Šta je novo?

NBA 2K13

dobijem poziv za dunk contest u my playeru i glupa igra samo preskoci dogadjaj.
nisam ni znao da all star weekend ne postoji na pcu :(

Ljudi koji imaju jake masine, a javlja ima se mirkoseckanje preporucujem da ovo procitaju. Slao sam mail 2K Support ekipi i izmedju ostalog rekli su mi da probam sledecu stvar:

Windows Vista/7
1. Choose Start > Control Panel.
2. Double click Personalization and select Display Settings.
3. Click Advanced Settings.
4. Click Change Settings on the Troubleshooting tab.
5. Move the Hardware Acceleration slider to None.
6. Click Apply and then click OK to accept the new setting and close the dialog box.
7. Click OK to close the Display Properties dialog box.
8. Restart Windows.

Meni je ta opcija gray-ovana tako da ne mogu da joj pristupim. Da administrator sam, posto sam jedini user na mom racunaru, i da imam najnovije drajvere za graficku kartu. Ako nekom secka i ima jaku masinu, a moze ovo da podesi na None molim neka proba i neka javi da li ista pomaze.
Takodnje ako iko zna kako, i da li je ovo moguce, da podesim tj. enable-ujem kod sebe neka mi kaze kako.
Hvala!

Evo i mojih utisaka o igri nakon kraćeg testiranja.
Prvo što se odmah oseti je mnogo bolja odbrana koju igra AI i to je dobro jer je ovo bio veliki minus u 2k12.
Više nije moguć lagani pivot iz leđne tehnike, niti lagan šut preko ruke pošto računar lupa rampe kao blesav.
Slično važi i za napad jer AI šutira jako dobro čak i pod blokom a zakucavanja i alleyup radi kao od šale.
Zato mi je glavni utisak da će trebati prilično truda za privikavanje na ovaj novi stil igre.
Ima i stvari koje mi se uopšte ne sviđaju, recimo ukrasti loptu na all star nivou na kome uvek igram je misaona imenica, a što je još smešnije ai vrlo retko svira faul prilikom takvih neuspešnih pokušaja, što prilično smara jer ne želim da koristim nameran faul, svaki put kad hoću da zaustavim neku kontru, što mi sada uopšte ne polazi za rukom.
Slično je i sa trojkama, koje kompjuterski timovi sipaju kao iz rukava, dok ja ako pogodim jednu u meču treba da sam srećan, a nisam početnik u 2k basketu, naprotiv.
Znam da se ovo može srediti slajderima, ali ipak..
Kretanje igrača je sporije i prirodnije ali su možda u tom usporenju malo i preterali jer povremeno mi deluju tromi u reakciji ili pri prelasku iz standardnog u brzi trk.
Znam da je navika čudo ali baš ta tromost oduzima na fluidnosti igre i stvara utisak da se stalno igra u nekakvom grču, što prilično smara.
Osnovni meni je osiromašen i uopšte mi se ne sviđa, za razliku od 2k12, ali to je sporedna stvar.
Grafika je malo ispolirana ali je i igra bar 30% hardverski zahtevnija ako ne i više.
Najveće razočarenje su mi cyber face, koje su skoro isto tako dobre/loše kao i u default postavci iz 2k12.
Ako ništa drugo mogli su barem Oklahomu kao finalistu playoff-a malo da doteraju, ono je smešno na šta liče Durant i posebno Westbrook.
Što se tiče muzičkih tema one su lošije od onih u 2k12, a posebno od 2k11, koji je tu nenadmašan.
Komentatori, cut scene i replay su skoro prekopirani iz 2k12, a moglo je tu da se doda što šta, recimo neki komentar kada Rey Alen igra protiv svojih biših drugara i slično, ali od toga ništa.
Uglavnom utisci su mi pomešani, očekivao sam više ali eto dobili smo bolju odbranu upakovanu u školjku 2k12 i to bih pre nazvao mod ili veliki update, a ne nova igra.
Doduše ono što valja i ne treba menjati, problem je što 2ksports uvek uz neko poboljšanje uradi i neki downgrade koji nisu trebali.
Ovo je samo prvi utisak, verujem da će vremenom sve leći na svoje jer sam gameplay nije loš, ali otom potom.

^
Ja bih se malo nadovezao ali ne bih previse ulazio u detalje.
Pre nedelju dana sam poceo da igram 2k13 i odusevljen sam. 2k serijal igram od kad su krenuli da rade za PC. Iz godine u godinu malo po malo popravljaju, dovoljno da se svake godine odusevim. Sve vise se priblizavaju realnosti.
Ako se ne igra cvrsta odbrana pucate sigurno. Brzo sam se navikao na novi stil igre.

@ Universe
Ne znam sto su ti lose cyberface ja bih rekao naprotiv. Ranijih godina je bilo problema sa mnogim igracima a ove se moze nabrojati na saci jedne ruke gde nije odradjen posao kako treba.
Ako ti smeta ima velik community koji doradjuju cyberface, dresove, parkete.............

da li ce izlaziti kakav patch za pc,posto realno ima dosta stvari koje treba popraviti?

^
Ja bih se malo nadovezao ali ne bih previse ulazio u detalje.
Pre nedelju dana sam poceo da igram 2k13 i odusevljen sam. 2k serijal igram od kad su krenuli da rade za PC. Iz godine u godinu malo po malo popravljaju, dovoljno da se svake godine odusevim. Sve vise se priblizavaju realnosti.
Ako se ne igra cvrsta odbrana pucate sigurno. Brzo sam se navikao na novi stil igre.

@ Universe
Ne znam sto su ti lose cyberface ja bih rekao naprotiv. Ranijih godina je bilo problema sa mnogim igracima a ove se moze nabrojati na saci jedne ruke gde nije odradjen posao kako treba.
Ako ti smeta ima velik community koji doradjuju cyberface, dresove, parkete.............

Ocito sam bio preopsiran a stvar je vrlo prosta. Ne smeta meni to sto je igra teza jer sam i sam bio protiv propusta u odbrani koju je igrao AI u 2k12.
Ono sto mi smeta su bas te sitnice koje kad se nakupe vise nisu sitnice vec postaju gnjavaza i odbijaju me od igre.
Ja sam veliki ljubitelj 2k basketa i igram ga jos od 2001 i Dreamcasta.
Ipak nista nije gore od lose izbalansirane igre.
I ranije je recimo Majami bio favorizovan ali sada je to podignuto na jos visi nivo.
Lebron kad krene u dribling mozes samo da sednes i places, dzaba sto sam igrao dobru odbranu sve vreme, on ce kad vidi da napad istice, proci kao kroz sir i poloziti loptu u kos.
Ne znam sta je gore, to ili oni Vejdovi ulazi sa nenormalnim zakucavanjima ili alley up sa Lebronom koji ne zna da omasi.
Ako ja kao neko ko je odigrao gomilu online meceva u 2k12 i imam odavno superstar renking, treba da gubim 20 razlike sa skoro istim pristupom igri, onda ima samo dve mogucnosti> ili je 2k12 bio tesko djubre ili sam ja naprasno zaboravio da igram ovu igru.
Normalno postujem tvoj utisak, ali tvrdnja da si odusevljen mi ipak malo deluje preterano. Ja sam bio odusevljen sa 2k11 jer je doneo stvarno mnogo dobrih stvari, a ova dva nastavka su vise eksperimenti da se vidi sta ce publika bolje da prihvati.
Za sajberface ostajem pri onome sto sam rekao. Nije problem da se kasnije dodaju ali sam se nadao da ce 2k da ispostuje taj community i bar odradi face na nivou koji se tu moze naci, bez potrebe da odmah moram da ih menjam.
Ovako, moje custom face koje sam skupljao i instalirao u 2k12, su za klasu bolje od ovih oficijelnih u 2k13, barem za ove najpopularnije ekipe i igrace.
Boston sa kojim redovno igram je srecom i ranije bio odlican, tako da tu i nisu mogli da pogrese.

@koyot1111
Mislim da zvanicno jos nista nema, ja sam instalirao ovaj, plus najnoviji roster i to je za sad to.
http://www.depositfiles.com/files/ny0mshy9y/NBA-2K13_update-nosTEAM.exe

Poslednja izmena:
Da li mozda taj update ispravlja to sto nema prikaza playvision-a u my player?

Da li mozda taj update ispravlja to sto nema prikaza playvision-a u my player?

Ne verujem, mada nisam proveravao jer ne igram karijeru, ali to je recimo dobar primer onoga što sam pisao.
Taj problem je bio i u 2k12 i sigurno su ga bili svesni ali nisu učinili ništa da ga isprave ni ove godine.
Srećom vidim da je problem rešen kao i obično među fanovima, probaj ovaj NBA 2K13 Workarounds Tool, ljudi kažu da potpuno rešava playvision problem i još par stvari:
http://forums.nba-live.com/downloads.php?view=detail&df_id=3590

Da li je neko imao problem pri instalaciji sa nedostatkom jednog .dll fajla ? Bez njega nije htela igra da se pokrene a kada sam manuelno ubacio taj fajl sa nekog sajta u igri nema zvuka ! :/

Ja nemogu nikako da podesim zakucavanje igram na tastaturu i neznam pod kojom opcijom je zakucavanje?Zna li neko kako da to podesim?

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    62.5 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
ako ti radi sut i brzo trcanje mora da hoce... Kada trcis, drziz brzo trcanje i pritisnes sut kada si recimo na par koraka od kosa, treba da zakuca, probaj na treningu?

ako ti radi sut i brzo trcanje mora da hoce... Kada trcis, drziz brzo trcanje i pritisnes sut kada si recimo na par koraka od kosa, treba da zakuca, probaj na treningu?

Nece idu samo na polaganje nece da sakuca a drzim brzo trcanje,neznam u cemu je fora?

Probaj da promenis kombinaciju tastera, mozda ti je mrtva kombinacija.

Probaj mozda da kada trcis kak kosu da drzis dugme za sut malo a ne samo da ga pritisnes.

Jel nasao neko neke kvalitetne slajdere za simulaciju i realne rezultate na 12 min cetvrtinama?

Proradio mi je danas zvuk problem je bio do zvuchne karte pomeshani su mi izlazi, ali je sada sve ok, inache bih reinstalirao igru i probao sa upgrade-om direct x-a jer mi je na ovoj instalaciji vec trazio neki chudan upgrade. Hvala na preporuci u svakom sluchaju. Inache su danas bili zestoki okrshaji sa komshama. :) Jel igrao neko sa vishe gamepad-ova 2 na 2 npr ? To bih voleo da odigram :)

Jel nasao neko neke kvalitetne slajdere za simulaciju i realne rezultate na 12 min cetvrtinama?

U prethodnim delovima sam shtelovao slajdere posle odigranih utakmica na hall of fame tezini, pogledam timske statistike pa pojedinachno dovedem kategorije u realno stanje tipa: skokove, procenat shuta faulove itd, shta je nerealno samo izmenish slajdere pa se krljash sa kompom, mada mislim da su za medjusobne okrshaje sa ljudskim protivicima potrebni drugachiji slajderi nego sa kompom.

Poslednja izmena:
Probaj mozda da kada trcis kak kosu da drzis dugme za sut malo a ne samo da ga pritisnes.

Ovo na gamepedu funkcionishe - znachi morash biti u zaletu malo dalje od kosha tipa kod slobodnjaka negde i drzish shut skoro sve vreme (sa Andre Iguodala-om sam ovako par puta hasao obruch :)
), ima u slajderima neka podeshavama vezena za ovo a i mislim da zavisi na kom nivou tezine igrash. E da kako se radi alley oop nikako da izvalim u 2k12 je bilo sprint+clutch+pass valjda ?

Poslednja izmena:
U 2k12 je bio clutch+fake pass, a u 2k13 je shoot+pass ako ima nekog ispred, a ako nema bacice sam sebi pas o tablu.
Glupo je sto su sve zivo izmenjali u komandama, pola stvari se sad izvodi na totalno drugi nacin. :/

U 2k12 je bio clutch+fake pass, a u 2k13 je shoot+pass ako ima nekog ispred, a ako nema bacice sam sebi pas o tablu.
Glupo je sto su sve zivo izmenjali u komandama, pola stvari se sad izvodi na totalno drugi nacin. :/

Da shut i pas se drze zajedno i mora biti realna situacija tj, da je igrach koji hvata loptu u zaletu, uspela mi je jedna vetrenjacha sa Andre Iguodala-om :) Bunilo me dosta u spisku komandi shto je pisalo i neshto dodatno za left stick bla-bla :)

Vrh Dno