Šta je novo?

Nasa slova na sajtu

sb51help

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
619
Hi,

Interesuje me koji font da stavim za nasa slova (latinica) na sajt kako bi svako mogao da ih vidi a ne da dobije neke nebulozne znakove. Dali da koristim slova iz Slovenacke tastature to koristim za WORD?

POZDRAV! (D) (D) (D)

dobri fontovi, barem po mom mishljenju, su verdana ili tahoma. NJih ima na svakom win sistemu, sadrze i nase znakove i veoma su jasni i na malim velichinama. vazno je da ti coding stranice bude unicode (npr utf-8) da bi browser mogao da ih pravilno prikaze. nema potrebe za slovenackom tastaturom. podjednako je dobra i nasha.

Verdana, mozda Trebuchet MS

a sta smeta cirilici??? moj ceo sajt je na cirilici!!!

Iguana je napisao(la):
dobri fontovi, barem po mom mishljenju, su verdana ili tahoma. NJih ima na svakom win sistemu, sadrze i nase znakove i veoma su jasni i na malim velichinama. vazno je da ti coding stranice bude unicode (npr utf-8) da bi browser mogao da ih pravilno prikaze. nema potrebe za slovenackom tastaturom. podjednako je dobra i nasha.

Na ovo nema sta da se doda sem, slazem se u potpunosti... Narocito mi se svidja Verdana u "minijaturama".... Mada to zavisi i od same "kompozicije" sajta, u nekim slucajevima su serifni fontovi (Times New Roman na primer) bolje resenje od sans-serifa...

Kao sto je Iguana napomenuo, ne treba da brines da li font ima latinicnu verziju sa "podrskom" za ove nase "kvacice", vec kolko je font rasprostranjen na sistemima... Tu ti se izbor dakle svodi na otprilike jedan od sledecih: Times New Roman, Tahoma, Arial, Helvetica i Verdana...

E, sad da bi se videli nasi znakovi, mora da postavis specifikaciju kodnog rasporeda na strani, u okviru meta taga... Kako je po meni najbolji izbor naravno Unicode ('UTF-8'), onda bi ta linija isla otprilike ovako:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=
UTF-8" />

Ovo normalno ubacis u <head> "odeljak" koda, i to bi trebalo da bude to...

Hvala za pomoc

Okacio sam nasa slova na sajt.
Molim vas da neko pogleda jer me interesuje dali se kod vas vide nasa slova ili moram da menjam nesto.

POZDRAV!

Je l' video neko dali se nasa slova vide na mojem sajtu?

POZDRAV!

Ja, vide se cheers

OK!

HVALA

Nazad
Vrh Dno