Šta je novo?

Narucivanje preko Neta, carina ...

r!sc!

Čuven
Učlanjen(a)
22.08.2000
Poena
765
U pitanju su drajveri za zvucne kutije.

Potrebne neke informacije:
Do koje vrednosti roba ne podleze carini, da li tezina robe utice na carinske
dazbine... ili neke slicne nus pojave.
Ako je neko skoro narucivao, neki info bi dobro dosao.

Hvala

Pozdrav, Boban

Do 100 USD....mada moze se desiti da ti progledaju kroz prste i do 100 EUR......
Kad saljes tehnicku robu...onda je stvar na koga naletis neki carinik ce pogledati prilozeni razun...i saglasiti se sa cenom dok ce drugi istu robu pogledati u katalogu...gde cena je uvek veca nego u maloprodaji...da nekazem kakvog je raspolozenja doticni carinik...i dali ste stelovali racun...sto moze biti....jako nezgodno za vas...Tezina robe utice samo na postarinu....ne i na carinu
Par saveta..
Bez obzira sta saljete u SCG najbolje je da to poverite DHL ili nekoj slicnoj firmi (nekoj poznatoj osobi) koja se bavi distribucijom robe na ruke....jer ce vam se desit da vam paket u suprotnom nestane...ili bude ostecen (citaj otvoren)...2001 godin poslao sam bratu paket sa par knjiga iz oblasti radio astronomskih teleskopa..proracuni..itd...koje nikad nije dobio...i sad koga to interesuje ???? Jedini nacin je da to izbegnes da uz paket posaljes i spisak sta je u njemu....Philips Eletronic tako salje svoje pakete....Brat je od njih trazio neke seme za radio komunikatore i dobio delimicno otvoren paket gde je falilo par sema to je ustanovio jer je unutra bio spisak sta se nalazi u paketu....
Posto zivim napolju veruj mi na rec 50-50% je da ce nesto sto si trazio doci....I nemas mogucnost da dokazes nista...mislim cak i kad ustanove krivicu mozes samo privatno da ih tuzis za naknadu stete....a toje ono kadija te tuzi kadija ti sudi
Sada bratu saljem samo preko DHL-a ili poznanika koji idu u Beograd....a slao sam mu cele OS pakete (Red Hat ...Mandrake....i slicno) i sve je dobio ok....DHL naplacuje destinaciju + tezinu tako da ti to za jedan DVD+ Knjiga iznosi negde oko 30-75 Eur zavisno odakle ga saljes i koliko je hitno..Driga stvar je da zapakujes cd (kod tebe slucaj ili slicno) i da njemu napises PHOTO ili nesto .... kao da se radi o porodicnim slikama i tako pokusas da zenes tipove koji ''zaradjuju'' u PTT-u

Poslednja izmena:
Do 100U$D ne podleze carini, ali zavisi od toga ko je taj dan otvorio tvoj paket i kako je raspolozen :(

Gledaj da platis preko racuna i da imas potvrdu o placanju, i da ti oni upakuju invoice.

Pozdrav, Nikola.

A kako da osiguram paket ako kupujem preko VISA kartice? Ja dobijem mail od njih da su mi to poslali (pitao sam ih) sa spiskom stvari u paketu. Da li je to
dovoljno (ja milsim da nije).

Pozdrav

Osiguranje paketa je postanska usluga, i placa se svuda razlicito. To nema veze sa cinjenicom da si platio VISA kraticom.

Za nasu carinu nista sto je sislo sa stampaca ne vazi, pa tako ni taj mejl. Ono to je jos ludje je sto traze da sve bude overeno pecatom, a na zapadu se to ne koristi. ELEM, sve ovo vazi samo ako nisu lepo raspolozeni. Moze se desiti da ga uopste ni ne pogledaju na carini.

komad je napisao(la):
Osiguranje paketa je postanska usluga, i placa se svuda razlicito. To nema veze sa cinjenicom da si platio VISA kraticom.

Za nasu carinu nista sto je sislo sa stampaca ne vazi, pa tako ni taj mejl. Ono to je jos ludje je sto traze da sve bude overeno pecatom, a na zapadu se to ne koristi. ELEM, sve ovo vazi samo ako nisu lepo raspolozeni. Moze se desiti da ga uopste ni ne pogledaju na carini.
управо тако на западу печат не постоји. нпр. довољно је да приложиш копију рачуна са нета (што си одштампао) и то ти је као код нас документ са печатом. ма тај печат смара само тако али што се код нас узима лова да само добијеш печат нпр. у суду. оно по ушима!!! :wall: :smackbum:

Meni je keva slala paket odece... i napisala je koliko cega ima, tj 2 farki, 5 majica, 2 duksa itd... i ladno je neko IZVADIO farke i duks i stavio neke polovne zenske i mali decji pocepan duks |[ nisam se nikad usudio nikakvu tehnicku robu da saljem...

Nikako mi ne ide u glavu sto svi kukaju da im u posti orobljavaju pakete, a ja sam samo prosle godine imao preko 20 paketa narucenih preko neta (DVD, CD), i SVI su mi stigli, i nijednom NISTA nije falilo.

Tebi ili neko radi na carini ili si nekom jako simpatican |>>
Moje iskustvo je 50-50%, zato necu vise nista postom... jedino me brine ako nesto odavde budem morao da vracam na garanciju |[

Vrh Dno