Šta je novo?

Ne mogu da instaliram Win XP

d@do

Čuven
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
609
Dobio sam staru kantu da sredim, puno virusa, sporo radi... Ploca je Intel sa 845GL chipsetom, 256MB DDR266, WD 40GB... Pogledah Win, radi, malo stuca al radi. Ubacim flash da instaliram AV, anti spyware, kad ono blokada. Flash ne prepoznaje bez restarta, a posle restarta nema sanse bilo sta instalirati. Vidi se proces u task menageru al se nista ne desava (Malware Bytes Anti Malware, Nod32, SB S&D-instalirao se ali se ne moze pokrenuti).
Rekoh vazi, WinXP cd ubacim, resetujem komp, boot-ujem sa cd-a, format C:, krece setup i zapuca prilikom kopiranja fajlova na hard, jednostavno prestane da kopira.
OK. Prikacim svoj Samsung 182D, stigne opet do dela kad treba lupiti enter da bi krenula instalacija i onda spektakl, tastatura blinkne i cao-vise ne radi?!
Opet reset, tastatura radi al nece da boot-uje Win. Ubacim Hirens Boot CD, oce... Pokrenem WD Lifeguard tools, sribam HDD, reset ubacim Win, bootuje... Krene setup, radi tastatura, krene kopiranje fajlova dodje do 27% i cao... Stane i ni makac.
Probao sam druge kablove, menjao konfiguracije master/slave, resetovao bios, sribao hdd sa Acronisom, probao vise puta sa PS2/USB tastaturom, sa drugim diskovima...
Uradio sam i KillDisk sa jednim prolazom, opet isto, trenutno ide KillDisk u 3 prolaza, videcu sta je kad dodjem s posla...
E da, testirao sam HDD nema gresaka?!
Probacu jos sa drugim hardom veceras, al skoro da sam iscrpeo sve ideje...
Molim kolege sa Bencha za pomoc, ako iko ima slicna iskustva ili bio kakve ideje. Hvala

Nisam jos stigao, ovih dana me pritisli fax i posao...
Mislis da bi to moglo biti? Zasto onda radi Hirens bez problema, on stoji u ramu?

Probaj da je testiras. Meni se kao najpouzdanije pokazao linux. Ubacis instalacioni cd i onda na samom pocetku memory test
Moguce je

A mozda je i data kabl za harddisk. Posto ti sa CDa radi dobro

A, da izvini nisam video, lepo si napisao..
Moze da bude svasta. A, kakvo je napajanje?

probao i to:mad:

Probao drugo i trece napajanje, drugu memoriju i sve sto sam postigao je da dodjem do 50% kopiranja fajlova i onda opet zabadanje...
E da, i bios sam resetovao...
Nema senzora za temperaturu na ploci, tako da mi je taj podatak nepoznat, al hladnjak je prilicno topao, probacu veceras da zamenim "zvaku", mada mi se prilikom pregrevanja procesora u drugim masinama najcesce pojavljivao BSOD ili se masina resetovala.

poz .. probaj ono najsmesnije .. drugi instalacioni disk .. mozda prodje ..

Probaj sa ghost image-om wina napravljenog na tvom racunaru pa posle samo sredi drivere

Poslednja izmena:
poz .. probaj ono najsmesnije .. drugi instalacioni disk .. mozda prodje ..

Ma i to sam probao:wall: Imam 3 verzije XP-a, svaki na 2 diska bas zbog takvih gluposti.
Ne mogu da verujem, ni sam ne znam koliko sam racunara do sada uradio ali ovako nesto jos nisam video.

Da nema slucajno TV karticu ili nesto drugo ubodeno u PCI slot. Ja kod druga nisam mogao da instaliram win dok ne izvadim TV karticu. Posle kad je ubodem i instaliram drivere sve radi ok.

E vidis, ima modem i mreznu! Probacu i to. Hvala:wave:

Da nema slucajno TV karticu ili nesto drugo ubodeno u PCI slot. Ja kod druga nisam mogao da instaliram win dok ne izvadim TV karticu. Posle kad je ubodem i instaliram drivere sve radi ok.

Zak81 kada budes u NS imas pivocheers
Povadio sam kartice i glatko je prosla instalacija Wina.

Bitno da je problem resen cheers :beer:

Sve sam uspeo da uradim, ali nije mi jasna jedna stvar. Kada je u prvi PCI slot ubodena mrezna kartica (sa nekim realtek chipom) racunar jednostavno nece da boot-uje, cim ubodem u neki drugi slot sve sljaka. Ako stavim modem ili Pico2000 karticu za video nadzor u prvi slot sve normalno sljaka. Na kraju sam stavio Pico u prvi, mreznu u drugi i modem u treci PCI slot i sve savrseno radi, al dok nisam skontao sta i kako poludeo sam (skroz).

To o čemu pričaš tj. o rasporedu kartica u PCI slotovima... Davno sam imao sličan problem a imalo je veze sa IRQ portovima... ali davno je to bilo pa se više i ne sećam detalja!

Nazad
Vrh Dno