Šta je novo?

ne kupujte OWC SSD !!!!!!!!!

stoji ne mestu DVDa - nisam ni probao da ga stavim na mesto harddisk... probacu i to.

iskljucio sam i suden motion sensor ... i ne znam ni sam sta vise...

samo mi je neshvatljivo da znaju za problem i da to nigde ne objave na sajtu :mad:

Nemoj motion sensor da isključuješ, pošto imaš hard pored SSD-a. (pod uslovom da će na njega SMS biti primenjen bez obzira što će stajati na mestu DVD-a). A ima i zanimljivih igrica koje mogu da se igraju motion sensorom. :)

ma probao sam i to .... i opet se zamrzava bez obzira na motion sensor. :(

^

msm drzac za hard umesto DVDa im je odlican!! bolji nego sto mogu u pazovi da naprave... :D

procitao sam najverovatnije i vise nego sto mozes da zamislis ali i dalje nece da se probudi iz Sleepa - deep sleep upisuje sadrzaj RAMa na hard/ssd i posle toga totalno gasi struju racunaru. right?

Wrong !

prosvetli me!

Hmmm nisam znao da Mac ima dvije vrste upavljivanja : sleep & deep sleep ?!:trust: Bez zeze ?

Elem neise...kad je rijec o struji ... kompjuter biva i dalje napajan strujom samo sto je to u mnogo manjem naponu(tek toliko da je ovaj "ziv").Dakle cpu,ram etc. i dalje je pod naponom,otuda se ovaj dize brzo ili recimo trenutacno.

Samo ne razumem zasto spominjes pohranjivanje podataka na hdd/ssd pred spavanje? Pa zar Mac(& Win +/-) ne uzimaju zajam od hdd/ssd oduvek??

Pozzz

Ps. Gle cuda obojca smo "starci" !!!

Poslednja izmena:
zato sto Mac OS X kad ga zaklopis, po defaultu, napravi kopiju RAMa na HDD/SSD i ode u obican sleep (gde i dalje napaja RAM a CPU dobije sleep signal ili kako se to vec danas zove na x86...)

u slucaju da se baterija skroz isprazni, vec je napravljen backup RAMa na HDD tako da kad dobije struju vratice se tamo gde je stao :)

---

vezano za prebacivanje SSDa na mesto originalnog diska: ne moze u mom slucaju! moj 1TB WD je 13mm debeo i ne moze da stane na mesto DVDa...

:mad:

A jel moze da rad normalno,bez WDa?

Ps. Mislim da si samo napravio z.a.je.b. u vezi reci totalno (to sam htio razjasniti...bez da se povatamo za vratove ;-] ).

Poslednja izmena:
nisam probao da stavim samo SSD... to mi i ne igra ulogu jer mi treba WD kao storage drive...

Kontam ja to od pocetka ,nego htio sam reci ... da li ti u tom slucaju jos uvek pravi problem po dizanju iz sleep moda?

nisam probao da stavim samo SSD... to mi i ne igra ulogu jer mi treba WD kao storage drive...

Jesi probao ovo? Ta fora sa zakucavanjem nakon izlaska iz sleepa lako može da se desi da nema veze SSD diskom, već da adapter (caddy) u kome ti stoji WD ne radi dobro.
Ja povremeno imam sličan problem - računar se probudi iz sleepa, ali se posle nekog vremena sve smrzne, jer OS pokušava da komunicira sa WD-om a ovaj se ne odaziva. Kako sam uzeo neki jeftini caddy sa eBaya, cenim da se nešto ne probudi kako treba, neki električni signal se ne okine kad treba i slično. Radi se o PATA-to-SATA adapteru pa mesta da nešto se zezne koliko hoćeš.
Da sam lepo hteo da platim 99$ za Optibay, možda ne bih imao problema. :)

^ probao sam i to:

stavio sam OWC SSD na mesto originalnog HDDa a WD od 1TB umesto DVDa i ista stvar.

caddy je takodje OWCov.

dakle, ako nekome treba 128GB SSD OWC neka me slobodno kontaktira, dacu ga ispod cene!

64GB C300 SSD Boot Drive at SATA 3 Speeds with TRIM enabled
Ne znam dali sam lupio! Ima jedan baja koji mi jako pomogao oko nekih stvari vezanih za instalisanje OSX-a na Hack. On je nesto spomnjao da je bitan TRIM enebled.
Stvarno nisam siguran dali ovo nesto znaci pa se izvinjavam ako sam lupio.

Kolega uzeo OWC za svoj Air. Ne bih da otvaram novu temu, iskreno ne razumem se toliko pa ne znam sta moze biti potencijalan uzrok problema. Elem, ne poznajuci dovoljno materiju odradili smo ceo proces uz pomoc jednog eksternog USB hard diska. Carbon copy hdd->usb, boot sa usb-a pa carbon copy usb->owc pa onda boot sa owc-a. Sve radi jako lepo i brzo. Merak.
Ali sad nas "muci" jedan sporedni problem. Naime, kada se pali, Air stoji nekih tridesetak sekundi pre bootovanja (pre ikonice) kao da trazi nesto, kao da ne moze da ucita nesto. I onda kada krene da butuje onda sve ide brzinom svetlosti. Tacno je da ga kolega retko gasi, ali prosto nas zanima sta se to dogodilo. Da li je metoda bila pogresna?

Resenje naizgled vrlo jednostavno. U system config podesi se startup device i sljaka. I to nam je OWC odgovorio mail-om.

Jel se pojavio na kraju neki SSD s kojim radi normalno Apple temp senzor i fan control kad se ubaci u iMac 2011 ? (ne da se menja HDD već samo da se doda SSD na fabričko "ssd" mesto)

^ probao sam i to:
dakle, ako nekome treba 128GB SSD OWC neka me slobodno kontaktira, dacu ga ispod cene!

Ako ga se već nisi otarasio :), pogledaj firmware update stranicu, imaju neki noviji FW. Pojma nema radi li i šta rešava, pa ispitaj stvar i eventualno probaj.

Nazad
Vrh Dno