentalna verzija...
i ja sam imao problema sa tim verzijama!:wall:

Ma to je od sira i vojne muzike...

Pomenuti problem je cini mi se imao Nero 6.0.0.11 ili 6.0.0.15 koji je u kasnijim verzijama resen, a fora je da maximalno moze da se nareze 698MB. Inace, bez overburna moze da se nareze 710MB bez problema. Verovatno nije Nero dobro deinstaliran pre instalacije te 5.5.9.9 verzije koja je btw bas stara (poslednja petica je 5.5.10.56)...

ja nisam imao problema sa starim NERO-om 5.5.9.x-nebitno koji!!1
nikada nisma nista podesavao za overburn i stalno mi je rezao bez ikakvih odbijanja!!
prvi put sam se sa problemom sreo kod 6.0.0.x verzija pa je prilikom rezanja CD-ova preko 700MB(bas tako oko 705MB) odbijao da reze ali mi ni omogucavanje overburna nije pomoglo???
sve u svemu mislim da vredi preci na najnoviju verziju NERO-ta eventualno uzeti neki program pandan njemu, ali to je druga tema , pa da ne spamujemo da nas cika Crni nebi srezao :)

Ne pitaste coveka koji rezac ima?
Po kojim medijima pokusava da reze?
ASPI, i ostalo?
ccccc

ToxiC je napisao(la):
sve u svemu mislim da vredi preci na najnoviju verziju NERO-ta eventualno uzeti neki program pandan njemu, ali to je druga tema , pa da ne spamujemo da nas cika Crni nebi srezao :)
Kakvo spamovanje? :D
Slobodno ti predlozi neku dobru alternativu za Nero i daj neki link gde bi mogli da se detaljnije informisemo i ako nam odgovara eventualno kupimo/skinemo demo/trial... :laugh:

Hocu da kazem da je rasprava o programima dobro dosla i da nije zabranjeno staviti na primer zvanicni link proizvodjaca tog programa ili nesto slicno dok god se ne zalazi u warez podrucje :d

:wave:

[flame] recimo u Easy Media Creator-u nikakvih podesavanja za to nema - program lepo pita cim kompilacija ima vise od kapaciteta medija da li korisnik zeli overburnovan medij i to je to [end_flame]

[flame2] usput pre neki dan sam rezao 15-ak cdova za drugara i rekoh da narezem pola u Neru a pola u Easy-ju - i svi diskovi rezani u Nero su bili nesto losiji u KProbe-u od bilo kog diska rezanog u Easy-ju. Naravno, sve je savrseno citljivo ali opet...Slucajnost ili...:d [end_flame2]

Pf... taj program je jos u debelom stadijumu razvoja... nema ni ljudsko kopiranje diskova nego kopira fajl po fajl... a autor ignorise zahteve na forumu, a sve sto ljudi traze je disk u ISO i narezivanje ISO-a u jednom koraku...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Pf... taj program je jos u debelom stadijumu razvoja... nema ni ljudsko kopiranje diskova nego kopira fajl po fajl... a autor ignorise zahteve na forumu, a sve sto ljudi traze je disk u ISO i narezivanje ISO-a u jednom koraku...
S obzirom da je Free slozices se da je odlicna alternativa :eyebrows:
S druge strane pogledaj koliko se dugo Nero razvija, koliko kosta, pa sracunaj koliko je para u njega ulozeno, a koliko u ovaj...

Ni jedan nero 6.3.x.x vishe nema tih problema, a kad se to reshi, ima dosta medija koje nece snimati ni 703Mb :) Najsigurniji su Verbatimi pastel, idu do 718Mb...

OptiPlex je napisao(la):
[[flame2] usput pre neki dan sam rezao 15-ak cdova za drugara i rekoh da narezem pola u Neru a pola u Easy-ju - i svi diskovi rezani u Nero su bili nesto losiji u KProbe-u od bilo kog diska rezanog u Easy-ju. Naravno, sve je savrseno citljivo ali opet...Slucajnost ili...:d [end_flame2]

[flame3:D]Da ne ispadne da branim Nero (nije mi namera :)), ali ako si KProbe 'terao' iz LiteOn DVDROMa a ne rezaca, te rezultate mozes da okacis machku o rep, i mojne da dzabe tvrdis suprotno. ;) :p :eyebrows:[end_flame3:D]

driver je napisao(la):
Ni jedan nero 6.3.x.x vishe nema tih problema,
slazem se u potpunosti sa tobom, ali zar nije cudno da program dogura do tolike revizije i da "tek" onda ne pati od nekih decijih bolesti, a pri tome je verovatno No.1 za rezanje (verovatno) :)

driver je napisao(la):
ima dosta medija koje nece snimati ni 703Mb :)

Sto jes' jes', tu si u pravu

Vince je napisao(la):

Iz Liteon combo-a, prijatelju, tako da su rezultati sasvim verodostojni :smoke:

Ma sta ste se naprzili??? To sto ovaj "overclocker expert" ne zna da reze diskove to je njegov problem a ne vas... :D:D:D:D
POZDRAV!!!

overclocker
:laugh:

Poslednja izmena:
Nero 5.5.10.56 je zadnja "doradjena Nero petica, i sasvim dovoljna za sve potrebe prosecno naprednom korisniku, a uy to jos i RADI.

Ljudi izvinjavam se zato sto nisam nista odgovarao (vidim da ste se bas potrudili da mi date odgovor), ali ja sam se tek vratio sa mora...
Stvari stoje ovako:
1.Nije problem u neru ja sam rekao da moj drug je rezao na 5.5.9.9,ali ja sam probao i sa drugim softverom za rezanje i svi prepoznaju kao 703MB...
2.Nemojte da mislite da nisam podesavao nero i da neznam da ga podesim
(mislim na overburn)
3.Rezac je SONY-CRX 220E i radi u PIO modu zato sto na tom ATA kanalu nemogu da upalim ULTRA DMA MODE (HDD radi na ultra DMA)
4.Probao sam sa raznim diskovima (verbatim,princo,smart buy,no-name...)
100% nije problem u disku...
*Ne znam da li je problem softverski ili hardverski...
P.S Operativni je Win XP SP1
Jos jedanput HVALA i pozdrav svima :wave:

@overclocker:
Okachio si odgovor na totalno pogresno mesto, pa je premesten ovde.
Sledeci put obrati malo paznju ;)

ako na ata kanalu ne možeš da upališ UDMA, trebao bi da radi u multi word dma 2 modu, što i nije tako loše, 16,6mb/s, sasvim dovoljno... uključi DMA iz windowsa...;)

samo ne vidim kakve to veze ima sa overburnom... probaj uređaj na drugom kompu, pa ako proradi reši dilemu gde je softverski problem kod tebe, čisto sumnjam da je do hardvera (mislim na komp, ne na uređaj)... ;)

Crni je napisao(la):
Inace, bez overburna moze da se nareze 710MB bez problema.

Sve preko 703MB na 80 min. i 650MB na 74 min. cd-u je overburn. :cigar:

Vrh Dno