Šta je novo?

Ne radi mikrofon

Cvoruga

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2007
Poena
415
Pozz svima :wave:

Windows XP,integrisana zvučna,na prednjoj strani kućišta 2 ulaza,roze i zeleni.

Imam 3 para sluški od mobilnih,sve rade,tako da ne bih kupovao slušalice i mikrofon samo za Skype jer i sad imam previše kablova :mad:.

E sad,problem je sledeći,kad pokrenem Skype sluške rade ali mikrofon jok.

Pomagajte da ne bi slušalice završile ovako :smash:

Jel ne radi samo u Skajpu ili ne radi uopšte?

Slusalice sa mikrofonom za racunar imaju dva prikljucka (dve bananice), jedan za slusalice, a jedan za mikrofon. Pretpostavljam da su slusalice od mobilnog sa jednim prikljuckom. Jedino ako bi ih sredio da imaju dva.

Koliko sam ga ja razumeo kupio je posebno mikrofon jer ima 3 pari slušalica. Ili grešim?

@theemp probao sam ih samo na Skajpu,za ostalo ne znam i nije mi bitno.

@ludi-dudi ništa nisam sređivao,imaju dva priključka.Slušalice i mikrofon su na istom,jednom priključku.
Klasične sluške i mikrofon koje se dobijaju uz mob.

Šta mi je činiti?

Ta rabota ne ide. Na mobu ti je 3.5 mm džek istovremeno input i output, tj može da prima i šalje zvučni signal, a na kompu ti je odvojeno, zeleno i roze, dakle odvojeno izlaz i ulaz. Primetićeš na sluškama za mob da na džeku imaš 3 crna (mogu biti i druge boje, npr. Zelena) prstena, a na običnim slušalicama bez mic-a 2. A čak i kad bi na kompu bio ulaz/izlaz kao na mobu, morao bi da imaš sluške sa odgovarajućim pinout-om, inače ne bi radile. Rešenje da imaš zvuk i mic na jednom kablu za komp su ti usb sluške sa mic-om.

E a kako da testiram mikrofon a da to nije u Skajpu.Možda mi softverski nije nešto podešeno

Nazad
Vrh Dno