Šta je novo?

NCP problem

• Začetnik teme Začetnik teme Alaric
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Alaric

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2003
Poena
645
Nedavno sam stavio 1 Gb modul NCP 400MHz i testirao ga sa memtestom koji ne pokazuje greske na default testu (doduse kratkotrajnom), ali goldmemory odmah pokaze greske bez obzira na setovanja latenicja u bios-u. Da li je ovo dovoljan razlog za zamenu memorije koja je naravno u garanciji??

Poslednja izmena:
Imash li problema sa memorijom u svakodnevnom radu?

To ti je sasvim dovoljno da dobiješ drugu memoriju, znači zamena i to pod hitno!

@garson - generalno ne osim u igrama, otkako sam stavio NCP probao sam quake 4, dreamfall i Medieval II i sve tri su me posle nekog vremena izbacivale u windows (ako je to uopste do memorije)

@boban712 - ako je nekompatibilna sa plocom zar se to ne bi pokazivalo u nestabilnom radu windowsa generalno, to kod mene nije slucaj

Firma od koje sam kupio memoriju ima na lageru samo jos ova dva tipa

DIMM 1GB DDR/400MHz Apacer AM1, 184-pin, PC3200, CL3,
DIMM 1GB DDR/400MHz Kingston ValueRAM, 184-pin, PC3200, CL3 (3-3-3), double sided, unbuffered non-ECC, 2.6V

ako bi zamenio za kingstona morao bi da doplatim jos 20 evrica, a za ovaj Apacer ni ne znam kakav je, po ceni vidim da je u rangu ovog NCP - sta vi kazete?

Apacer je bolji proizvodjac od NCP-a, u stvari mnogo bolji. Ipak ja uzimam u obzir da je to DDR i u ovom slucaju, s` obzirom na moje iskustvo, ipak bih se odlucio za Kingstona. Bez obzira i na mozda pad kvaliteta u poslednje vreme, oni su jos uvek jako kvalitetni i odisu sigurnosti. To je moj utisak.

Nazad
Vrh Dno