Šta je novo?

Ne rade DOS programi u FULL SCREEN?

imilutin

Čuven
Učlanjen(a)
19.11.2003
Poena
604
Imam problem sledeće prirode.

Naime, kada startujem DOS program, kao što je EDIT ili recimo neki DOS knjigovodtsveni program i prebacim ga na FULL SCREEN onda ne mogu da koristim tastaturu jer se blokira. Šta je u pitanju, ako ste imali sličan problem. Inače na tom računaru koji ima instalisan Windows XP sve ostalo radi besprekorno!

...i kad se zaglavi, jedino možeš da ubijaš cmd.exe iz Task managera?

Da li je na računar zakačen printer, i na koji port?
Kladim se da je problem tu negde.
Ako se ne varam, nije definisano da li će ta aplikacija direktno printati, ili kroz Win, ili neće uopšte?
Pazi, smrzavanje nema veze sa tim što ti do tog momenta nisi pokušao da printaš, niti si imao nameru.
Samo ako zakačiš printer, problem treba da nestane. (pod uslovom da je printer online sve vreme izvršavanja aplikacije)

Da nije mozda u pitanju SiS intergrisana graficka i Asus ploca ???

To mi se desilo na tri masine i to samo kada pokusam DOS -> Full screen.

'bem li ga. Jes' probao compatibility mode da ukljucis za programe koji koce ?

ima resenje

cao
takav problem sa imao i ja i problem je bio graficki drajveri SIS 6326, ako imas taj problem na Winxp nemoj da i stavis drajveri SIS i tako resavas taj problem.

potrebno je izbrisati winio.sys iz windows direktorijuma i problem je resen sa fullscreen-om!!!

pozdrav :type:

Poslednja izmena:
playerPA je napisao(la):
potrebno je izbrisati winio.sys iz windows direktorijuma i problem je resen sa fullscreen-om!!!

pozdrav :type:

Ja taj fajl i nemam a i dalje mi ne rade DOS programi.
Od fajlova koji pocinju na win*.sys imam samo win32k.sys
i nista vise.

Definitivno je problem maticna ploca>integrisana graficka>drajver. 100%
Probaj sa nekom drugom pci ili agp grafickom.

mozda sam pomesao ime fajla, provericu u ponedeljak na poslu pa javljam...
inace ono je neka sis ploca za PIV, a drajver prepoznaje kao 651 graficku - go*no nevidjeno...
poludeo sam zonglirajuci sa drajverima i skidajuci sa neta sve zive verzije da bi na kraju cuo da treba da se obrise samo doticni fajl i sve proradi nakon restarta...

Ja nemam ni integrisanu graficku. Imam ATI 9250 a probao sam bar sa deset drajvera. A to mi se dogadjalo i sa Nvidiom, bilo koji model.

Samo da potvrdim da sam i ja imao isti problem sa ASUS P4S533-MX plocom (SIS chipset, onboard VGA) i DOS programima kad treba da rade u fulscreen-u

@Maul
poz :wave:

Proverio sam... Bas je taj fajl u pitanju (winio.sys)... Ploca je ta Asus-ova i DOS programi su proradili u fullsreen-u nakon brisanja doticnog fajla iz windows root direktorijuma i restartovanja sistema (podrazumeva se da su prethodno instalirani SIS drajveri za graficku)

Vrh Dno