Šta je novo?

Ne radi Spotlight u Leopardu

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
da li ima josh neko slican problem?

Napisem lepo "Transmission" u Spotlight i on ne pronadje Transmission.app koji stoji u Application folderu!?!?! (pronadje recimo Transmission_0_7.dmg koji stoji u install folderu)...

U preferences-u za Spotlight je sve cekirano (da pretrazuje i Applications... koji stoji i na prvom mestu). U "Privacy" nista nije stavljeno.

Ovo je pocelo da se desava posle najnovijeg "Security update-a":
2007-12-25 16:55:49 +0100: Installed "Security Update 2007-009" (1.1)

a ista stvar se desila i kod mog prijatelja na MacBookPro i Leopardu (Spotlight je prestao da pronalazi .app fajlove!) ali tada nisam znao zbog cega se to desilo.

Napominjem da neke aplikacije pronadje dok neke ne. Da li neko zna u cemu je problem ili ima neku ideju kako mogu da pokusam da ga resim???

i opet moram da kazem: cini mi se da je ovaj Leopard poludovrsen... :(

pazi sad! dok sam kucao ovo pojavio se "Transmission.app" u Spotlight prozoru koji je stajao u pozadini!!!

ali npr. i dalje nemam "Postal.app" ... najverovatnije da sporo radi osvezavanje indexa ili nesto slicno... mada Transmission.app imam instaliran vec neko vreme i npr. pre dva dana sam ga normalno startovao uz pomoc Spotlighta...

stvarno cudno - ovaj Leopard se ponasa ko sWinjdows... :D

EDIT:
pazi sad - otkucam "Postal" u spotlight prozor - i nista...
otvorim Application folder i kliknem na Postal.app i istog trenutka se pojavi u Spotlightu :d :d :d
pa sta je Spotlight corav pa ja moram da ga navodim :D :D :D :D ...kakvo *****.

btw Delimire jel ti se to desavalo na Leopardu ili i na Tigru? Ja nikada nisam primetio da Tigar ovako brljavi. i da napomenem da u spotlight NE signaliira da radi, odnosno da josh uvek trazi pojam - ne vrti se onaj kruzic dole desno.

Poslednja izmena:
Meni se dešavalo u QS-u da ne radi pretragu kako treba :)
Spotlight ne koristim :D

ajd sto ne radi spotlight kako treba nego sto mi se Leopard zakucao tri puta (morao na silu da gasim komp - 5 sec. power dugme)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ocaj!

Ko da radim na Windowsu!!!

Zapuca se tako sto u toku rada nece da stratuje nijedan novi program, a nece da otvori ni jedan novi prozor od startovanih programa, dock i dalje radi (npr. transmission i dalje prikazuje da prenosi fajlove); cak nece ni Force Quit prozor da otvori (jabuka+alt+ecs)!!! ctrl+eject i shutdown isto ne reaguje!

Za godinu dana Tigar mi se nijednom nije zakuco ko ovo S.R.A.NJ.E.!

Poslednja izmena:
Ma to je tvoja loša karma..meni Leopard radi isto ko i Tigar..S.A.V.R.Š.E.N.O :)

Savrseno malo sutra.
Ja imam strasne probleme sa Leopardom - gasi se sam od sebe, zakucava, smrzava, tripuje mi masinu (najverovatnije zbog par zadnjih update-a).
Stalno dumpuje nesto... spotlight isto pravi problem. Tigar jeste bio spor al' je bar radio bolje :)

pored toga ja ne vidim da je Leopard ista graficki brzi??!?!!!

vidim samo da mi Electronic Sheeps screensaver secka na svakih 5 sekundi, ima gomilu odlicnih novina ali KUCA! ****no ***** je nestabilno ko windows! prvo sam mislio da je do upgrade-a pa sam ga instalirao na cistu masinu ali isto!

sve ce se sigurno resiti updateovima...

btw kome treba kupio sam Chroma player pa bih sharovao key...

Obradovao bi me tim gestom... :wave:

Ali meni na miniju leopard zasada radi kako treba. Jesta da sam ga zbog svojih gluposti reinstalirao (već :d), ali zasada radi... Mada, moja politika po njegovom pitanju će da bidne: upgrade tek kad stigne .3 ili .4 podverzija. Za sada se ljudi uglavnom žale...

za chroma cu sacekati da vidim da li ce se buniti jer koristim isti kod na vise kompova... ako sve bude ok podalicu sifru sa svima koji mi posalju PM :)

Obradovao bi me tim gestom... :wave:

Ali meni na miniju leopard zasada radi kako treba. Jesta da sam ga zbog svojih gluposti reinstalirao (već :d), ali zasada radi... Mada, moja politika po njegovom pitanju će da bidne: upgrade tek kad stigne .3 ili .4 podverzija. Za sada se ljudi uglavnom žale...

Zale se sa razlogom. Ja, koji sam se bas radovao Stack-u, sam sad najvise razocaran istim. Sem WOW efekta koji stvara u prvi mah nema nikakve koristi od njega + ne mogu da se setuju ikonice za foldere. Bas glupo. Feature koji je mogao da bude vrlo koristan je ... tu eto cisto da bude. Kao da je Vista a ne Mac OS.

Posle zadnjeg update-a (nekog) desava mi se da mi prilikom starta sistema osvetljenje ekrana padne na 10% bez mogucnosti da promenim sve dok se ne ulogujem (?!) i to bude tako samo na glavnom ekranu MBP-a dok na eksternom monitoru sve je ok?! Takodje ima jako cudnih tripova kod rada u mreznom okruzenju - tipa, ako drzim otvoren PowerPoint file na nekom file serveru unutar Windows mreze i neko sa Windows based radne stanice pokusa da ga otvori, moj MBP se ugasi (Office 2k4 i 2k8 probani).
Ima jos sitnih gluposti, kao sto je naprasno pucanje aplikacija sve dok se sistem ne resetuje i tako dalje....

Sve u svemu, imaju mnogo da rade :)

i CyberDuck mi puca po random principu - na Tigru ni jednom nije zapucao...

ko sto rece kutija - imaju mnogo da rade... :(

Sto koristis CajgerPatku? :D Transmit je 200x bolji.

Cyber patku koristim zato sto si mi ti rekao da je dobra :D (pre nje sam koristio Interachy za FTP) a sad cu da probram Transmit ;)

:wave:

Cyber patku koristim zato sto si mi ti rekao da je dobra :D (pre nje sam koristio Interachy za FTP) a sad cu da probram Transmit ;)

:wave:

Jeste, medjutim presao sam na Transmit. SajberPatka mi se nesto tripovala na Leopardu.

10.5.2 obecava. Kao i SP1 za Vistu :D :D :d

Poslednja izmena:
:D :D i Chroma player se raspada!! evo ja sam kupio 2007.3, pustim film koji je provereno radio na 2007.2 i tigru sad zeza na Leopardu (npr. izgubi sinhronizaciju ili pocne da secka ili ...).. a verzija 2007.3 je kao optimizovana Leopardu. c c c

Ma gde, VLC je jedino sto korektno radi posao na Leopardu. Svi ostali strava i uzas.
Sad gledam Compare sekciju na sajtu Chrome - e nije nego. Bas ga preterase, VLC radi mnogo dobro sa svim formatima.

Poslednja izmena:
po GUI-u Mplayera se vidi da je stigao sa Linuxa - ni na sta ne lici :D mada on je najtolerantniji - pusta bukvalno sve! Chroma je najvise userfriendly.

Ne znam po cemu je Chroma vise user-friendly od MPlayer-a al' nek ti bidne :)

Po tome što mi Chroma radi, a MPlayer ne :D

^^^^^^^^^^^^^^

kratko receno ;) :d

mplayer je katastrofa; ne znas kada rade precice (focus ili na video prozoru ili na play listi, ubacivanje prevoda kroz tri prozora...)

Razmazeni Mac korisnici :trust: :D

gu-gu ... :p

btw kako da dobijem unix time u mac terminalu (unix time - broj sekundi od 1. jan. 1970)?

Nazad
Vrh Dno