Šta je novo?

Ne mogu da uradim ShutDown u Win7, pomoc!

Mookey

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2006
Poena
320
Od juce ne mogu da uradim klasican shutdown sistema niti bilo sta drugo.
Kada idem na dugme za gasenje on krene normalno da gasi i kada treba da ugasi on samo resetuje kompjuter,pa mi posle daje poruku da kompjuter nije pravilno ugasen i da biram da li hocu u safe modu da udjem ili normalno.
Ovo se isto desava i kada radim i restart.
Poruka koju izbaci pri paljenju windowsa je da trebam da odem online i da vidim kako da resim problem,a poruku bas i ne razumem i ona glasi:

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: a
BCP1: DF41C44F
BCP2: 00000002
BCP3: 00000001
BCP4: 82A44E1D
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\062710-22027-01.dmp
C:\Windows\Temp\WER-26847-0.sysdata.xml

Pomoc!!!!

Okaci taj minidump fajl ovde...

Okaci ga kao attachment na forum da bih ja mogao da ga skinem i pogledam.

Evo,uploadovano je.

Prilozi

• 062710-22027-01.rar
    33.1 KB · Pregleda: 43
ja sam imao isti problem kao i ti i koji sam vukao 15tak dana jer zbog obaveza na faxu nisam imao vremena da ga resim,poslednjih 4 dana nisam ni gasio komp

danas sam seo i bacio se na resavanje problema,
-prckanje po samom sistemu nije pomoglo ili ja nisam gledao na pravim mestima,
-probao sam i reinstalaciju sistema ali i dalje sve po starom,
-zadnje sto sam uradio je bilo da ponovo instaliram sistem (5. pokusaj) pored klasicne instalacije win 7 ja sam pored formatiranja particije 1. na kojoj mi je bio sistem,obrisao tu particiju i napravio novu i nastavio klasicnu instalaciju,
instalirao drajvere i par programcica i odradio 10xShut down,10xRestart i sada sve radi normalno

taman kad sam mislio da se sve sredilo problem se vratio :mad:

Mookey da li si ti resio ovaj problem?

Ja isto kao i ti nisam imao vremena ovih dana.
Pokusacu sutra ili prekosutra sa par stvari pa ako mi uspe javljam.
A ako neko zna resenje problema neka javi,bicu mu vecno zahvalan.

@Mookey, pokusaj da pogledas pomocu ovog programa koje tacno greske sadrzi minidump.

Inace, koliko sam uspeo na brzinu da pogledam dump koji si okacio, windbg kaze da je driver problem (i to Intel 536 modem driver :D )

Kod:
Probably caused by : Intels51.sys ( Intels51+29fc )

Ja vec mesecima unazad imam isti problem ali na WinXP SP3, redovno azuriran. Na W7 sam sinoc ugasio normalno komp, tako da pretpostavljam da nije hardverske prirode. Ako se dobro secam, mislim da nije format i ponovno instaliranje XP-a nije pomoglo.

Jel ima neko ideju sta tu moze da zeza?

Pre neki dan sam resio takav problem, driveri za modem su bili krivac. Iscupao stari modem, ubacio novi (koji je 7 odmah prepoznao) i sve funkcionise normalno.

Ne verujem,ladno je bilo do modema.Hvala ti Aether ko bratu.
Nikad mi ne bi palo napamet da je u modemu problem,a njega ni ne koristim.Morao sam na dial up da budem par dana jer mi ADSL nije radio.
Hvala svima koji su se potrudili da mi pomognu!!!

najzad imam slobodnog vremena i posvetio sam ga resavanju ovog problema,kada instaliram programcic koji je predlozio Aether ja u c/windows nemam Minidump,da li ti znaci da na mom kompu nema problema?

skinuo sam sve drajvere sve lepo instalirao na sveze instaliranom sistemu(win7),ali i dalje ne mogu da uradim shut down kako treba

instalirao sam progrmcic speedfan da bih procitao temperaturu nekih komponenti jer sam primetio da mi jako zuji kuler,i video sam da su visoke,fotku sam napravio za vreme pisanja ove poruke u pitanju je laptop da li visoka temperatura moze da bude uzrok tome(u sobi mi radi klima)

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    37.8 KB · Pregleda: 52
Temperature su previsoke, ali to nema nikakve veze sa neuspesnim shutdown-om :)

ceo dan prckam ali ne uspevam da provalim sta je problem,nabavio sam fiokicu za hd i i prebacio sve podatke na drugi komp,

formatirao ceo hard i vratio ga nazad i onda krenuo da dizem xp,vistu i win7 i na svakom sistemu instalirao sve drajvere i ni na jednom sistemu nisam mogao da ugasim komp kada mi temperatura predje 61C,kada je ispod mogu da ugasim komp,cudna stvar !?

uzeo sam i otvorio ga,ocistio kuler,na moje zaprepascenje nije ni bilo sta da se cisti kuler kao nov,mozda mi je neka komponeta pred umiranje pa mi zato dize temp.

da li nekom pada nesto na pamet ?

status : ocajan

Pre neki dan sam resio takav problem, driveri za modem su bili krivac. Iscupao stari modem, ubacio novi (koji je 7 odmah prepoznao) i sve funkcionise normalno.

Da nije i tebi modem krivac. :trust:

Nazad
Vrh Dno