Šta je novo?

Naucni rad iz informatike

Peske

Poštovan
Učlanjen(a)
27.01.2016
Poena
55
Pozdrav svima.
Imam da radim neki naucni rad iz informatike i ne znam temu pa sam mislio ako bi mogli ovde da mi date neku ideju za naucni rad (Naziv teme)
Treba da bude nesto zanimljivo sto moze interesovati ljude (U pitanju drzavno i regionalno takmicenje).
Ako bi mogli da napisete i da mi pomognete oko odabira teme (npr. Deep Web - to je vec izabrano kao tema)
Ako znate za tako nesto "zanimljivo" molim Vas da mi odgovorite u temi.
Vase ime moze biti na kraju rada u odeljku "Zahvaljujemo se :".

Ne verujem da sam postavio temu na mesto gde treba pa molim moderatore da premeste na odgovarajuce mesto posto ni sam ne znam gde treba da je stavim.

Pozdrav svima.
Imam da radim neki naucni rad iz informatike i ne znam temu pa sam mislio ako bi mogli ovde da mi date neku ideju za naucni rad (Naziv teme)
Treba da bude nesto zanimljivo sto moze interesovati ljude (U pitanju drzavno i regionalno takmicenje).
Ako bi mogli da napisete i da mi pomognete oko odabira teme (npr. Deep Web - to je vec izabrano kao tema)
Ako znate za tako nesto "zanimljivo" molim Vas da mi odgovorite u temi.
Vase ime moze biti na kraju rada u odeljku "Zahvaljujemo se :".

Ne verujem da sam postavio temu na mesto gde treba pa molim moderatore da premeste na odgovarajuce mesto posto ni sam ne znam gde treba da je stavim.

Internet of Things/Smart homes meni je ovo veoma zanimljiva tema :D

Pozdrav,
probaj sa bitcoinima. Mislim da ima dosta zanimljivih činjenica o tome, od postanka te valute pa do današnje upotrebe.

Taj koji je izabrao deep web, ne znam šta može da napiše o tome ? Može da razvlači priču o silk roadu i to je to
Po meni je dobra tema o Bitcoinu, možeš napisati dosta stvari, zanimljivih i velikoj većini ljudi nepoznatih. Ako ti treba pomoć oko rada, javi se ;)

Možda bi mogao da pišeš o raspberry pi , i sličnim malim i jeftinim računarina. Njihovoj maloj ceni, sklapanju, OS , primeni

I ja sam za Internet Of Things, po meni je to nešto što je sigurno zanimljivo i široj populaciji, imaće praktičnu primeru u svakom domu u budućnosti, i zaista je realno da i udje u široku upotrebu

Mozda vredi razmisliti i o spijunazi i zastiti privatnosti na internetu - NSA, Assange, Snowden, Wikileaks...

Da, u principu za bilo koju "siru" temu treba mnogo vremena (internet of things, privatnost...), a posto ti treba za naucni rad, mnogo je bolje da se strogo fokusiras na neku tehnologiju.

Torrenti, istorija, protokol, prednosti i mane.

Hvala , ali i dalje nisam siguran sta da radim .. :trust:
Edit : Razmisaljo sam o Vestackoj inteligenciji ali je to preobilna tema , ja se inace bavim robotikom ali naucni rad treba biti iz polja informatike

Poslednja izmena:
U pitanju je takmicenje u "Centar za talente" tako ga oni nazivaju naucni rad ili samo "RAD" mora imati Prezentaciju i Pisanu formu tj odstampano na max 12 strana word dokumenta

Ko je u ziriju, to je glavno pitanje ako te interesuje da osvojis nagradu - dakle, ciljna grupa?

Informaticari su za informatiku , matematicari za matematiku i tako

Moze i da se napravi neki program za nesto pa da se prezentuje.
Imate li ideju za program sta bi on mogao raditi itd.
Edit : Proslih godina su pravili neke multifunkcionalne kalkulatore , nesto za biblioteku neke programe i tako

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno