Šta je novo?

Ne radi mi Google?

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Vec neko vreme se čudim i pokušavam da dokučim šta je u pitanju. Google mi ne radi sa posla. ADSL 512 Business/Sezam, mreža od 8 računara+server.
Google sajtovi se jednostavno ne otvaraju (www.google.com not found), ni IE ni Firefox, ne otvara se ni gmail, niti Gmail notifier radi... jednostavno ništa. Svi drugi sajtovi se otvaraju normalno, svi drugi Internet servisi rade...

Gde da tražim rešenje, da li ima predloga?

hmmmm

Nije instaliran poseban firewall program (sad će truli paradajzi po meni) (Windows firewall - SP2 working), ali je domen-mreža, tako da u CPanel Windows Firewall stoji da preuzima setovanja iz domena. Na serveru se takodje ne otvara Google. Što je najčudnije, sve je to radilo na isti način dok je bio ISDN 2-kanalni, medjutim od kad predjosmo na ADSL google problemi...

ymiljan je napisao(la):
Vec neko vreme se čudim i pokušavam da dokučim šta je u pitanju. Google mi ne radi sa posla. ADSL 512 Business/Sezam, mreža od 8 računara+server.
Google sajtovi se jednostavno ne otvaraju (www.google.com not found), ni IE ni Firefox, ne otvara se ni gmail, niti Gmail notifier radi... jednostavno ništa. Svi drugi sajtovi se otvaraju normalno, svi drugi Internet servisi rade...

Gde da tražim rešenje, da li ima predloga?

Meni ovo liči na loš DNS ...
Probaj da u Command promptu uradiš običan nslookup www.google.com
Ukoliko ti izbaci IP adresu, nije DNS resolve u pitanju ... No, ukoliko ti ni OVDE ne bude našao google, probaj da koristiš DNS server od nekog drugog provajdera :) Taj trik nekada upali...

nslookup www.google.com daje
non-authoritative answer

Name www.l.google.com
Addresses:66.249.85.104, 66.249.85.99
Aliases: www.google.com

Medjutim, ono sto je zanimljivo, to je iz treceg pokusaja. Prva dva pokusaja dali su sledeci rezultat

DNS request timed out
timeout was 2 seconds

i ranije danas Google nije radio, a sada radi...

Nazad
Vrh Dno