Šta je novo?

Ne mogu da obrisem VirtualCD!! Damn!!

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Instalirao sam VirtualCD v.5.0 cisto nesto da proverim, i kada sam hteo da ga obrisem, stigne negde do 13% i resetuje mi racunar. Kada se podigne ja ponovo probao i opet isto. Posle nekoliko puta video sam da od toga nema 'leba. Onda sam pobrisao rucno sve fajlove i kljuceve iz Registry-a vezane za ovaj program, ali ne mogu da sklonim virtual drajv koji je napravio (I:\). Sve sam probao. Cak sam cistio sistem i sa System Mechanic-om, ali nista. Probao sam i ponovo da instalirao to ******, pa da ponovo probam da obrisem, ali nista. Sta da radim? Mucim se vec satima. Jel ima neko ideju? :wall:

Probaj da ga obrises iz Device Menager-a.

Uklonio si program ali su drajv i pripadajuci mu skazi interfejs ostali u Device Manageru. Primera radi, evo kako izgleda skazi interfejs na koji je nakacen virtuelni drajv koga je napravio Alcohol 120% (vidi sliku 🙂 ).
Resenje je sledece: ukloni drajv iz Device Managera, a potom i skazi kontroler koji je napravio VirtualCD, i resetuj kompjuter. Ako se i dalje bude pojavljivao, preostaje ti samo sledece:
Ukloni virtuelni drajv i kontroler, resetuj komp a onda pomocu Win98/WinME boot diska udji u DOS i rucno obrisi drajver iz windows/system32/drivers direktorijuma. Samo da te upozorim, ovo je krajnje rizicna operacija i moze dovesti do "blue screena" i zaglavljivanja pri dizanju Windowsa, tako da je bolje da umesto brisanja samo preimenujes fajl kako bi, zlu ne trebalo, mogao da ga vratis ako krene naopako.

Prilozi

• dsad.gif
    dsad.gif
    25.8 KB · Pregleda: 57
Uspeo sam da ga obrisem u Device Manageru. Koji sam mentol. Nije mi ni palo na pamet. Znam da FantomCD (njega sam koristio) sam obrise drajv kada se uninstalira. ******. Hvala vam, ljudovi.

Nekst tajm juz proper programz! 🙂

Iskreno preperucujem Alkohol 120%.

Daemon Tools je isto dobar, ali poneke verzije prilikom uninstalacije ne uklanjaju SCSI kontroler koje su same instalirale. Valjda ljudi racunaju da cim brisem program verovatno hocu da instaliram noviju verziju istog 🙂

Poslednja izmena:
Ja licno koristim Alcohol 120%, ali sam samo hteo nesto da probam, pa sam instalirao ono sran*e.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Daemon Tools je isto dobar, ali poneke verzije prilikom uninstalacije ne uklanjaju SCSI kontroler koje su same instalirale. Valjda ljudi racunaju da cim brisem program verovatno hocu da instaliram noviju verziju istog 🙂
Tu si u pravu 🙁, pa mora rucno da se sredi, mada ako vec instaliras DT valjda si to uradio da bi ga koristio, a ne da bi ga odmah posle 5 min. deinstalirao :d

Nije uspelo ono sa brisanjem iz Device managera! Jednostavno svaki put kada resetujem racunar, on prepoznaje novi hardver i instalira mi sam taj virtual drive. Cak sam rucno brisao iz Registry-a sve kljuceve vezane za VirtualCD. Skoro sve, posto neke nisam mogao da obrisem. Nesto vezano za SCSI. U tom grmu verovatno i lezi zec (kada kazem zec, mislim problem 🙂)

Jel si po uklanjanju SCSI interfejsa restartovao kompjuter i bootovao ga u DOS modu, pa rucno uklonio (ili renameovao) drajver za SCSI? Naravno da ce ponovo da prepozna novi hardver ako je drajver jos tu.

PS. Seti se onoga da ja nisam odgovoran ako nesto sjebes :d

Aha, ok. Nisam bas lepo procitao sta si napisao. Sad cu da pobrisem to. Hvala ti.

Uspeo sam da ga obrisem. Ali reci mi zasto ne mogu da obrisem kljuc SCSI Adapter iz Registry-a, koji je od VirtualCD-a ostao?

Kako mislis iz Registrija? Ako mislis na Device Manager, on bi trebao da nestane rucnim uklanjanjem drajvera...

Pa u Registry-u su ostali neki kljucevi. Pogledaj ovu sliku.
nabukodonosor-Clipboard01.jpg

Probaj da ga uklonis iz safe moda? Ako ni onda nece, onda probaj iz safe moda ali pri bootu trazi step-by-step dizanje, pa onda.

A pri step-by-step jel na sve da osgovorim sa Yes ili ne? Ako je sve sa yes onda je to potpuno isto kao obican safe mode, zar ne?

Nazad
Vrh Dno