Šta je novo?

Ne Mogu Da Verujem!!!!

Dzoni_m

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Ovo ima samo u Srbiji brale!!!!! Neoborivi nastabilniji sistem tvih vremena tralalalalalala itd LINUX je svisnuo!!!!!!!!Naravno nije do OS ili korisnika koji se igrao ctp; nego do naseg voljenog EPS-a (za neupucene Elektro privreda Srbije FX FX ;) ) Iskljucili priuceni monteri struju i ****** roknuo i Win i Linux kod nas u Srbiji je sve naopako pa ako hoce da testiraju nove OS neka dodju ovde verovatno ni jedan nece proci test.Ajde Linux programeri i M$ izdajte zakrpu za ovo:D Bas me zanima kako bi opisali ovaj kvar hi hi hi:p

Kako bre!?Pa meni je 100 puta nestajala struja svih ovih godina i nijednom mi nije rokno sistem!

Na znam zashto te to chudi...Meni je pre dve nedelje otishao mandrake 9.0 u qurac...Ne secam se sad tachno ali mi je prijavio neshto na foru fatal erora...Majke mi...A onda sam ga ponovo instalirao :D...

Pa sta onda? To ne znaci da ceo sistem nije dobar ako se to desilo. Da cujes sta se meni desilo sa WINom..Nosio sam HDD sa fajlovima za flmovanje. Znaci izvadio odneo tamo iskopirao i vratio. Tada je bio aktuelan w98. I znas sta se desilo? Windows nije hteo da radi. Jenostavno...bez razloga, svi podaci su bili tu, nista nije osteceno bilo (hard disk i danas radi)...I sta na to reci? Nista, zgazio sam ga novom instalacijom i tacka.

Hmmm... a jesi li cuo nekad za uredjaj zvan UPS ?

drugarski poz`

<Mancha> je napisao(la):
A da se nisi vracao trolejbusom, ili tramvajem?

Sto ? Da mu se nisu slucajno rastresle ikonice iz Win-a? :)
Nekada Win hoce da zabrlja kada se prikaci na drugu masinu, nista neobicno. Ili prsnu registri ili operativni sistem na koji je bio ovaj prikacen upise nesto u MBR na HDD-u i vozdra WIn.

Kako bre!?Pa meni je 100 puta nestajala struja svih ovih godina i nijednom mi nije rokno sistem!
E i meni je 100 puta nestajala i nista se nije desilo ali 101 put 'ebiga:D Ma stvarno ne znam sta mu bi za Win mi i nije cudo(daleko od toga da ga pljujem) nego jednostavno bio je u uzasnom stanju od raznih instalacija deinstacija i ostalih ''pametnih stvari'' i na njemu se igrao buraz koji pogadjate igra igrice instalira razne drkalice i stvarno mi nije cudo ali za Linux mi je bilo dosta zabrinjavajuce mada mislim da je u trenutku kad je nestala struja nesto ''oro'' po hardu pa je mozda to razlog.Ma nema veza posle malo type; type; sve radi ope kako treba

ext3

Bas zbog takvih stvari treba koristiti ext3 fajl sistem mnogo bolje radi od ext2 kod iznenadnih prekida (mada sam ja uspeo da ga z... i bez prekida struje:)) ali ako si ima ext3 sta da kazem nego desava se i najboljim:)

Marsovac je lepo rekao.
Dzoni_m, kazes da ovo ima samo u zemlji Srbiji, ima i preko, samo tamo vecina ima UPS. Nabavi to i resices probleme , plus ces sacuvati hardver, jer mozda sledeci put nece samo OS da ti cikne, tu su i hard disk...
Veruj mi to je jedna od najpametnijih investicija za kompjuter, u zemlji Srbiji :)

Budi siguran da koristis neko od journaling fajlsistema za linux particije i takve stvari ti se nece desiti - mozes maksimalno da izgubis rezultat poslednje disk operacije.

Pogledaj recimo ext3 ili ReiserFS.

Ext3 je imao par lepih bagova, ali su u poslednjim verzijama kernela ispeglani (v2.4.18+).

Linux nije najstabilniji ni "najneoboriviji" OS svih vremena - ima mnogo jacih, samo nemamo mi te pare :D
A za ove stvari i dodatne features, citajte ljudi, informisite se, pitajte na vreme :)

Vrh Dno