Šta je novo?

NAS HDD WD600FFBX

TripleX

Poštovan
Učlanjen(a)
12.10.2016
Poruke
26
Poena
55
Da li je WD RED Pro WD600FFBX dobra kupovina za NAS. Kakva su vaša iskustva? Nov, sa garancijom 145 evra.
U specifikacijama piše da je "bučniji" od svoje veće braće.
Pozdrav Aleksandar
 
Uzmi WD Red Plus WD60EFZX, tihi, ne greju se.
 
Da li je neko koristio Western Digital Surveillance Purple WD40PURZ,kao disk za storage?

Mislim,on se reklamira kao disk za video nadzor,bla-bla,ali da li se ponasa kao naobicniji HDD kada je u kucistu i da li bi bio ok izbor da se na njega trpaju muzika,filmovi,neraspakovane igre itd?
 
Sto da ne,koriste se i u NASevima ti Ljubicasti.
 
Da li je neko koristio Western Digital Surveillance Purple WD40PURZ,kao disk za storage?

Mislim,on se reklamira kao disk za video nadzor,bla-bla,ali da li se ponasa kao naobicniji HDD kada je u kucistu i da li bi bio ok izbor da se na njega trpaju muzika,filmovi,neraspakovane igre itd?
Slobodno, ja jedan koristim upravo za to (isti takav kojeg si ti napisao). Razlika u odnosu na Red (povezujem ga sa Red-om jer su iz iste kategorije) je da nema parkiranja glava i spin down-a. U firmware-u izgašeno. Osim toga, isto čudo. Meni to čak i odgovara da radi nonstop, jer iz iskustva, ono što ubija diskove su najčešće start-stop zezancije.
 
Ja isto koristm u NAS-u dva ljubičasta diska već dve godine. Nikad ni najmanji problem. A svojevremeno je bio takav hajp oko toga da se isključivo koriste za video nadzor i ništa drugo. Ja uzeo na test, stavio u svoj NAS i otada rade bez problema....
 
Meni je isto potreban neki hdd za skladistenje muzike,filmova,serija(sve vuce torrent)Imam Wd red od 6tb i Wd blue od 6tb,imao sam gold od 8tb ali sam ga prodao.Sada mi manjka prostora.
Da li su ovi ok za tu svrhu : Seagate skyhawk surveillance 12tb ili SEAGATE SkyHawk AI 12TB 3.5" 7200rpm 256MB SATA ST12000VE001,WD Red 120EFBX Sata 6Gb/s 12TB.To sam nasao najjeftinije za tu kolicinu tb-a.
Nikada nisam koristio seagate,uvek wd.I najvise mi je odgovarao po svemu purple.
 
Koliko ja znam,nekada (davno) je Seagate bio sinonim za kvalitet,da li je sad tako ne znam......ja imam dve barakude od po 2TB rade vec 3-4 god bez problema,osim sto kad su bili sistemski diskovi su bili solidno bucni,stalno su nesto drljali,orali i slicno......od kad sam prebacio sistem na SSD,a HDD mi sluze za storage,tihi su i skoro necujni...
 
Seagate je valjda nekada bio Maxtor,tako sam negde procitao.Ja sam danas narucio WD red pro nasware 10tb,valjda ce posluziti dobro za storage i torrente.
 
Rade i barakude ok, imam ih u nekim proxmox serverima u zfsu i ok nista specijalno. Ironwolf naravno preporuka za bekap sisteme, 4tb ,8tb , preko toga nisam testirao
 
Opet bih uzeo neki hdd za kolekciju i seedovanje.Imao sam Purple 8tb ali klikce,a mene to nervira.
Kakvi su SkyHawk i Baracuda 8tb?Video sam i neki Exos.Nikada nisam koristio Seagate,pa sam mislio da probam sada.Ako se i oni cuju,onda ne bih uzimao.A Wd Red od 8tb je malo skuplji sada.
 
Meni rade sada 4x8TB u zfsu,lep rade,mada sam imao problem sa jednim da je isla malo veca temperatura. Pricam za Ironwolf.
 
Ma necu iron,on je isto skup.Pre bih onda uzeo wd red.Ja sam pitao za one gore navedene ako ih neko koristi da znam kakvi su.
 
Seagate je kupio Maxtor (nekada najvećeg proizvođača HDD-ova) 2006. godine. Danas je Maxtor samo ime koje Seagate koristi za spoljne diskove.
 

Prilozi

  • maxtor_hdd.jpg
    maxtor_hdd.jpg
    29.8 KB · Pregleda: 2
Pa sta god da kupis ,samo gledaj da nisu SMR.
 
Ali ako se HDD koristi samo za storage,totalno je svejedno i nebitno da li je SMR ili CMR...
 
Nazad
Vrh Dno