Šta je novo?

Ne mogu da skinem šraf za M.2

rogi23

Slavan
Učlanjen(a)
08.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ubacio sam novi M.2 disk i zbog problema sa instalacijom OS pokušao sam da vratim stari m.2.
Ali sada ne mogu da skinem veci šraf vec samo onaj manji koji ulazi u njega. Nemam nikakav poseban alat. Pokusao sam kleštima, ali nece. Ne bih da zapinjem.
Ima li neko ideju kako da odšrafim ovaj veći što drži M.2 za maticnu?

51iw+2k7cAL._SL1300_.jpg

Prilozi

• 51iw+2k7cAL._SL1300_.jpg
    51iw+2k7cAL._SL1300_.jpg
    7.3 KB · Pregleda: 11
под условом да се не шаЈиш ( јануарЛИЛИ ! ) , тај "шраф" не дирај ни под разно.
Он уопште није намењен да се одвија.

Ne šalim se. Izgleda da sam postavio pod pogrešan šraf. Trebao sam da postavim m.2 pod manji. Postavio sam ga pod veči. Sad oiću da ga vratim. Zato i pitam.
Ako može pomoć. Zato sam i pitao ovde za pomoć.

Da. Pod taj.
Ništa md ne pita. Kad sve radim na brzinu.
Kasno sam video. Već sam za montirao.

Sad je bulletproof!!

Jedno je vijak (šraf), drugo je odstojnik (distancer).
Na ploču se stavlja odstojnik i oni se mogu skinuti da se podesi za pravu dužinu ssd.
SSD se naslanja na odstojnik i onda se uvija vijak.

Ako si stavio odstojnik na odstojnik (ukoliko sam ja dobro skapirao), samo si na silu napravio navoje tako da ostaje da na silu to i skineš. Najpreciznije ćeš to uraditi malim nasadnim ključem (gedorom). Ima raznih setova odvijača koji sadrže i nasadne ključeve za navrtke (matice).
Možda će se pre odviti onaj sa matične ploče, što takođe nije strašan problem, zameniš sve u cugu.

@rogi23 Imaš dva distancera, pa između m.2, kao što kaže TwistedMind gore ili si šrafio sa distancerom direktno u ploču?

U suštini nema ni veze, moraš da skineš.
Ako nemaš ključ odgovarajuče veličine ili gedoricu, probaj sa kleštima, ali kontrolisano da ti ne pobegne pa da oštetiš ploču.

Meni je frka ssmo da ne oštetim m.2 kleštima. Kupio ssm upravo špicasta klešta

Uspeo sam. Hvala svima na pomoći.

Za dalje da znate, u mini alatu iz Lidla ima nasadni kljuc koji odgovara za M.2 srafove te i za dostojnike za plocu. Mnogo lakse sa njima ide.

Nije li malo veći ovaj nastavak od distancera?

Ovo je macro, nije. iFixit tool ima sve sto ti treba ili Lidl kopija, koja je isto odlicna.

пошаљите слику или линк за тај добар заменски сет из Линде,
... да видимо бар неку вајду од теме

Uzeo sam nekoliko ovih u Lidlu, bili nesto dzabe, 12e ako se ne varam. Kompatibilni sa iFixit.

Мегатроне, битови нису намагнетисани ?

Nazad
Vrh Dno