Šta je novo?

ne otvara microsoft.com?!

Vojkan

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poruke
17,253
Poena
48
neki će da kažu "blago tebi" al ajde ozbiljno :d

prvo sam imao isti problem sa avast.com, otvarao ga je preko IP adrese ali preko slovne adrese neće - OK dns je problem ali drugaru sa istim DNSom radi?! Kada sam u hosts upisao adresu za avast on sad radi.
E sad ista je priča za microsoft, s tim što on ne radi ni kada ga upišem u hosts fajl, iako mogu da ga otvorim preko IPa koji upisujem u hosts ?! Šta može biti?

Inače sve ovo se desilo kada sam (posle 2.5 god :S:) reinstalirao win i stavio XP SP3 umesto SP2 i onaj roze huawei 882 prebacio na LAN umesto USB kako je bio do tad (jer se problem sa http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=178791 rešio sam od sebe ovom reinstalacijom :d)

DNS koji koristim je 212.200.191.166 mada sam probao još 5-6 njih i uvek ista priča sa oba sajta...
provajder telekom

ideje?
 
Poslednja izmena:

dexx

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poruke
981
Poena
18
najverovatnije conficker (virus)

evo ti jedan jednostavan test da budeš siguran Conficker Eye Chart

Ako si zapatio conficker možeš iskoristiti ovaj removal tools.

Nakon toga instalacija zakrpe da se ne bi ponovilo.
 
Poslednja izmena:

Vojkan

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poruke
17,253
Poena
48
ma daj bio sam na netu možda 10 minuta sa windowsom bez firewalla i antivirusa :S:
zar je moguće da je ovo tolika kanta :)
 

Jera

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poruke
471
Poena
18
Pa pitanje je šta si radio na net-u u tih 10 minuta :)
Ko je oprezan u surfovanju i instaliranju programa (a naročito crack-ova) može i bez firewall-a i antivirusa bez problema, jer sam ruter daje osnovnu zaštitu od direktnog upada spolja
 

Vojkan

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poruke
17,253
Poena
48
ma nisam ništa radio, išao na mozilla.org da skinem ff i thunderbird :S: ne misliš valjda da sam se prvo bacio na porniće :d
a u ruteru mi je ugašen fw, prebacio sam na dmz sve
 

Dandy

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poruke
9,699
Poena
83
Ako nisi instalirao update za Cornficker vrlo moguće da si ga pokupio.
Kada je bio aktuelan... hm... Blaster se valjda zvao virus, Windows XP bez service pack-a i firewall-a je u proseku preživljavao 10-15 minuta na netu pre nego što ga zakači.
 
Poslednja izmena:

Vojkan

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poruke
17,253
Poena
48
ma to je bilo, al pošto je bio svež win bez ičega odmah sam ga još jednom reinstalirao i onda nisam palio ruter dok nisam namestio firewall :)
 

dexx

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poruke
981
Poena
18
a jesi koristio USB stik, najčešći uzrok zaraze confickerom?
 

Vojkan

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poruke
17,253
Poena
48
nisam, sa neta je uleteo -.-
 
Vrh Dno