Šta je novo?

Naučnici razvili kontaktna sočiva koja omogućavaju infracrveni vid bez izvora napajanja

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
infracrveni-vid.webp

Naučnici razvili kontaktna sočiva koja omogućavaju infracrveni vid bez izvora napajanja​

Nova kontaktna sočiva pretvaraju infracrvenu svetlost u vidljivu, omogućavajući korisnicima da vide u mraku i razlikuju spektre infracrvenog zračenja i to sve bez baterije

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-...ucavaju-infracrveni-vid-bez-izvora-napajanja/

We watch your hopeless struggle from the shadows.
We are closer than you think. With our carving knives at the ready.
The children of the sunless world are coming for you.

Negde sam citao da je tehnicki moguce CTISPR metodom omoguciti da ljudi vide u polumraku i jako slabom osvetljenu, nesto kao macke ali se iz etickih razloga to ne radi.
Znaci drzava posle 20h gasi svu javnu rasvetu i dozvoljava modifikovanima da stalkuju i trebe otpad drustva do 03h. Kriminal ne bi postojao a bilo bi struje za nase graficke.

Ko god u 2am stoji ispred ATM-a, gegajuci se...
njemu pare ne trebaju nizasta dobro.
Tako da, slazem se, treba ova sociva mozda cak i besplatno deliti.

Odenem se kao nindza, narucim sa temua katana, surikeni, sai, nuncake, kusarigame pa pravac u kosutnjak. Stavim sociva i cucim na drvetu kod trim staze i gledam ko vozi bajs po njoj, seta pse, gura kolica...decija.

Pre će biti da će stalkovati nas. :D
Osim ako se mi prijavimo za CRISPR modifikaciju pa krenemo da se bavimo čišćenjem. To bi možda moglo da upali.
Ali bi nas se verovatno rešili posle nekog vremena, tako to ide...
Odenem se kao nindza, narucim sa temua katana, surikeni, sai, nuncake, kusarigame pa pravac u kosutnjak. Stavim sociva i cucim na drvetu kod trim staze i gledam ko vozi bajs po njoj, seta pse, gura kolica...decija.
Znaš šta, ima lepših stvari za videti. 🫦
;):love:
Ko je gledao blue thunder?

I juggernaut slem sa temua! Za razbijanje klastera baba koji zauzmu celu trim stazu (danju doduse, nocu ih nema jer su na seansama po kucama)

Vrebaju me ludaci koji jasu konje po trim stazi :cautious:

Ne znam šta je ovde korisno? Meni je muka samo dok gledam ovu sliku. Kad bih stavio sočiva, morao bih da se dobro uradim da bih ostao noramalan.

Nazad
Vrh Dno