Šta je novo?

NAS kod nas :)

geronimo

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2004
Poena
609
Interesuje me gde bih kod nas mogao da pronadjem relativno pristupacan NAS koji ima mogucnost mirroring-a?

NAS mi treba kao storage za muziku, slike i filmove a koristio bih ga zajedno sa WDTV live.

cheers

Pogledaj netgear modele cene kod nas su blago nenormalne, ali to je Srbija :) pinsoft bi trebao da ima.

Po meni dobar izbor ti je QNAP. Imas ga u Mikro Princu kao i ponudu i cenovnik na njihovom sajtu.

Ti QNAP skroz dobro rade, imaju dobar ui kao i to da su se pokazali kao dosta pouzdani.

I meni QNAP izgleda kao dobar izbor , ali su cene daleko od relativno pristupacnih.

Da, najpristupacniji QNAP koji ja vidim po ceni i po onom sto meni treba (2 mesta za HDD) je ovaj model: LINK.
Kosta oko 300e, nadam se da kod nas moze da se dodje do neke slicne sprave za manje para.

Nemoj zaboraviti da QNAP dolazi bez diskova. Lično mi se sviđa, ali mislim da je preskup za kućno korišćenje. Za te pare kupi PC (makar polovan) i na njega staviš "FreeNAS" OS i 4 diska.

Slazem se, bas zato i kazem da je skup za ono sto meni treba. Razmisljao sam i o soluciji PC + 4 diska, ali onda sam mogao da sklopim ceo HTPC umesto sto sam kupio WDTV, WIFI N ruter i dongle :).
S druge strane 500e samo za storage (NAS + 2 HDD-a po 1 TB) je zaista previse. Ako ne nadjem nista povoljnije, razmislicu o nekom mikro PC-u i barem dva HDD-a unutra. Medjutim plasim se da bi cena i tog resenja bila slicna.

Imas LevelOne NAS da kupiš u Srbiji. Cena je, bez diskova, 140-150 EUR. prima 2 HDDa 3,5".

Nazad
Vrh Dno