Šta je novo?

naručivanje igra online

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
ubih se šetajući po stranim sajtovima da nađem neki koji isporučuje xbox360 igre u srbiju. Našao sam jedan ali im je 99% igra u NTSC-u. Da li neko možda zna sajt gde je 99% igra u Pal-u a da isporučuje u Srbiju. Bio bih mu zahvalan na odgovoru?

Ajde neka neko napise iskustva sa narucivanjem igara sa shopto.net ili amazon.co.uk.
Vidim da na shopto ima da se bira Yugoslavia.....a na amazon.co.uk serbia & montenegro. Dal stizu provereno do nas? Koju kreditnu karticu treba otvoriti kod nas?
Kolki je shipping, ima li carine? Ne bih voleo da bacam tesko stechene pare a recimo dekne mi carinik ili postar igre:d
Dodajte jos neki sajt ako znate da isporucuje u Srbiju igre

Poslednja izmena:
Igre ti amazon nece isporuciti u Srbiju. Ni engleski ni americki.

Inace za ostale stvari funkcionisu sve normalne kartice, Mastercard, Visa Electron, AMEX...
Cene za transport su manje-vise smesne, ali su problem nasi postari i carina. Tu su ti sanse kao na ruletu, nekad stigne za 3 dana bez carine, nekad te oderu, nekada ne stigne uopste.

Pozitivna stvar je sto Amazon priznaje zalbu i salje robu ponovo, a ako ti ni drugi put ne stigne (sto se meni desilo otprilike za vise od 1/2 narudzbi) onda ti vracaju pare na karticu. E, za tu situaciju je mozda sada bolja Visa kartica ili AMEX, jer Mastercard navodno od pre mesec dana vise ne prima povracaj novca...

Kada nesto narucujes iz inostranstva (bilo sta, bilo odakle) nikada ne prihvataj one ekspres servise tipa UPS i DHL jer ce ti ta stoka krv ispiti, odnece robu na carinu umesto tebe i tu "uslugu" ti naplatiti 50 do 100 evra.

Ja sam prije neki dan kupio Uncharted sa Shopto-a. Stigao mi je za 5 dana, jako sam zadovoljan uslugom. Platio sam svojom virtuelnom wirecard mastercard karticom koju dopunjujem svojom pravom debitnom. https://www.wirecard.com/wirecard/app

Vjerovatno sam mogao kupiti direktno debitnom ali je ovako sigurnije, na wirecard stavis koliko ti treba i trosis.

Inace sam iz Banjaluke, ali znam da shopto isporucuje i u Srbiju jer mi ga je preporucio mazzaki koji je iz Srbije.

Uncharted: Drakes Fortune £32.99
Shopto.Net International delivery £4.83

Sub Total: £37.82

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima ali i dalje nisam siguran dal je pametno narucivati u Srbiju.
Zbog nasih carinika.......Ne znam dal da se kockam...........ipak je ovo Serbia

Paaa...kada narucis preko shopto-a, oni ti paket posalju Royal Mail-om i daju ti tracking number tvoje posiljke. Preko neta ga mozes tim brojem trackovati dok ne napusti UK. Kasnije, ako ti posiljka ne stigne, samo im prijavis da ti nije stigla, imas svoj tracking number i dalje sve valjda oni odrade.

Sad ne znam da li ce ti poslati novi paket ili prvo tragati za prvobitnim, izgubljenim. Idi na shopto.net pa se raspitaj. I nazovi pa pitaj tu u Srbiji carinu da li se diskovi uopste carine. Cini mi se da je mazzaki rekao da kod vas diskovi ne podlezu carini.

Ako pitas reci ce ti da se ne placa carina u slucaju da je kupovina za licne potrebe (par komada razlicitih diskova, igrica, knjiga...)

U praksi, posiljka ce ti stici na vrata sa ili bez dokumenta o nuznosti placanja carine. Ako stigne da treba da platis carinu preostaje ti ili da je platis, ili da se mesecima nadgornjavas sa carinom.

Ja sam se jednom raspitivao kakva je procedura i sustina je da moras da popunis obrazac kojim zahtevas ponovno razmatranje tvoje posiljke, za sta oni imaju rok od mesec dana, a za sta ti u momentu podnosenja moras da platis neku taksu, nesto na nivou 1.000 dinara...

Moj savet: narucuj samo ono sto si siguran da ne mozes nabaviti kod nas, narucuj po malo, najvise 3 diska odjednom, i budi spreman na razne *******cije. Carinu i ako platis ispasce ti kao da si kupio kod nas u prodavnici, dakle nije strasno, a ako postar ukrade ovi ce ti poslati ponovo ili vratiti pare.

I nemoj da se nerviras ako nesto podje po zlu. To su ipak samo pare... :)

Poslednja izmena:
Pa pazite da se naruci sa shopto nova PS3 igra recimo: Uncharted u dinarima dodje 4500 dinara. Kod nas je 6000. Nece valjda ako carine da mi naplate 1500 po disku majku mu.:smash: Inace mislio sam jednu po jednu da narucujem.........

Ja odustah od srpske carine davno...a ovo da moramo svercovati knjige u Srbiju da ne platino 50 dolara carine i poreza za knjigu od 30 dolara necu ni da vise komentarisem.

A ja sam uzeo dve pre-played igre od GameFly

- Elder Scrolls IV:Oblivion i
- Tom Clancy's Rainbow Six Vegas

i izaci ce me, posto mi donose iz US oko 20 EUR za igricu sto je super cena.

Tako cu za koji mesec uzeti Assassin's Creed, COD4 i Uncharted: Drake's Fortune za cenu jedne igrice ovde...

To ti nije nimalo lose. Mozda cu to probati. Samo sto sad nesto nece da mi otvori sajt.........

Ja za PC naručujem sa www.sendit.com. Tamo sam video da prodaju igre i za konzole. Prihvataju VISA kartice iz naše zemlje, pa i VISA Virtuon iz Raifeissen banke koju svako punoletan uz 20€ depozita može da dobije.

Ne plaćaju se carina i porezi, a poštarina vam je uračunata u cenu. Oni igre, filmove i programe šalju iz severne Irske i to kod nas stiže za 5-10 dana.

p.s. Ako ste iz inostranstva, možete da naručite nešto tako da se pošalje nekome drugom na adresu bilo gde u svetu, pa čak i ovde u Srbiji. Imaju čak i opciju da vam zapakuju paket u poklon papir :D

Nadam se da će ovo da pomogne,
poz

Poslednja izmena:
Ja odustah od srpske carine davno...a ovo da moramo svercovati knjige u Srbiju da ne platino 50 dolara carine i poreza za knjigu od 30 dolara necu ni da vise komentarisem.

Tako cu za koji mesec uzeti Assassin's Creed, COD4 i Uncharted: Drake's Fortune za cenu jedne igrice ovde...

Posto planiram uskoro da uzmem jedan PS3, a cene igara u Srbiji su nenormalne, ova ponuda mi se cini jako dobro.
Par pitanja:
1.Koliko tacno iznosi postarina za Srbiju?
2.Da li se placa carina?
Hvala na odgovorima :)

Sad sam bio na gamefly i kad izaberem serbia & montenegro pise da ne isporucuju do nas............
Znaci bedak:(

Poslednja izmena:
Pa pazite da se naruci sa shopto nova PS3 igra recimo: Uncharted u dinarima dodje 4500 dinara. Kod nas je 6000. Nece valjda ako carine da mi naplate 1500 po disku majku mu.:smash: Inace mislio sam jednu po jednu da narucujem.........

Ja ne znam gde ti to vidis te cene ali PS3 igre su max 5500, imas i za 5000 neke naslove dok su u Virtualu i neke na popustu , zovi pa vidi.Znaci nije tako crno....doduse i ko zna gde si ti gledao te cene.

Za GameFly je najbolja opcija da imate nekog ko ce tamo primiti i doneti ili poslati onda sam postom (mail forwarding)..ovi diskovi mi dolaze direktno, poznanik mi donosi, ostale stvari cu preko firme jedne koja ima ispostavu u Americi da oni uzmu i posalju meni postom tj, mom caletu pa on donosi iz indostrnastva...malo komplikovano ali opet ustedi se gomila para...

Ja ne znam gde ti to vidis te cene ali PS3 igre su max 5500, imas i za 5000 neke naslove dok su u Virtualu i neke na popustu , zovi pa vidi.Znaci nije tako crno....doduse i ko zna gde si ti gledao te cene.

covece svrati ovde

I napisi gde su takve cene il mi posalji pm. Voleo bi ja da znam gde su manje cene.

Poslednja izmena:
Za GameFly je najbolja opcija da imate nekog ko ce tamo primiti i doneti ili poslati onda sam postom (mail forwarding)..ovi diskovi mi dolaze direktno, poznanik mi donosi, ostale stvari cu preko firme jedne koja ima ispostavu u Americi da oni uzmu i posalju meni postom tj, mom caletu pa on donosi iz indostrnastva...malo komplikovano ali opet ustedi se gomila para...

U onda nista za mene:(

Mozda neko od tvojih drugara ima drugara/rodjaka u US..eto probaj...

Nista od GameFlya onda.
Nego, mislio sam da narucim sa playasia.
Pitanje je da li ce mi naplatiti carinu i porez kad mi stigne?I koliko kosta postarina?
Mislio sam da uzmem UT3 ili CoD4, mada sam huge UT fan.Sta vi mislite koji FPS od ova 2 je bolji?Da li ce mi raditi sa EUnet 512/64?Poz

covece svrati ovde

I napisi gde su takve cene il mi posalji pm. Voleo bi ja da znam gde su manje cene.

Pa oni su najskuplji:). Virtual Master nema sajt, ili bar ja nisam uspeo da ga nađem ali igre su im skoro 10 eura jeftinije nego tu gde si ti naveo. Šalju city expressom, ja danas dobio Uncharted Drake's Fortune. Br. telefona im je u gugletu lako naći i rešio si sve:type:

Pa oni su najskuplji:). Virtual Master nema sajt, ili bar ja nisam uspeo da ga nađem ali igre su im skoro 10 eura jeftinije nego tu gde si ti naveo. Šalju city expressom, ja danas dobio Uncharted Drake's Fortune. Br. telefona im je u gugletu lako naći i rešio si sve:type:

Hvala goran.a. Ja mogu pesaka do Virtual Master-a otprilike znam gde je;)
a Kiwy navedi neke radnje gde je jeftinije ili mi posalji pm

Sto se tice carine , meni je carina jednom naplatila nekih 1000 dinara "pregled" posiljke iz inostranstva, znaci otvorili su posiljku videli da nema sta da se carini i zatvorili i to mi naplatili. Inace to su bili besplatni diskovi za Ubuntu Linux na kojima je pisalo da kostaju 0.5 evra i plus je bila zalepljena neka deklaracija da je sve to besplatno i da ja ne preprodajem to ovde, ali nasi su ipak morali da otvore i da vide. :p

A sto ne uzimate preko e-bay?

Zna li neko kako nabaviti koriscene PS3 igre? Neki sajt koji isporucuje u Srbiju.........

Jedino da mozda zajedno uzmete neki mail forwarding i pomolite se bogu..

Ako vas tako zanima, mogu ja zamoliti drugara da za malu proviziju vama prosledjuje..ne bi derali ali da se coveku ipak malo isplati a vi bi dobijali igrice povoljno, tj naravno sve zavisi od nase poste i carine...saznacu za desetak dana jel moze.

Poslednja izmena:
Ja sad gledam ponudu naslova na playasia siteu.I izgleda da igre koje su objavljene u Aziji imaju manju cenu od onih iz USA.Da li ima neke razlike u voice actingu?Ne bih da dam 50$ za igru i onda da provalim da je sve na japanskom...

Za playasia se ne moras plasiti ne shalju nigdje osim US i Azije i Novog Zelanda.
Iako su cijene u eurima kad pritisnes na neku igru dole pise dali salju za evropu ili ne.

Nazad
Vrh Dno