Šta je novo?

nešto crkava

q4u

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
360
problem je poceo tako da komp zablokira kada udjem u tot komander ili budem na netu minut otprilike,dok je kanter radio normalno ( isto na netu ) .
znaci kad blokira nista ne pomaze sec kao da su sati , usb tastatura i usb miš izgube napajanje,ctrl alt del - nista, dugme za iskljucenje kompa ne reaguje( podesen je da ugasi racunar ) samo pomaze reset i 5sec drzanja dugmeta za gasenje.
nakon restarta sve ok dok ne koristim neki browser ( tot comm, ie8 , firefox) dok ostalo radi relativno ok.
stavio sam nov sistem jer ga 3 god nisam menjao sve je radilo ok, mislio sam mozda pomogne, al nije pomoglo sa time da u safe modu nisam primetio da blokira ,a cim digne drivere od graficke blokira ( mozda cuga vise struje )
protrcao sam sa hirens boot cd om nije naso nista, svi parametri su kao ok.

ja sumnjam na napajanje ili eventualno grafičku, pa jel imao neko slicno iskustvo ?
znaci blokada , gubitak svih funkcija, slika se zamrzne , retko kada se zatamni a jos redje sledi restart sam od sebe, dok usb tastatura i usb mis gube napon ( izgubi im se pozadinska rasveta ) i ne reaguju,tzv krah sistema.:)
komp stariji al dobar :
asus k8n-e deluxe
amd3000+
1gb ddr1
msi 5900 256 bit
maxtor sata
asus dvd rw
napajanje - kesa
software je bio doteran do moga :type:
any ideas ?

Zameni napajanje...Meni sve ovo smrdi na napajanje...

Uradi stress test (system stabylity test) u Everestu za psu, pre zamene napajanja, mozda elektroliti probijaju zahvaljujuci EPSu :d !

probaj sa drugom grafikom, vrlo vrovatno da je ona u pitanju.

verovatno graficka...
samo sto nije crkla ?
stavio novo napajanje ponovo instalirao xp, i dok nisam stavio driver za graficku sve ok, i mreza i net i ovo-ono..
valjda ne cuga puno struje bez drajvera ko zna .
nakon drajvera ista prica, pocinje da zamrzava , kada otvorim tot komm. preko celog ekrana ( bela podloga ) smrzne oma, i tako... sada je poceo da mi ostavlja i tackice od ivice zatvorenih prozora koje se gube nakon refresh - a.
bice da je grafulja samo da nabavim neku agp pa da isprobam.
hvala svima !

ps
da nema neko agp grafulju da je " jaka " u super stanju i da oce da je proda jeftino ? meni bi jedna takva dobro dosla

Ja sam prodavao 5600-tku, koja je slabija od tvoje (normalno), kostala je 1200 dinchi, sad je kasno...
Imash u Giga***nu ati radeon 3650 , negde oko 6000, ako ti nije puno... (agp, naravno)

Poslednja izmena:
Moj savet je ako si resio da kupis novu grafiku uzmi ATI 1650 PRO sa 512 DDR2 memorijom , njena cena je oko 4000 i nesto ....

Vrh Dno