Pozdrav ljudi! Imam jedno pitanje... Naime, skinuo sam mape Evrope, verzija 2013 (prva) i imam 2 mape, Istocnu Evropu na nekih 614MB, i Zapadnu Evropu na 1.66GB. Uspeo sam da namestim na uredjaju Garmin Nuvi 205 bez problema, ova manja na internu memoriju, veca na SD karticu i sa propisnim imenima, tj. onim koji omogucavaju da se karte vide i rade kako treba.
Danas sam pokusao isto da uradim i na Nokiji N8, i uspeo sam, obe mape se vide, ali ne radi kako treba. Zadao sam mu rutu do Francuske, da testiram rad mape Zapadne Evrope, kao i jednu lokaciju u Grckoj za analizu karte Istocne Evrope i pred kraj kalkulacije kaze da ne moze da izvrsi kalkulaciju jer nema dovoljno memorije. Ima li neka fora koju ne znam da se zaobidje problem? Ne znam da li se misli na RAM memoriju telefona? Sumnjam da Garmin Nuvi 205 ima vecu kolicinu RAM-a, on koliko znam ima samo 1GB interne memorije za storage. Na Nokiji N8 (koja ima 256MB ram-a i 512 rom-a) ne bi trebalo da to bude problem. Inace i storage je u redu, imam 3,3GB slobodno na internoj od 16GB, i 3,3GB na SD kartici od 16GB. Inace Garmin mi je instaliran na internih 16GB (memorija telefona). Verzija je ''Garmin Mobile XT 5.00.50s60.9''. Imate li neki konkretan predlog da resim problem sa telefonom i garminom?