Šta je novo?

Narucite besplatno Fedora Core 6 DVD

maratonac

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2006
Poena
319
Na ovom sajtu "Fedora free media program" mozete naruciti DVD Fedora core 4,5 ili 6,pratite sledeci link:
http://fedoraproject.org/wiki/Distribution/FreeMedia
I idite na fedora free media information,pa na fedora freemedia request form,i tu upisite vase podatke.Ovog meseca salju 150 komada za ceo svet,vec ima 39 prijavljenih kojima je odobreno slanje.

a da opet ne bude neki naguz s carinom?

Smem da se kladim da će biti "naguza"! :d

mislim, u cemu je poenta narucivanja za dz ako ce nasi carinici odokativno(sto bi rekli "pousalno" :eyebrows: ) da ti naplate carinu 20+ €

Poslednja izmena:
Ne ide carina na jedan DVD,koji ti stize bez ikakve cene na njemu
tako sam isto narucivao Ubuntu i stizalo mi je po 6 komada bez ikakvih problema.

i ja sam
al to je pre nego sto su poceli da naplacuju carinu na sve skuplje od 20€

Ako je u pitanju jedan DVD, nema šanse da naplate 20e, glupost.

isto tako je mislio moj kolega kad je narucio solju sa logom Eve Online ;)

To WC šolja? :D

Uglavnom s jednim diskom nema frke preko grane, za više, znaju da prave probleme.

cuo sam da su trazili nerazumnu carinu za narucenih 10-20 diskova Ubuntu-a,ali za jedan nikad nisu trazili carinu.Asto se tice predmeta kao sto su solje(za kafu ili wc,svejedno) onda sigurno traze carinu.

da ali ta solja kosta 17€

A u čemu je ovdi poenta ako smem da pitam?

Pitam pošto ne kapiram čemu naručivanje diskova kada isto to može da se skine sa neta for free ili da se takođe besplatno dobije od nekog lokalnog Linux zilota. Uzgred, za nekoliko meseci (čini mi se ~6) izaći će nova verzija tog distroa...

Ne ide carina na jedan DVD,koji ti stize bez ikakve cene na njemu
tako sam isto narucivao Ubuntu i stizalo mi je po 6 komada bez ikakvih problema.

Stizalo je za DŽ, ali poslednji put su mi naplatili carinu. Nakon toga je bilo i objašnjenje na TV-u da će se od sada carina naplaćivati i za takvu vrstu "paketa". Ima neka začkoljica u tome ko ti šalje taj paket (bilo to 10 ili 1 DVD) pravno ili fizičko lice. Mrzi me sad da tražim sve to pa da citiram. Lepo vam kažu ljudi da se to sad carini, pa ko hoće neka veruje.
To je sad čista lutrija, a ko voli da se kocka neka proba. Ja više neću ;) .

Poslednja izmena:
Pa ako naplacuju carinu onda treba da smetaju carinu na 0din vrednosti.

ako narucim dvd, i ispostavi se da mora da se plati carina, jel paket mora da se preuzme i plati, ili mogu da se napravim luda i nikom nista?

uvek mogu da ne primim paket |>

narucio, a ako bude trebalo nesto da se plati, onda nisam.... :D

Poslednja izmena:
Ne morate primiti paket ako necete. Ako vam stigne nesto za placanje ne morate platiti, jednostavno zaboravite da ste narucili DVD. Ako u rok od nekoliko nedelja niko ne podigne paket onda paket ide u "return to sender".

Poslednja izmena:
nice. odo da narucim.

edit:
Sorry, we can no longer accept requests from SERBIA as we have reached
maximum capacity for one country.
Please tell your LUG members or Co-Workers to consider joining Fedora
Ambassadors Project and create Fedora Free Media Program in your
country.
Regards,
--
Thomas Chung
http://fedoraproject.org/wiki/ThomasChung

Poslednja izmena:
daleko je Indija :d

Proslo je i meni, samo se nadam da ne bude kao i sa onom beta Vistom :d

Isto ce vam koristiti Fedora kao i beta Viste ;-)

znas kako, ako znas poso i lepo podesis fedoru, radi ko sat ;)

Probao sam Fedoru (cini mi se 5) u VMWare-u. Ne da sam impresioniran nego sam STVARNO bio impresioniran brzinom - sve sto kliknem je instant.
Ali ***, meni ne znaci BAS nista, komp mi je za programiranje na Windows-u, i toliko.

Danas mi je stigao DVD Fedora core 6,potpuno besplatno,bez ikakvih poziva iz carine i sl.,cak mi je i stigao neverovatno brzo jer je po datumu na posiljci americku carinu prosao 26.1.2007.g.
Znaci nema nikakve carine na koverti,na carinskoj deklaraciji(US),pise da je u pitanju poklon i da je vrednost posiljke 5 dolara.

Poslednja izmena:
ni meni nije stigao... hmmm... a mozda mi je i neki komsija marn`o :D

Ni meni nije stigla 6-ca. A vec sam je skinuo pa mi je svejedno :D

Nazad
Vrh Dno