Šta je novo?

Ne radi kucanje srpskih slova u IE

gojko88

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2007
Poena
320
Imam jedan problem koji me izluđuje. Iz određenih razloga sam prinuđen da povremeno koristim Internet Explorer, ali u njemu mi iz meni potpuno nejasnih razloga ne rade naša slova. Da budem precizniji, kada kucam ČĆŠ i ostalo u address bar ili search bar, sve radi normalno, ali kada pokušam da ih ukucam u bilo koji formular na konkretnoj web stranici (Google search, login i sl.), dobijam sulude reakcije (tipa umesto Š mi kuca A, umesto Č mi kuca prored, a Ć kompletno ignoriše). Ima li neko predstavu šta bi ovo moglo da bude? Sve sam pročešljao od podešavanja, i Internet Options, i Regional & Language Options, i Keyboard Settings, sve je namešteno najnormalnije na Serbian (Latin). Isti problem imam i sa IE8 i sa IE9.

Pritom mi sva naša slova najnormalnije prikazuje, samo neće da ih ukuca, dakle nije do enkodinga (podešeno je svuda na UTF-8). Kada koristim kombinaciju ALT+xxxx, opet isti rezultat, kao da sam pritisnuo odgovarajuće slovo direktno.

Ima li iko predstavu šta ovo može da bude? Hvala.

Poslednja izmena:
Priključujem se temi, ja imam sličan problem, ali u Firefoxu, verzija 11.0...

I ja imam isti problem.
A do pre nekog vremena je radilo OK. Ne znam sta se dogodilo, ali mislim da se pojavilo posle nekog od sistemskih microsoft update sistema.

Da probamo ovako nešto? Da li vam funkcioniše na Benčmarku?
IE9. Samo sam dodao Serbian/Latin keyboard, podesio shortcut na Left Alt+Shift+3 (imam US, KO i Cyr jos), i evo... radi. Radi i u Google search.

Poslednja izmena:
Gore, u adress liniji ie9 radi, ali dole u telu ne rade nasa slova.
Nece, ni cirilica.

Poslednja izmena:
Da nisi mozda menjao font u IE, nemaju svi fontovi i nasa slova. ?
Eh da, i CTFmon mora da bude u statup-u.

Da probamo ovako nešto? Da li vam funkcioniše na Benčmarku?
IE9. Samo sam dodao Serbian/Latin keyboard, podesio shortcut na Left Alt+Shift+3 (imam US, KO i Cyr jos), i evo... radi. Radi i u Google search.
Јел мислиш дали ради ово на Бенчмарку ?

Evo, čudno, ali kod mene je proradilo u IE9 kucanje čćžšđ slova.
Uključio Google toolbar i radi.

Nazad
Vrh Dno