Šta je novo?

Ne mogu da obrisem fajl

MV

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2002
Poena
604
Kad pokusam da ga obrisem izbaci mi poruku: "Cannot delete file: It is being used by another person or program. Close any programs that might be using the file and try again." Preko Task Managera pogasim sve aplikacije koje su aktivne, sve procese koji nisu sistemski, ali opet ne mogu da ga obrisem. Fajl je .avi film. OS je XPPro. :?:

Ubaci startup disketu, idi u DOS i obrisi file. Za takve stvari Win se nekad istripuje pa ne dozvoljava da se nesto obrise.

Ako se nevaram,ako tako startuje racunar,nece videti HDD......

Twix je napisao(la):
Ako se nevaram,ako tako startuje racunar,nece videti HDD......
:!: Kako nece videti HDD? Ako je FAT32 vidi ga bez problema, a ako je NTFS onda koristi dodatak za NTFS za DOS.

MV je napisao(la):
Kad pokusam da ga obrisem izbaci mi poruku: "Cannot delete file: It is being used by another person or program. Close any programs that might be using the file and try again." Preko Task Managera pogasim sve aplikacije koje su aktivne, sve procese koji nisu sistemski, ali opet ne mogu da ga obrisem. Fajl je .avi film. OS je XPPro. :?:

Probaj da udjes u safe mod i onda da obrises fajl.

MV je napisao(la):
to je poznati bug WinXP-a...

na zalost, mislim da ne postoji neko jednostavno resenje...

naravno, log-off ili restart resavaju taj problem!

(inace, to pitanje je vec bilo postavljeno na ovom forumu!)

sille je napisao(la):
...
Probaj da udjes u safe mod i onda da obrises fajl.

nije uspjelo

ZoNi je napisao(la):
...
to je poznati bug WinXP-a...
na zalost, mislim da ne postoji neko jednostavno resenje...
naravno, log-off ili restart resavaju taj problem!
(inace, to pitanje je vec bilo postavljeno na ovom forumu!)

Naravno da sam restartovao i to nekoliko puta ali bezuspjesno.

Sada sam opet probao da ga obrisem ali opet ista poruka a onda sam, onako da probam, bez problema obrisao folder u kome se nalazio :eek: :?: . Nista mi nije jasno.

Hvala puno na savjetima.

A da mozda probas iz Partiton Magic-a 8.0 da obrises taj fajl. Znam da malo cudno zvuci ali je meni to poslo za rukom, doduse na win2000. Partition Magic ima opciju "browse" za particiju koja je izabrana, pa onda tu nadjes fajl, pa delete.

Druga varijanta je da boot-ujes sa instalacionog diska XP-a pa da biras opciju "repair system", pa da udjes u konzolu odatle i da ga brisnes. Ja sam ovo takodje radio sa Win2000, ali predpostavljam da i XP ima slicnu opciju. Repair system je pod navodnicima jer se opcija verovatno tako ne zove vec nesto sto lici na to.

Pozdrav

Ponekad mi se desava da iz total komandera nemogu da obrisem neki
fajl, ali iz Windows explorera mogu bez problema,nisi rekao dali si koristio
Win.explorer ili nesto drugo.

ako ima neke kukice/uzvicnike/upitnike/kvadratice u nazivu, samo u WinExploreru, TotalCommander ima poznat bag sa takvim imenima...
Nego, jel mozes uopste da otvoris taj fajl?

MV je napisao(la):
...bez problema obrisao folder u kome se nalazio...

Izgleda da me niste razumjeli: obrisao sam folder u kome se nalazio a naravno samim tim i fajl.
Izvinite ako sam bio nejasan
Pozdrav :wave;
Milos

Vrh Dno