Šta je novo?

Ne radi ventilator po izlasku iz standby-ja ?!?

peca89

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2005
Poena
695
Imam prilicno cudan problem sa mojom grafickom karticom (MSI MS-8888 GF4 MX440). Po ukljucivanju racunara radi sasvim normalno - ventilator se brzo vrti i GPU nije previse topao. Medjutim, kad racunar "posaljem" u standby ventilator na grafickoj se potpuno zaustavi i nece ponovo da se zavrti po izlasku iz standby-ja. Mislim, to meni ne smeta uopste, cak mi je i dobro jer mi je racunar tisi, ali se brinem da se nesto ne desi kartici. Ona tako bez ventilatora izdrzava i po sat-dva FarCry-a i postane prilicno topla, ali nista vise od toga, nema nikakvih poremecaja u slici.

Imam li razloga za brigu?

pa vidi, mozda ti je ventilator postao "slabiji" pa nece da se povrati iz spavanja ali to vazi i za graficku...neka me neko neko ispravi ako gresim da ne bude lose sam rekao....

S obzirom da je to Mx440, koji je neretko i bez ikakvog ventilatora na kuleru (zavisno od proizvodjaca), mislim da te to ne treba previse zabrinjavati.Ali, ventilator bi ipak trebao da radi nakon spavanke...Mozda se zavukla prasina, produvaj malo kroz krila na ventu,...ili je poceo da riknjava, kao sto ti rece KChip.Ako te temperatura brine,probaj sa nekim programom(riva tuner-pod uslovom da kartica ima termalnu sondu na chipu...).Mozda bi ti bilo najbolje da umesto njega stavis novi kuler, pasivac najbolje.(zamena nije previse komplikovana)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno