Šta je novo?

Ne mogu snimiti konfiguraciju rutera

Ministar

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2005
Poena
304
Uradim config rutera , radi se o cisco modelu 1600 i sve radi kako treba dok ne resetujm ruter tad se sva konfiguracija izbrise mada je snimim prije samog restarta, jel moguce da je flashcard ostecen ili nest drugo mozda ?

a mozda je sama konfiguracija prevelika a ti nemas dovoljno memorije?

nebi rekao da je to jer je ono standardna config samo tek toliko da bi mi net proradio bey ikakvih vecih postavki, ono radi sve ok i kad resetujm ruter moram opet ponovo, problem nebi bio da se ne gasi ali s vremena na vrijeme moze nestat struje a ja bi morao nositi komp i monitor da bi to ponovo sredio.

Ruter je bio pod passwordom tak da sam mu razbio pass nasao sam neku proceduru na netu al je nisam zavrsio do kraja tj otkljucao se a i previse mi je nakako bilo komplikovano bilo to zavrsiti pa mozda je i do toga , sta mislite

A zasto ga restartujes ?
Pri nestanku struje ce zapamtiti config,
a restart i sluzi da bi ga ponistio.
Da li ima opciju da snimis config na svoj hdd
a zatim drugom opcijom da ga vratis tj usnimis ?

jesi probao da je snimis sa:

Kod:
copy running-config startup-config

ako ti ruter nije 100% ispravan i gubi konfiguraciju kad se resetuje, mozes da podesis da ruter prilikom svakog butovanja "vuce" konfig. fajl sa TFTP servera koji ces ti podici u svojoj lokalnoj mrezi.

kada otkucas show version sta ti pise pod Configuration register? Da li stoji 0x2102? Pre ce biti da je ovo u pitanju...

probaj ovo i javi sta si uradio
Kod:
router#configure terminal
router(config)#config-register 0x2102
router(config)#end
router#copy running-config startup-config

Falcon je napisao(la):
kada otkucas show version sta ti pise pod Configuration register? Da li stoji 0x2102? Pre ce biti da je ovo u pitanju...
Verovatno mu stoji 0x2142. U tome je problem.

@Ministar:
Ne razumem sto se cudis. Odradio si password recovery proceduru koja podrazumeva podesavanje konfiguracionog registra rutera da ne cita config fajlove, a nisi vratio stvar u pocetno stanje.
Kucaj ono sto ti je napisao Falcon.

Poslednja izmena:
Vrh Dno