Šta je novo?

Naslednik 8800GTS??

tdr

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2007
Poena
309
Posedujem Asus EN8800GTS 640Mb (G80), i razmisljam koji bi upgrade bio dostojan za nekih 200e. Vise sam nekako za Nvidiu, jer se gnusam VPU Recovery-a...
Koji su vasi predlozi, da li se isplati menjati ovu za neku drugu do 200-220e u smislu vredi li ulagati i da li ce se ulozeni novac isplatiti u vidu performansi.

Posedujem Asus EN8800GTS 640Mb (G80), i razmisljam koji bi upgrade bio dostojan za nekih 200e. Vise sam nekako za Nvidiu, jer se gnusam VPU Recovery-a...
Koji su vasi predlozi, da li se isplati menjati ovu za neku drugu do 200-220e u smislu vredi li ulagati i da li ce se ulozeni novac isplatiti u vidu performansi.

4870 ili GTX260, dobitak je izmedju 20-50% u rez 1680*1050.

ATi kartice koristim od Radeona 9200 (znači nekoliko godina), izmenjao sam sve od Radeona 9200 do Radeona 4870, VPU recovery sam video na XP-u pre 3 godine i od tada ne.

Biraj između GTX260 i Radeona 4870.

...da li se isplati menjati ovu za neku drugu do 200-220e u smislu vredi li ulagati i da li ce se ulozeni novac isplatiti u vidu performansi.

Iskreno, ne... Za tvoju kartu mozes dobiti oko 100e (rekao bih cak i malo manje), a za kupovinu GTX260 i 4870 moraces da dodas vise nego duplo. Dobices vise performanse (kao sto neko rece, 20-50% u zavisnosti od rezolucije), ali ce trosak proporcionalno biti daleko veci.

A sto se tice VPU Recovery-ja, jos jednom cu ponoviti ono sto sam vise puta rekao... AMD/ATI-ju ce trebati mnogo vise od jedne generacije boljih cipova da ispravi neke "zablude" koje postoje kod ljudi.

Zaboravih nesto da napomenem, 8800GTS(G80) vrijedi mjenjati samo zbog igara tipa Crysis, mozda novi Stalker (ne volim stalkera, pa ga nisam ni probao kako radi na GTS-u). Sve ostale igre rade kako treba (Far Cry2, COD4, Bioshock, Pure, Hellgate,...).

Poslednja izmena:
Znaci za nadolazece igre tipa GTA 4:D ne bi bilo od presudnog znacaja da promenim karticu, normalno na nekim razumnim podesavanjima (medium/high) na 1680*1050?

Iskreno, ne... Za tvoju kartu mozes dobiti oko 100e (rekao bih cak i malo manje),

Ako se 9800GT (8800GT) prodaje po oglasima za 80€ polovna a nova oko 90 ( sa garancijom od tri godine ) realno za tu G80 moze da dobije 70 € i treba da bude puno srecan ako bi ih dobio...

Nema potrebe da zuris. Eventualno, ako ne budes zadovoljan sa igrivoscu novijih naslova, sacekaj Novogodisnje ludilo, mozda bude pomeranja cena...

E to cu sigurno da uradim jer sta da ti kazem, tajming za ovu konfiguraciju nije mogao biti gori, cenovno gledano......
Graficku sam samo platio 380e... :lupko::mad: :lupko::mad: :lupko::mad:

A u brzno nakon toga se pojavila 8800GT sa G92 i bila vise nego duplo jeftinija...a brza

Poslednja izmena:
Vrh Dno