Nije, zapravo je jako jednostavna. iPhoto mi ne daje kontrolu nad fajlovima, nego pravi neke njegove bekape slika. Meni baš to ne treba. Potrebno je da skinem 25 slika sa kartice (hvala bogu da se Steva smilovao da ugradi SD reader), bacim ih u temp folder, renameujem u ime proizvoda... GeForce_GTX_580_## (gde će ## biti od 01 do 25), onda sredim te slike (Photoshop), eksportujem ih u 1280 by xxx, što je ok, imam akciju za to... onda te slike kopiram u folder iznad, renameujem ih u GeForce_GTX_580_##_small (komandom *_small u ACDSee-u), a onda uradim mass resize u 130 by xxx piksela, zatim ih sve selektujem i vratim u folder gde su velike slike da idu velika, mala, velika, mala... Onda taj folder bacim u bench folder za slaganje u DWeaveru. Istovremeno, taj folder ide na adekvatnu lokaciju na FTP-u.
Ako izuzmem obradu u Photoshopu (koja i nije neka, jer sve slikam sa belom pozadinom i namerno ih malo spalim), sve što sam napisao, kopiranje, rename, resize, rename, pa resize, pa opet vraćanje, traje sve ukupno 20 fakin sekundi na PC-ju tj. u ACD-u!
U iPhoto-u prvo ne mogu da radim na tastaturi, što je jedan zayeb, a čak i kad radim sa mišem, on mi pravi stalno neke upite, smara, govori kako je to ista slika... Da te bog sačuva. Prosto, nije namenjen da se za to koristi, nego za šta su oni namenili i ti se yebi. U ovakvim situacijama prilično kapiram Morbiusa i društvo.
Negooo... Jel radi onaj Crossover kako treba? Što ne bih pokrenuo jednu Win32 aplikaciju na Meku ako mi već toliko treba?