Šta je novo?

ne kupujte OWC SSD !!!!!!!!!

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
kao ja :)

kupio sam OWC SSD od 120GB koji je navodno bolji od svega i svacega, specijalno dizajniran za Mac-a i ... bla, bla, bla!

****NO ***** (plz nemojte da brisete ovo ali to je najmanje sto mogu da kazem) NECE da se probudi iz deep sleepa na MacBookPro!!!!!!!!!!

za sada ne postoji resenje ali OWC i SandForce rade na tome i u narednih nekoliko nedelja (aka meseci) ce resiti to !

evo ga vec drugi put da pozalim da zapalim Mac-a ali onda pomislim - na sta bi radio? Abakus ? :D ... o tuzno je stanje stvari danas u ITu... :(

I za MAC uleti poneki trash. :)

Kovače, da li se možda osećaš nekako pobuljenički. (zaključeno po avataru). Kad raznosiš skupštinu u param parčad. :D

Mozda je tek sada gledao Vendetu. :)

Meni samo nije jasno gde u moru SSD-ova nadje ovaj OWC(e) :D), mogao si da tutnes bilo sta drugo, valjda 10.7 treba da donese nesto po pitanju TRIM-a?!?

Pa lepo ti reče čovek: "specijalno dizajniran za Meka". Učukaš u Gugl owc ssd i prvih deset rezultata su kojekakvi Mek sajtovi što se ubiše hvaleći pomenutu napravu.

a kako je taj owc specijalan za maca, jel beo ili postoji jos neki razlog?

video sam u mediaworldu: ext disk, wd npr, usb3 tralala 500gb, npr 90e... 2 reda dalje gde stoje macovi, isti disk, samo mislim usb2, u beloj boji |))), 40e vise... slikacu sledeci put

Znači: sporije, belje i skuplje = specijalno dizajnirano za Meka.

...

evo ga vec drugi put da pozalim da zapalim Mac-a ali onda pomislim - na sta bi radio? Abakus ? :D ... o tuzno je stanje stvari danas u ITu... :(

O da, stvarno ne bi imao na cemu da radis. Kao da OS X moze samo da se tutne na appleove racunare.... :p

Mozda je tek sada gledao Vendetu. :)

Meni samo nije jasno gde u moru SSD-ova nadje ovaj OWC(e) :D), mogao si da tutnes bilo sta drugo, valjda 10.7 treba da donese nesto po pitanju TRIM-a?!?

I mene zanima isto, može da piše 30 puta da je bolje za Meka, SSD je SSD ... Inače 10.6.6 što se isporučuje uz novi MBP već ima TRIM ali samo za njihove SSD-ove, sad koji su njihovi pojma nemam. Ne mogu sad da izbunarim vest ali je pročitah neki dan na RSS-u ;)

A 10.7 bi valjda trebao da donese i donela je Beta podršku za sve SSD-ove ...

:wave:

SSD je SSD, OWC(a) je samo napravila dobru reklamu ne bi li prodala skuplje uredjaje koji su isti (manje/vise) kao i ostali diskovi... Nonsence totalni :)

jel mogu ja da preporucim da probate ubuntu koju nedelju, radi sasvim sigurno i na mac hardveru |))
a trim mu funkcionise |)

...

ajde jos malo ...

kupio sam OWC SSD jer OWC prodaje drzac za dodatni harddisk u MBPu umesto DVD drajva. Zato sam odmah od njih narucio i SSD. Pored toga, storagereview je isto nahvalio njihov SSD.

Najgore od svega je sto znaju za problem i sto nemaju resenje ali i dalje prodaju SSDove !!!!

****NO ***** (plz nemojte da brisete ovo ali to je najmanje sto mogu da kazem) NECE da se probudi iz deep sleepa na MacBookPro!!!!!!!!!!

Ne bih da ti stajem na muku, ali trebalo je bolje da proučiš pre instalacije. Prva stvar koju sam isključio kada sam namestio SSD je upravo deep sleep. Taj savet je stajao vidno naveden na barem 4 of 6-7 tekstova i reviewova koje sam pročitao kada sam razmišljao o toj opciji. Nevezano za model SSD-a.

Imam takođe aktuelni OWC 120GB, disk radi savršeno i fascinantno brzo. Apsolutna preporuka s moje strane.
Stoga - KUPUJTE SSD!!! :)

Hint: http://www.macworld.com/article/53471/2006/10/sleepmode.html

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da nije kupljeno kod nas, inače bi otišao u radnju i vratio, a?

Ali u čemu je zapravo stvar tu. Čitam po netu, svi nešto kažu to je kao zbog ograničenja u broju upisa na jedan flip flop ssd-a i da se pri svakom deep sleep-u upisuje veliki falj. To mi ništa ne govori. Ima li neko neku jasniju informaciju?

Ne bih da ti stajem na muku, ali trebalo je bolje da proučiš pre instalacije. Prva stvar koju sam isključio kada sam namestio SSD je upravo deep sleep. Taj savet je stajao vidno naveden na barem 4 of 6-7 tekstova i reviewova koje sam pročitao kada sam razmišljao o toj opciji. Nevezano za model SSD-a.

Imam takođe aktuelni OWC 120GB, disk radi savršeno i fascinantno brzo. Apsolutna preporuka s moje strane.
Stoga - KUPUJTE SSD!!! :)

Hint: http://www.macworld.com/article/53471/2006/10/sleepmode.html

procitao sam najverovatnije i vise nego sto mozes da zamislis ali i dalje nece da se probudi iz Sleepa - deep sleep upisuje sadrzaj RAMa na hard/ssd i posle toga totalno gasi struju racunaru. right?

dakle ti si uradio ovo sto pise na linku koji si ostavio i OWC ti radi normalno?

pored toga, jos sam mislio da 1TB WD 2.5" pravi problem pa sam i njega Flashovao, setovo mu no idle time!!! (jer sam mislio da on zakucava MBP!)

procitao sam najverovatnije i vise nego sto mozes da zamislis ali i dalje nece da se probudi iz Sleepa - deep sleep upisuje sadrzaj RAMa na hard/ssd i posle toga totalno gasi struju racunaru. right?

dakle ti si uradio ovo sto pise na linku koji si ostavio i OWC ti radi normalno?

Da, stavio sam hibernatemode 0. Radi savršeno

evo i ja sam i sad pravi pravim kopiju na OWC SSD... cim zavrsi, vraticu ga u MBP da vidim kako radi :)

mada, vec sam napisao, nisam primetio neku razliku u radu (mislim na brzinu) MBPa izmedju Intel M2X SSDa i Kingstone 60GB SSD - videcu kako je sa ovim OWCom sad...

Zasto si zaboga pored toliko dobrih SSD-ova kupio neki OWC? Kamo OCZ, Kingston, Intel....? o_O

Mi se ubismo oko rasprave o SSD-ovima 10 foruma iznad a ti si ladno kupio neki krs :)

Ali je taj krš specijalno dizajniran za Mac-a :d

Ako ga je zato kupio, onda je stvarno.... dunster :D

^ ako si glup nisu lud:

"kupio sam OWC SSD jer OWC prodaje drzac za dodatni harddisk u MBPu umesto DVD drajva. Zato sam odmah od njih narucio i SSD. Pored toga, storagereview je isto nahvalio njihov SSD."

Taj drzac si sigurno mogao: 1. sam da napravis jerbo zivis u Centru Plastike Srbije; 2. da kupis na e-bayu za tepsiju tashaka i da pored toga uzmes krsten SSD :)

bilo mi je lakse da platim.

ne znam koji je vas problem, ja samo kazem da to ****** od OWCa ne RADI !!!

evo sad sam uradio ono sto je Aleck rekao i opet nece da radi!!!

nije u pitanju deep sleep jer kad ostaivim otvoren laptop i ne diram ga dva sata zamrzne se ceo sistem !!! - cak se i sat u gornjem desnom cosku zarmzne!

a pored ovog OWCa imam jos i intela X2M i Kingostona. Burazer je ima C300 i sve u svemu ne mogu da kazem da je jedan brzi ili sporiji od drugog... tako da dok je SSD - dobro je (i dok radi :D).

Zasto si zaboga pored toliko dobrih SSD-ova kupio neki OWC? Kamo OCZ, Kingston, Intel....? o_O

Mi se ubismo oko rasprave o SSD-ovima 10 foruma iznad a ti si ladno kupio neki krs :)

Što volim pametnjakoviće koji misle da su posisali sva vesla. To što firma nije poznata kod nas ili ti nisi čuo za nju, ne znači da je krš.

OWC pravi vrhunske proizvode, a te iste SandForce kontrolere koriste i mnoge druge firme, uključujući i neke sa tvog spiska. OWC je decenijama u poslu after-market proizvoda za Mac, a toliko se ne opstaje prodavanjem magle.

nije u pitanju deep sleep jer kad ostaivim otvoren laptop i ne diram ga dva sata zamrzne se ceo sistem !!! - cak se i sat u gornjem desnom cosku zarmzne!

Pitanjce - gde ti stoji OWC? Na mestu gde je bio originalni disk koji je ugradio Apple ili si izbacio DVD drive pa tu ubacio data doubler i u njega stavio OWC? Ako je ovo drugo, probaj da napraviš zamenu i staviš na mesto originalnog diska.

Takođe, uradi i ovo: http://blogs.nullvision.com/?p=275 (ovaj deo za noatime)

Za SSD ti ne treba sudden motion sensor (nema pokretnih delova u SSD disku :), tako da isključi i njega.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno