Šta je novo?

(Ne)ispravan UPS

Zare

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2003
Poena
630
Radi se o InformGuard UPS-u. Ne mogu da ga ukljucim. Racunar normalno radi kada je povezan na UPS ali ne postoji baterijsko napajanje. Na uticnici na izlazu UPS-a glinericom vidim da su obe 'zice' pod naponom. Nisam bas neki strucnjak ali nisam siguran da ovako treba da bude??

Poslednja izmena:
Nije Chieftec, neko od Ultra Power od 350W, imam ga vec dugo, daje stabilne napone. UPS sa njim radi vec mesecima i nikada nije bilo problema. Normalno je prebacivao kada nestane struja, bas nikakve probleme nisam imao do sada.

Inace sam iskljucio komp sa UPS-a. Kada UPS prikljucim na struju cuje se samo neki klik, kao da se ukljuci neki relej. To je jedini znak zivota koji daje.

Poslednja izmena:
Ako imas garanciju, teraj ga na RMA.

Ne mora da znaci da je neispravan.

to sto su "obe zice" pod naponom moze da znaci da ti napon iz mreze prolazi kroz trafo i kada radi u normalnom modu (sto je ok).

Ono sto meni lici da je problem jeste da ti je ili vrisnula baterija ili osigurac za baterijsi napon (trealo bi da je negde na stampanoj ploci blizu mesta gde se crvena (+) ziva povezuje na stampanu plocu), mada ne mora 100% biti da sam u pravu....

Ako nisi siguran bolje ne diraj sam po ploci !!!

ne bih preporucio prostu zamenu osiguraca jer postoji razloz zasto svaki osigurac crkne... nosi to u servis, bolje za tebe osim ako ne volis eksplozije :)

Imao sam slican problem sa ups-om, dok je na gradkoj mrezi radi ok a kada s epredje na bateriju gasi se momentalno. Nosio ga na servis i rekli mi da je ups ispravan. Meni se to dogodilo prilokom promene napajanja. U trenutku paljenja ili prilikom nestanka struje pa prelaska na bateriju napajanje povuce max struje i ako to prelazi snagu ups se gasi jer ne moze da isporuci. Nosio sam ups kod drugara i sa slabijim napajanjem radilo je ok. Kupio sam jaci ups i sada je sve ok. Mozda si uzeo nesto novo za komp sto je veci potrosac ili jednostavno nisi ni proveravao kao radi pod baterijom.

Nazad
Vrh Dno